Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ormanya Nerede? Ormanya’ya Gitmeniz İçin 8 Neden

Ormanya Nerede? Ormanya’ya Gitmeniz İçin 8 Neden

Ormanya doğal yaşam alanlarını gözlemleme fırsatı yakalayabileceğiniz bir yer. Genç, yetişkin demeden her yaştan tabiat severi ağırlamak için sabırsızlanıyor. Şimdi Ormanya’yı yakından tanıyalım. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Ormanya Nerede? 

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Ormanya nerede? İzmit – Sapanca arasında konumlanan Ormanya Tabiat Parkı, Kartepe ilçesinin D100 Karayolu kenarında. 

Ormanya Nasıl Gidilir?

İstanbul ile Ormanya arası yaklaşık 120 kilometre olmakla birlikte Ankara’ya uzaklığı 300 kilometredir. Peki Ormanya nasıl gidilir? Kendi aracınız ile gidebileceğiniz gibi günübirlik düzenlenen halk otobüsü seferleri ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul başta olmak üzere pek çok ile komşu olması da ulaşımı epey kolaylaştırıyor. 

Ormanya Hakkında Bilgiler

ormanya

Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisinde yer alan hayvanat bahçesinde birbirinden farklı canlı türü görmeniz mümkün. Farklı coğrafyalardan gelen 500’e yakın hayvan bulunuyor. Nitekim pek çok keçi türlerinin yanı sıra ala geyik, ördek ve midilli gibi hayvanları da doğal yaşam alanlarında gözlemleyebilirsiniz. Atarax tavuğu, Amerikan ördeği, Çin kazı, emu Devekuşu, Arap atı, Piton, alpaka devesi, karagül koyunu ve iguana Ormanya Doğal Yaşam Parkı içerisindeki hayvanlardan bazılarıdır. Bu parkta elbette sadece hayvanat bahçesi ilgi görmüyor. Aynı zamanda ziyaretçilerin ilgisini çeken diğer bir yer ise vahşi yaşam alanıdır. Bu bölgede doğal yaşam alanı Afrika ve Amazon Ormanları olan birçok hayvan bulunduğunu da belirtelim. 

Ormanya Ziyaret Saatleri

Ziyaret saatleri yaz ve kış döneminde değişiklik göstermektedir. Buna göre:

Kış Aylarında Ziyaret Saatleri: 09.00-17.00

Yaz Aylarında Ziyaret Saatleri: 09.00-20.00 

 Ormanya’da Neler Yapılır?

Her yaştan ziyaretçinin büyük beğenisini toplayan Ormanya, her geçen gün popülerliğini artırmaktadır. Düzenlenen etkinlikler, doğa yürüyüşleri ile dolu dolu bir Ormanya turu sizleri bekliyor. İşte Ormanya’ya gitmeniz için 8 neden:

  • Ormanya denince akla ilk gelen hobbit evleri. Sizleri fantastik bir dünyanın kapılarını aralamaya davet ediyoruz. Meşe ağaçlarının gölgesi arasında minicik evler ile dekora bambaşka bir bakış açısı kazandırıyor. Her ne kadar içine girmeyip, konaklama yapamasanız da fiziki olarak bu evleri seyretmek bile huzur veriyor. Nitekim fotoğraf tutkunlarının evlerin önünde sıraya girdiğini de görürsünüz. “Yüzüklerin Efendisi” filmiyle hayatımıza dahil olan hobbitleri, hayali dünyadan çıkaran bir dekor. Aslına bakarsanız hobbitler hakkında son yıllarda yapılan araştırmalar, hobbitlerin bizlere hayali dünyadan olmadıklarını kanıtlar nitelikte. Hatta hobbitlerin gerçekten yaşadığını savunan bilim adamları da mevcut. Boyları 100 cm civarında olan minik insanlar diyebiliriz. Gerçekten yaşayıp, yaşamadıklarını bizler ispatlayamayız fakat fantastik bir masalın içinde kendinize yer bulmak için sizleri Ormanya’ya bekliyoruz. 

ormanya

  • Ormanya’ya gitmeniz için 8 neden listemizde yer alan bir diğer madde ise buradaki çocuk hayvanat bahçesi. Hatta çocukların en ilgi duyduğu alan diyebiliriz. İçeride toplam 67 farklı türde, 760’dan fazla hayvan mevcut. Çocuklar için hem eğlenceli hem eğitici bir fırsat. Aynı zamanda büyükler için de oldukça keyif verici. 
  • Yaban hayvanları kendi doğasında gözlemlemeye ne dersiniz? Eğer cevabınız “Evet”se sizleri Ormanya Tabiat Parkı’na bekliyoruz. Ceylandan, yılkı atına; ala geyikten, karacaya birbirinden farklı türler sizi bekliyor. Tam tamına 150’den fazla yaban hayvanını burada yakından görebilirsiniz.  

ormanya

  • Doğa okulu, Ormanya’ya gitmeniz için 8 neden listenizde mutlaka bulunması gerekiyor. Bu harika proje çocuklarınız için tasarlanmış. Burada toprakla haşır neşir olan çocuklar eğlenirken, öğreniyor. Sebze ve meyvelerin dikiminden, nasıl yetiştiğine adım adım doğayla bütünleşiyorlar. öğreniyor. Birçok farklı programın uygulandığı Doğa Okulu’nda farklı eğitimler de veriliyor. Çocuklar için tasarlanan orman sanat atölyeleri ve çiftlikler yer alıyor. Bu etkinlikler sayesinde çocukların erken yaşta doğayı tanımaları sağlanıyor. Bu okulda verilen eğitimler toplam 4 aşamadan oluşuyor. Gelin yakından tanıyalım. İlk aşama olan ”Doğa Kaşifleri” dersinde kuş evi nasıl yapılır ve doğada yön nasıl bulunur gibi dersler uzman eğitmenler tarafından çocuklara öğretiliyor. İkinci aşamada ise ”Minik Çiftçiler” dersinde ata binen, yumurta toplayan ve keçi sağan çocuklar, hayvanlar hakkında detaylı bilgiler kazanıyor. Ormanya Doğa Okulu’ndaki diğer dersler arasında ”Arazi Sanatı” ve ”Geri Dönüşüm Atölyesi” yer alıyor. Ormanya’ya gelmeden önce çocuklarınız için internetten başvuru yapabildiğinizi belirtmeden geçmeyelim.
  • Yürüyüş severler için Ormanya Tabiat Parkı tam size göre. Burada yer alan yürüyüş ve bisiklet parkurları sayesinde yeşillikler içerisinde ferah bir gün geçirebilirsiniz. Yaklaşık 26 kilometrelik yürüyüş parkurları kendi arasında mavi, yeşil, sarı ve turuncu parkur olarak dörde ayrılıyor. Gün boyu doğanın tadını çıkarmak isteyenler için güzel bir alternatif. 

ormanya

  • Kuş gözlem alanı bir diğer ismi ise “ornitoloji” bu alan ülkemizde adı çok duyulmayan aktivitelerden biridir. Fakat yurtdışından pek çok turistin Türkiye’ye kuş gözlemek amacıyla geldiğini biliyoruz. Çünkü Türkiye kuşların göç yolları üzerinde bulunan zengin bir ülke. Bu yüzden Ormanya’ya gitmeniz için 8 nedenden biri.  
  • Türkiye’nin ilk orman kütüphanesi Ormanya Kütüphanesi’ni keşfediyoruz. Burası doğanın içinde kitaplarla birlikte olma fikrinin heyecan vericiliğinde bambaşka bir dünya. Kitap kokusunun eşsizliğinde doğanın kalbinde huzurlu birkaç saat geçirebilirsiniz. 
  • Kamp yapmak isteyenler fakat huzurlu bir yer arayanlardan mısınız? O zamanlar sizleri Ormanya’ya davet ediyoruz. Burası 42 çadır ve 23 karavan kapasitesine sahip kocaman bir kamp alanı. Doğayla başbaşa kalmayı isteyenler için keyifli bir nokta. Bunun yanı sıra kamp alanı içerisinde tuvalet, duş, elektrik ve su gibi imkanlar da mevcut.

Türkiye’nin En İyi 50+ Kamp Alanı

Yorum ekle