Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Maşukiye Gezilecek Yerler: Maşukiye’de Ne Yapılır?

Maşukiye Gezilecek Yerler: Maşukiye’de Ne Yapılır?

Maşukiye, İstanbul’a ortalama 1.5 saat uzaklığıyla bilinen ve çevre illerden de birçok ziyaretçinin uğrak noktası hâline gelen Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan şirin bir beldemizdir. Özellikle yerli ve yabancı turistlerin hafta sonları uğrak noktası olan beldeyi tam anlamıyla doğa harikası olarak tanımlayabiliriz. Siz de Maşukiye’yi gezi planı listenize dâhil ederek; doğasıyla, sessizliğiyle, huzurlu bir günü, organik serpme kahvaltılarıyla da güzel lezzetleri kendinize hediye edebilirsiniz.

Bu arada, ‘’Maşukiye’de gezilecek yerler neresi? Maşukiye’de neler yapılır?’’ dediğinizi duyar gibiyiz. Sizler için çok bilgilendirici bir araştırma yaptık…

maşukiye gezilecek görülecek yerler, orman manzarası, sapanca, kartepe

Maşukiye Nerede?

Maşukiye, Kocaeli şehir merkezine 36 kilometre uzaklıkta bulunan Kartepe’ye ise 13 kilometre mesafe yakınlıkta olan bir mahalledir. Sapanca Gölü’ne çok yakındır. Sapanca Maşukiye gezisi kesinlikle unutulmazdır!

Özellikle son yılların trend mekanlarından Maşukiye, sonbahar aylarında deyim yerindeyse tek kelimeyle büyüleyici! Manzarasıyla da çok sevilen Maşukiye, doğal güzellikleriyle de göz dolduruyor.

maşukiye yol tarifi, maşukiye'ye nasıl gidilir?

Maşukiye’ye Nasıl Gidilir?

Maşukiye’ye gitmek için kara yollarını tercih edebilirsiniz. Örneğin; İstanbul, Ankara, Bolu şehirlerinden ziyaretçi olarak gelmeyi planlamanız durumunda, öncelikli olarak TEM otoyolu üzerinden Kocaeli’ne doğru rota oluşturun. Buradan Adapazarı yönüne devam etmeniz gerekiyor. Sonrasında Sapanca sapağından giriş yaptığınızda, ortalama 10 kilometre sonra Maşukiye’ye ulaşmış olacaksınız. Bunun yanı sıra otobüsler vasıtasıyla Kocaeli ve Adapazarı’ndan da bölgeye gitmek mümkün.

Özel aracınız ya da araç kiralayarak yola çıkmanız durumunda, İstanbul-Maşukiye arası ortalama 135 kilometre, Gebze-Maşukiye arası da yaklaşık 70 kilometre mesafededir. Bursa’dan da yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Maşukiye Yol Tarifi

Maşukiye gitmek istediğinizi kabul ederek, şimdi sizlere yol tarifinde bulunuyoruz. ☺

İstanbul’dan yola çıktığınızı düşünürsek; öncelikle TEM otoyolundan İzmit istikametine doğru ilerliyorsunuz. İzmit doğu gişelerinden çıkış yaparak Adapazarı istikametine sapın. Buradan Sapanca ayrımından ilerleyerek, ortalama 6 kilometre mesafe sonra Meşukiye’ye varabilirsiniz. İşte bu kadar! Yolculuğunuz ortalama 1.5 saat sürecektir.

Ankara’dan yola çıkmanız durumunda; TEM otoyolundan İzmit istikametine gidiyorsunuz. Sapanca gişelerinden ayrıldıktan sonra, İzmit istikametine yaklaşık olarak 8 kilometre devem ederek, Maşukiye’ye ulaşabilirsiniz. Ankara-Maşukiye arası yolcuğunuz yaklaşık 4 saat sürecektir.

Yolculuğunuzu otobüs vasıtasıyla yapmak isterseniz; İzmit yönüne gelen otobüs firmalarıyla İzmit otogarına gelmeden önce, İzmit şehir içinde inerek, duraklardan Maşukiye otobüsleri ile bölgeye ulaşabilirsiniz.

 

Maşukiye Araç Kiralamalarınızda Yolcu360 Yanınızda!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede araç kiralayabilirsiniz. Sonuçta seyahatlerde kişisel araç büyük bir konfor! Böylece keşif sınırlarınızı genişletebilirsiniz. Ayrıca Misafir Merkezimiz (0850 360 5 360) 7/24 size desteğe hazır! Mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılar üzerinden indirebilirsiniz.

maşukiye'de yapılacak şeyler, maşukiye gezilecek yerler

Maşukiye’de Gezilecek Yerler

Maşukiye’de büyüleyici doğa manzaralarıyla çok sayıda yaylalar var. Beldeyi ziyaretinizde özellikle görmenizi tavsiye edeceğimiz Kirazlı Yaylası ve Kuzu Yaylası bunların başında geliyor. Ayrıca Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Dikmen Yaylası ve Sultanpınar Yaylası da Maşukiye’de gezebileceğiniz yerler arasında yer alıyor.

Merkeze yakın konumuyla dikkat çeken bir diğer yer de Aygur Deresi… Kartepe’nin yükseklerinden başlayarak Maşukiye’ye kadar devam eden derenin görsel manzarası içinizi huzurla kaplayacak. Tabi bu keyifli gezi, devamında iştahınızı da açacaktır. ☺ Çevredeki alabalık restoranları, lezzetli ve taze menüleriyle hem karnınızı doyuracak, hem de keyfinize keyif katacak.

Maşukiye’ye yakın konumuyla dikkate çeken Derbent ve Kartepe de yıl içerisinde yoğun olarak yerli ve yabancı turist akınına uğrayan noktalardandır… Gelmişken mutlaka buraları da görmenizi tavsiye ediyoruz.

şelale manzarası, orman, doğa, piknik

Maşukiye’de Yapılacak Şeyler

Maşukiye’de yapabileceğiniz şeylerin arasında en başında; şehir stresini geride bırakacağınız doğa yürüyüşleri geliyor. Yaylalarda, köy içlerinde, derelerde doğayla iç içe yürüyüşler yaparak, huzur dolu havanın keyfini çıkarabilirsiniz. Gezi turunuza eğlence katmak isterseniz; ATV, safari, zipline, bixeline gibi aktivitelere de katılarak, keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Ayrıca, kış aylarında Maşukiye’ye gelirseniz; Kartepe’ye uğrayarak, kış sporları yapabilirsiniz. Sapanca Gölü ve çevresini keşfetmeniz için bisiklet ya da kano kiralayabilirsiniz. Göl kenarında ufak bir gezinti sonrası organik serpme kahvaltı sunan mekanlarda sabah kahvaltınızı yapabilirsiniz.

Maşukiye’de Ne Yapılır?

Birbirinden büyüleyici doğa harikası Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Dikmen Yaylası ve Sultanpınar Yaylası görülmeye değer…

Ailenizle birlikte diğer uğrak noktalarınız ise; Ayrı Gezegen Cam Teras, Ormanya, Naturköy ve Sopeli Doğal Yaşam Köyü…

maşukiye piknik alanları

Maşukiye Piknik Alanı

Maşukiye’de piknik yapabileceğiniz yerlerin başında Kirazlı Yaylası, Kuzu Yaylası, Çiğdem Yaylası, Soğucak Yaylası, Dikmen Yaylası ve Sultanpınar Yaylası var. Buralarda, doğayla iç içe ailenizle birlikte günün keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Maşukiye’de Kahvaltı

Maşukiye, birbirinden özel ve organik kahvaltılık ürünleriyle beldeyi ziyarete gelenlere eşsiz lezzetler sunuyor. Kısa bir doğa gezintisi yaptıktan sonra ya da başlamadan evvel sizlere tavsiye edeceğimiz mekanlar listesine şuradan göz atabilirsiniz.

Maşukiye’de Kahvaltı Yapılabilecek Mekanlar

  • Beta Home Gölevi
  • Naturköy, Sapanca
  • The Garden, Sapanca
  • Vadi Restoran, Maşukiye
  • İbrahim Ağa Konağı, Maşukiye
  • Akasya Alabalık, Maşukiye,
  • Maja Kırkpınar, Sapanca.

Maşukiye Otelleri

Diyelim ki Maşukiye’ye gitmeye karar verdiniz ve konaklama ihtiyacı hissettiniz. Peki, Maşukiye’de merkeze ve ziyaret noktalarına yakın hangi oteller var? Bu sorunun yanıtını da sizler için şöyle derledik.

  • Cevizdibi Otel. Şehir merkezine 1,7 kilometre mesafede.
  • Saklibahce Hotel,
  • Kadifeli Konak Boutique Hotel
  • Alissa Boutique Hotel
  • Motali Life Hotel. Şehir merkezine 2,3 kilometre mesafede.
  • My Green Boutique Hotel. Şehir merkezine 1,7 kilometre mesafede.
  • Butik Hotel Masukiye. Şehir merkezine 1,7 kilometre mesafede.

Yorum ekle