Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Çocuklu Aileler İçin Tatilde Rahat Ettirecek Öneriler

Çocuklu Aileler İçin Tatilde Rahat Ettirecek Öneriler

Çocukla tatil yapmak hem çocuğunuz hem de sizin için çok eğlenceli olmasına karşın, bu planda dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar var. Çocuklu ailelere tatilde yardımcı olacak öneriler tatile çıkmadan mutlaka okunmalı. Çocuklu aileler için tatil önerileri sizler için bu yazıda sizler için bir araya getirildi. Çocukla tatil yapmak ve keyifli bir tatil süreci için şimdi yazımıza göz atın.

Uygun saatlerde dışarı çıkmaya özen gösterin

Bebeklerin cildi güneşe uzun süre dayanıklılık gösteremez. Bu sebeple güneş ışınının en yoğun saati olan 10.00-15.00 saatleri arasında çocukları kaldığınız otel veya pansiyondan dışarı çıkarmayın. Bu zamanlar yetişkinler için de tehlikeliyken çocuklara ekstra hassasiyet göstermeniz gerektiğini unutmayın.


Güneş kremini sürekli tazeleyin

Güneşin olası zararlı etkilerinden çocuğunuzu korumak için mutlaka maksimum 3 saatte bir güneş kremi sürün. Yüzü dahil tüm vücuduna sürdüğünüzden emin olun ve her dışarı çıkardığınızda bu kremleri yanınızda bulundurun.

Uygun kıyafet seçimleri yapın

Çocuklu ailelerin tatile çıkmadan önce yapması gerekenler arasında kıyafet seçimi var. Tatil bavulunuzu hazırlarken çocuklarınız için rahat kıyafetler tercih edin. Boynu ve alnı kapatabilen geniş şapkalar, güneşin etkisini azaltacak ince kumaşlar ve renkler tercih edin. UVA ve UVB korumalı güneş gözlüklerini de mutlaka yanınıza alın.

Mersin Anamur Sahili
Deniz ve havuz enfeksiyonuna dikkat edin

Çocuklarınızı olası enfeksiyon riskinden korumak için sık sık bezini değiştirin. Deniz ve havuz için uygun bir bebek bezi tercih edin. Eğer suyla oynamaya bayılıyorsa da yanında olup mutlaka göz kulak olun.

Bol bol su 

6 aydan büyük bebeklerin yaz aylarında içtikleri suyun miktarı çok önemli ve hayati. Tatil süresince çocuklarınızın sıvı kaybı yaşamaması için her an yanınızda su bulundurun. Tatilde bol bol su içmesini sağlayarak yazın ağır etkilerinden kurtulun.


Yemeklere dikkat edin

Tatilde gıda zehirlenmesi yaşayabilirsiniz. Çocuğunuzun ve sizin bunu yaşamaması için yemek yediğiniz yeri, yemek yaparken kullanılan malzemelere ve tazeliğine mutlaka dikkat etmelisiniz. Hafif ve taze seçimler yapmanız sizin ve çocuğunuz için önemli.

Bikini ve şortlarını sık sık değiştirin

Çocukların en sevdiği kum oyunundan sonra veya denizden çıkınca bikini ve şortlarını mutlaka değiştirin. Çıkardığınız mayoları mutlaka yıkayıp temizleyin ve hijyenine ekstra özen gösterin. Deniz suyundan oluşabilecek enfeksiyonların bu sayede önüne geçebilirsiniz.


Sineklere dikkat edin

Özellikle 0-3 yaş bebeklere sinek koruyucu sıkılmaması gerekiyor. Çocuklarınızı sineklerden kurtarmak da tamamen sizin elinizde. Odanın prizine takacağınız sinek kovucu, camlara koyulacak sineklik veya çocuğunun üzerine ince bir tül örterek sineklerden koruyabilirsiniz.

Rahat bir yolculuk geçirin

Araba ile tatile çıkıyorsanız 1,5- 2 saatte bir mutlaka mola vermelisiniz. Çocuğunuz için mutlaka bir oto koltuğu edinin ve sık sık koltuğundan alarak hava almasına ve yürümesine izin verin. Çocukla tatile çıkmadan önce yolcu360’tan araç kiralama yaparak sevdiklerinizle keyifli bir tatile çıkabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama veya İzmir Adnan Menderes araç kiralama ya da İstanbul araç kiralama ile tatilinizi konforlu geçirin.

Yorum ekle