Yolcu360 Blog
burgazada-gezisi-5
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Burgazada Gezisi: İstanbul’un Yanı Başında Bir Cennet

Burgazada Gezisi: İstanbul’un Yanı Başında Bir Cennet

Burgazada, Kınalı, Heybeli, Büyükada, Sedef Adası… Üzerine şarkılar, şiirler yazılan ada vapuru yolculukları geliyor aklımıza hemen. Sizler için Burgazada hakkında bir araştırma yaptık. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları, lezzetli yemekleriyle dikkatleri üzerine çeken Burgazada’yı, Burgazada Gezisi yazımızla yakından tanıyalım.

Burgazada, İstanbulluların şehrin gürültüsünden kaçtığı bir sığınak adalar. Aynı zamanda yerli yabancı birçok turistin gezip gördüğü ve hayran kaldığı yerler. Her adanın ayrı bir güzelliği var elbette. Fakat biz bu yazımızda çam ağaçları, ahşap evler ve denizle çevrili güzel Burgazada’dan bahsetmek istiyoruz. 

Burgazada Hakkında Genel Bilgiler

burgazada-gezisi-4

Adalar Bizans İmparatorluğu döneminde, prenslerin ve imparatorların sürgüne gönderildiği bir yer. Bu nedenle adalara, Prens Adaları da deniyor. 

Prens Adaları’nın üçüncü en büyük adası Burgazada. Eskiden buraya Antigoni deniyormuş. Antigone tarafından adanın tam tepesine yaptırılan kaleden sonra ada, Pyrgos yani Burgaz olarak anılıyor. 

Osmanlı devrinde Burgazada, büyük ölçüde balıkçılık ile uğraşanların yaşadığı bir yer. Fakat sonrasında adaya yazlık evlerin de yaptırılmasıyla gözde bir tatil mekanına dönüşüyor. 

Burgazada Gezisi: Burgazada’ya Nasıl Gidilir?

burgazada-gezisi-1

Burgazada’ya ulaşım çok kolay. İstanbul’un Kabataş, Kadıköy, Yeşilköy, Eminönü ve Bostancı gibi semtlerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Bu semtlerde Mavi Marmara, Şehir Hatları, İDO seferleri mevcut. Bu seçeneklerden istediğinizi tercih edebilir ve Burgazada’nın tadını çıkarabilirsiniz. Burgazada motor ya da vapur seferlerinin saatlerine dikkat etmeniz gerektiğini söylemeden geçmeyelim.

Burgazada’da Ne Yenir?

burgazada-gezisi-2

İskeleden iner inmez karşınızda cıvıl cıvıl işletmeler göreceksiniz. Ada denilince ister istemez herkesin aklına balık geliyor. Burgazada’nın en meşhur balık lokantası ise Barba Yani. 

Yürüyüş yapıp yorulduktan sonra bir kahve içmek belki ağzınızı tatlandırmak isterseniz de şanslısınız! Ergün Pastanesi’nin milföy tatlısı çok övgü alıyor. 

Burgazada’da Yasemin Restoran, Antigoni Restoran ve manzarasıyla meşhur Kalpazankaya Restoran bulunuyor. Dilerseniz bu güzide mekanları da tercih edebilirsiniz. 

Burgazada’da Gezebileceğiniz Yerler

burgazada-gezisi-3

Burgazada’nın güzelim sokaklarında dolaşıp temiz havasını içinize çekmek bile harika hissettiriyor. Üstelik bu güzel atmosferi bisiklet sürmek ile de taçlandırabilirsiniz.

Burgazada’nın sokaklarında kendisine hayran bırakacak yapıda köşkler yer alıyor. Özellikle Gönüllü ve Mehtap Sokak, bahsi geçen köşklerle bezeli. Bu iç açıcı sokaklarda fotoğraf çekmek isteyebilirsiniz. 

Ada küçük olmasına rağmen gezilecek çok güzel yerler var. Biz de sizler için Burgazada’da gezilecek yerleri listeledik. Gelin hep beraber listemizde neler var, bir bakalım. 

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık herkesin bildiği üzere, çağdaş Türk edebiyatının en önemli yazarlarından bir tanesi. Onun öykülerini okuyarak büyüdük bile diyebiliriz. 

Sait Faik bir Burgazada müdavimi. Hatta öykülerinde geçen balıklar, yaz tasvirleri, kuşlar, Rum kadınlar, rakı sofraları hep Burgazada esintileri taşıyor. 

Adayla haşır neşir olan yazar, 1906 ile 1954 yılları arasında Burgazada’da bir evde kalıyor. Ölümünden sonra annesinin de isteğiyle bu ev bir müzeye dönüştürülüyor. Müzede ünlü yazarın ada yaşamına tanıklık ediyorsunuz. 

Müze pazar, pazartesi ve salı günleri kapalı. Ama bu günler dışında, müzeyi ücretsiz olarak gezebilirsiniz. 

Aya Yani Kilisesi

Aya Yani Kilisesi’nin bilinen diğer adı Yahya Peygamber Kilisesi. Burası Burgazada’nın en dikkat çekici yapılarından bir tanesi.

Kilise, depremlerde zarar görse de çeşitli onarımlardan geçerek günümüze kadar gelebilmiş bir yapı. Rumların kullandığı Aya Yani Kilisesi yalnızca pazar ayinlerinde ziyarete açık oluyor. 

Aya Yorgi Garibi Manastırı

Rum Ortodoks Manastırı olan iki katlı yapının, Bizans döneminde yapıldığı söyleniyor. Ancak bazı iddialara göre yapı, on yedinci yüzyılın ikinci yarısına ait. 

Gönüllü Caddesi üzerinde yer alan manastır küçük avlusu, bahçesinde bulunan çanı ve mavi beyaza boyalı haliyle görülesi bir mekan. Manastır cuma ve pazartesi günleri kapalı. Bu günlerin dışında Aya Yorgi Garibi Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

Madam Martha Koyu

Burgazada’da denize girilebilecek en güzel koylardan biri Madam Martha Koyu. Denize girmeseniz bile harika manzarasını görmek için burayı ziyaret edebilirsiniz. 

Bu koyun hüzünlü bir hikayesi var yalnız. Rivayete göre Burgazada’da Martha adında, çok güzel bir kadın yaşıyor. 

Özgürlükçü ve ada halkından daha marjinal bir hayat sürdüren Martha, ada halkının dedikodu malzemesi oluyor. En sonunda kendisine yapılan haksızlıkları kaldıramadığı için intihar ediyor. Yüzmeyi çok sevdiği için bu koya, ada halkı Martha’nın ismini veriyor. 

Burgazada Gezisi: Burgazada Bayraktepe

Burgazada’nın tek tepesi Bayraktepe. Bu nedenle özel bir yeri bulunuyor. Ayrıca tepe önceden burada bulunan bir manastır sebebiyle Hristo Manastırı olarak da tanınıyor.

Çam ağaçlarıyla bezeli, nefis bir manzarası var. Burgazada’yı ziyaret etmek istiyorsanız, gezilecek yerler listenize burayı ekleyebilirsiniz. 

Burgazada Gezisi: Burgazada Halk Plajı

İskeleden inip Burgazada Su Kulübü’ne doğru yürüdüğünüzde, birkaç dakika içinde ulaşabileceğiniz bir plaj burası. Ayrıca girişi ücretsiz. Fakat şemsiye, şezlong ve bunun gibi gereksinimleriniz için belirli bir ücret ödüyorsunuz. 

Düşler Sahili

Burgazada’nın gizli koylarından biri Düşler Sahili isimli yer. Burası Kınalıada manzarasına sahip. 

Bu plajın taşlık bir sahili var. Fakat herkes tarafından pek bilinmediği için daha sakin ve temiz bir koy olduğunu söyleyebiliriz. 

Kalpazankaya Sahili

Kalpazankaya’ya iskeleden inip yaklaşık yarım saat yürüyerek varabilirsiniz. Burası neredeyse adanın en can alıcı noktası, muazzam bir manzarası var.

Sahilin harika bir doğası var. Sahil taşlık olsa da şezlong, şemsiye gibi eşyalara ulaşmanız zor değil. Ayrıca hemen sahilin üst tarafında Kalpazankaya isimli bir restoran mevcut. 

Burgazada Gezisi: Mimi Koyu

Burası Burgazada’nın sahip olduğu harika plajlardan bir tanesi. Yeşil ve mavinin buluştuğu Mimi Koyu, oldukça keyifli. 

Şezlong, şemsiye gibi gereksinimlerinize kolayca erişebilirsiniz. Ayrıca koyun etrafında küçük işletmeler de bulunuyor. 

Süt Koyu

Süt Koyu, Burgazada’nın en bilinmedik, en el değmemiş noktası. Kalabalığın gürültüsünden uzaklaşmak, doğayla vakit geçirmek için bire bir. 

Bu koyu genelde ada sakinleri biliyor ve gelmeyi tercih ediyor. Doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenler için oldukça iyi bir tercih. 

Burgazada Konaklama: Burgazada Otelleri

burgazada-gezisi

Burgazada bir gün içinde gezilip görebileceğiniz yerlere sahip küçük bir ada. Fakat bu adaya hayran olduğunuz için elbette biraz daha kalmak isteyebilirsiniz. 

Ada küçük olduğu için konaklama seçenekleri, otel sayıları çok kısıtlı. Ancak yine de butik oteller, Burgazada pansiyonları var. 

Burgazada otel veya pansiyon fiyatları, aşağı yukarı iki yüz lira ile dokuz yüz lira arasında değişiyor. Adanın konaklama seçenekleri arasında, Burgazada Öğretmenevi’nin de olduğunu söylemeden geçmeyelim. 

Sizler için Burgazada’nın en çok tercih edilen üç otelini listeledik: 

  • Villa Mimosa
  • Pyrgos Otel
  • Villa Andrea Butik Otel

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle