Yolcu360 Blog

İstanbul’a Yakın 7 Tatil Yeri

İstanbul’da olup, tatil yapmak isteyenlere müjde! Şehrinizden fazla uzaklaşmadan, keyfinizi yerine getirecek İstanbul’a yakın 7 tatil yeri ile karşınızdayız.

  • Sadece Kuş Sesleri Gökçetepe

Hafta sonunda biraz olsun huzur isteyen, şehir hayatının gürültüsünden kaçmak isteyenler sizlere sesleniyoruz. Gökçetepe’de sessiz ve sakin iki gün geçirmeye ne dersiniz? Cevabınız evet ise Edirne Keşan ilçesine bağlı bu yeşil cennet sizleri bekliyor.

Tertemiz denizi, yemyeşil ağaçları ve kuş sesleri eşliğinde adeta cennetten bir köşe. Kuş seslerinin olduğu bir yerin kötü olma ihtimali olabilir mi sizce? Doğada dilediğiniz gibi kamp yapabilir, denize girebilirsiniz. Kumsalda uzun yürüyüşlere çıkıp, gün batımına doğru koşabilirsiniz.

Gökçetepe tam da iç sesinizi dinleyip, o doğru kararı vermenizi sağlayacak bir yer. Tıpkı Sait Faik’in dediği gibi: “Tek ihtiyacım olan şey; bir deniz kıyısında sabaha kadar oturup, olan biteni gözden geçirdikten sonra kafasında her şeyi aşmış bir insan olarak kalkıp gitmek.”

Ayrıca Gökçetepe’de sizleri bekleyen çok özel bir yer de var. Gökçetepe Tabiat Parkı. Burası hem yürüyüş yapabileceğiniz hem de kamp yapabileceğiniz bir alan. Hatta park o kadar geniş ki hemen hemen herkes kendine tahsis edilmişçesine kamp imkanı bulabiliyor. “Hafta sonu İstanbul’a yakın olayım. Denize girip, kamp yapayım.” diyenlerdenseniz Gökçetepe Tabiat Parkı tam size göre. Plajdaki restoran ve kafelerde yemek yiyebilir, duş imkanlarından faydalanabilirsiniz.

  • Karadeniz’e Kıyı Kerpe

istanbula-yakin-tatil-yerleri-1-1.jpg

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kerpe, tam bir hafta sonu kaçamağı. İstanbul’a yakınlığı ve kolay ulaşımı sayesinde kısa tatillerin vazgeçilmez rotası. Karadeniz kıyısında yer alması iklimini de epey etkiliyor. Boğucu yaz sıcaklarından uzaklaşmak, doğal serinliğe kavuşmak için ideal bir yer.

Peki Kerpe’de neler yapılır? Bölgede yer alan enfes plaj ve koylarda denizin tadını çıkarabileceğiniz gibi kamp keyfi de yapabilirsiniz. Hatta tatil için burayı tercih eden ziyaretçiler konaklama imkanlarını hiç düşünmeden hemen çadırını kuruyor. Siz de buranın kampçılık için kusursuz olduğunu fark edeceksiniz.

Kocaeli’nin saklı cenneti olarak bilinen Kerpe’de doğal güzellikler hiç bitmiyor. “Kartal Kayalıkları” olarak adlandırılan “Kerpe Kayalıkları” dalga ve rüzgar aşınımı sonucu oluşan bir güzellik. Adeta heykeltıraş işçiliği gibi rüzgar eliyle ince detayların işlendiği bu kayalıklar bölgede falezleri meydana getirmiştir. Kerpe Plajı üzerinde yer alan doğanın işçiliğini görmek ve gün batımını seyretmek ruhunuza iyi gelecek. Bunun yanı sıra denize girebilir, balık tutabilir, sosyal medyanızda paylaşmak için eşsiz kareler yakalayabilirsiniz.

Kerpe Plajı demişken biraz da oradan söz edelim. Kocaeli’de bulunan mavi bayrak sahibi plajlardan biri. İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında olmasından dolayı sıklıkla tercih ediliyor. 500 metre uzunluğa sahip sahil şeridi ile Karadeniz’in serin etkisinden biraz uzakta kalıyor. Şezlong, şemsiye gibi olanakların sağlandığı plajda güneşin ve huzurun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

  • Sandal Eşliğinde Gölyazı

istanbula-yakin-tatil-yerleri-2.jpg

Ulubatlı Gölü üzerine kurulan Gölyazı’nın tarihi epey eskilere dayanıyor. M.Ö.6.YY’da Apollon Krallığı’nın hüküm sürdüğü zamanlar Gölyazı, Roma ve Bizans’ın yerleşim merkezleri arasındaymış. Öyle ki mitolojide Işık Tanrısı’nın şehri olarak da bahsediliyor. Cumhuriyet Dönemi’ne gelindiğinde ise Rumların ağırlıkla tercih ettiği kasaba haline geliyor. Halen Rum evleri, tarihi surları ve duvarlarını görmek mümkün.

İstanbul’a yakın olması ve aynı zamanda ulaşım imkanlarının kolaylığı ile Gölyazı’yı tatil için tercih edebilirsiniz. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı olan bu eşsiz güzellik, Bursa merkeze sadece 30 km uzaklıkta. Bursa-Balıkesir yolu üzerinden manzarayı takip ederek Gölyazı’ya ulaşabilirsiniz.

Gölyazı’nın nesi meşhur? Aslına bakarsanız burada Rum lezzetleri ve Türk mutfağı güzel bir uyum yakalamış. Deniz ürünleri, ara sıcaklar, mezeler derken sayısız lezzet ortaya çıkıyor. Böylesine güzel bir manzarada, ay ışığına karşı unutulmaz bir akşam yemeğine ne dersiniz? Huzurun sesini dinleyerek geçireceğiniz birkaç saat eminiz paha biçilemez.

Köye giriş yaptığınız an ilginç bir soru ile karşılaşabilirsiniz. “Sandal gezisi istiyor musunuz?” Hiç şaşırmayın. Çünkü Gölyazı’nın vazgeçilmez aktivitesi olan sandal turu yapmadan bırakmıyorlar. 😀 Özellikle nilüfer çiçeklerinin açtığı mevsime denk gelirseniz çok şanslısınız. Uluabat Gölü ortasında rengarenk nilüferleri görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

  • Trilye

trilye

İstanbul’a yakın 7 tatil yeri listesindeki Trilye, Bursa’nın tarihe meydan okuyan beldesi. Traklardan, Romalılara, Bizanslılardan, Osmanlılara kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Trilye’de haliyle sayısız eser var. Öyle ki M.S.720 yılından 1900’lü yıllara kadar bizleri şaşırtan bir tarihi geçmişe sahip. Bursa’nın Mudanya ilçesine 12 km uzaklıkta yer alan Trilye’ye ulaşım oldukça kolay. İstanbul’dan deniz ya da karayolu ile dilediğiniz saatte gelebilirsiniz.

Trilye’de tarihi de doğaya da doyacaksınız. Rum mimari çizgilerinin görüldüğü Trilye sokakları, evleri başta olmak üzere adım adım her noktada tarih yaşıyor. 200 yıllık ince uzun “tabut ev” ve karşısında yer alan rivayete göre “perili ev” Trilye’nin ilginç mimari yapıları arasında. Bunun yanı sıra Taş Mektep, Aya Todori Kilisesi Ve Aziz Vasil Kilisesi de mutlaka uğramanız gereken tarihi eserlerden.

Biraz da doğal güzelliklerinden bahsedelim. Trilye Yat Limanı, gün batımına karşı yürüyüş yapıp, kahvenizi yudumlayabileceğiniz eşsiz bir yer. Eğer akşam saatlerinde gitmeyi planlıyorsanız manzarası ile aklınızı başınızdan alan restoranları değerlendirebilirsiniz.

  • İğneada

İstanbul’a yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta bulunan İğneada keşfedilmeye değer yerlerden biri. Hafta sonu tatilinize huzur katacağınız İğneada upuzun kumsalı ve pırıl pırıl denizi ile fazlasıyla cezbedici. İğneada’nın en önemli özelliğiyse Avrupa’nın en büyük longoz ormanına ev sahipliği yapması.

Büyüleyici bir güzellik sunan İğneada Longoz Ormanları’nda yürüyüş yapabilir, birbirinden güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Dupnisa Mağarası, Kıyıköy ve Limanköy’ü de gezi listenize eklemeyi sakın unutmayın.

  • Kefken

Sırada İstanbul’dan çıkıp uzun süre dönmek istemeyeceğiniz bir yer var: Kefken. Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı olan Kefken İstanbul’a sadece iki saat uzaklıkta. İstanbul’a yakın 7 tatil yeri arsındaki Kefken’ne giderseniz ve fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Pembe Kayalar ve Kerpe Kayalıkları’nı listenize mutlaka ekleyin.

Özellikle gün batımına yakın saatlerde gelirseniz hayranlık uyandıran bir manzaraya şahit olabilirsiniz. Deniz kenarındaki salaş restoranlarda Karadeniz’in taptaze balıkları ile lezzet yolculuğuna çıkabilir, sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

  • Maşukiye

İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan, hafta sonunuzu huzurla geçirebileceğiniz rotalardan bir diğeri Maşukiye. Sapanca Gölü kıyısında yer alan Maşukiye’de güne lezzetli bir kahvaltı ile başlangıç yapabilir, sonrasında kendinizi doğanın kucağına bırakabilirsiniz.

Kiraz Yaylası ve Kuzu Yaylası’nda vücudunuza bol bol oksijen depolayabilir, Sapanca Gölü kenarında bisiklet turuna çıkabilirsiniz. Maşukiye’ye kış aylarında yolunuz düşerse yanı başındaki Kartepe’ye uğrayabilir, kayak yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. Şimdiden hepinize huzur dolu tatiller!

İstanbul’a Yakın Tatil Yerlerine Ulaşmak İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İstanbul araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle