Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Giresun Gezilecek Yerler / Giresun Gezi Rehberi

Giresun Gezilecek Yerler / Giresun Gezi Rehberi

Doğu Karadeniz sınırları içerisinde bulunan Giresun, fındığı ile tanınsa da hem turistik hem de tarihi yerleri ile ön plana çıkmakta. Giresun hakkında bilgi olarak, kirazı dünyaya tanıtan ve yayan bir il olduğu düşünüldüğünü söyleyebiliriz. 🙂 Mavi ve yeşilin karıştığı bu güzel şehri, araç kiralama opsiyonlarından yararlanarak gezmeye ne dersiniz? Giresun gezi rehberi için Giresun gezilecek yerler yazısı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Giresun Gezilecek Yerler

  • Karagöl Yaylası

Giresun Karagöl yaylası inanılmaz bir manzara ile size kapılarını açmakta. 3107 metre yükseklikte bulunmakta olan Karagöl yaylası, endemik bitki türlerine ev sahipliği yapmakta.

Yayla özellikle trekking yapmak için ideal olduğundan doğa sporlarına ilgi duyanların uğrak noktası. Giresun gezilecek yerler için Ordu Giresun Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakarak, Karagöl yaylasına kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Karagöl yaylası nerede? Giresun gezilecek yaylalar arasında bulanan Karagöl, Giresun’un Dereli ilçesinde Aksu Köyü’nde bulunmakta.

  • Mavi Göl / Sodalı Göl

Mavi göl, turkuaz rengi ile yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi çekmekte. Sodalı göl olarak da bilinen göl, Karadeniz içerisinde sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer. Giresun mavi göl özelliklerine bakıldığında suyun içerisindeki kireç taşları ve sodanın birleşimi ile turkuaz renge bürünüyor. Giresun mavi göl kamp alanı açısından da oldukça uygun bir yer. Buraya kamp kurarak, sabahları eşsiz bir manzara ile güne başlayabilirsiniz.

Mavi göl nerede? / Sodalı göl nerede? Giresun gezilecek yerler arasında bulunan göl, şehrin Dereli ilçesinde yer almakta.  Samsun üzerinden yola çıkacak olanlar, Samsun araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak buraya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Giresun Gezisi

  • Sis Dağı 

Giresun gezilecek yerler arasında olan Sis Dağı yaylası hakkında bilgi olarak, dağın yüksekliği 2182 metre. Sis Dağı üzerinde yirmiden fazla oba bulunmakta. Dolayısıyla, Sis Dağı yaylası kamp yapmak için çok uygun bir yer.  Halk arasında Sis Dağı efsanesi de oldukça meşhur. Gelinkaya efsanesi olarak da bilinen hikayeye göre, genç bir gelin inekleri otlatmak için dağa gitmiş. İnekleri arasında Sarıkız isimli olna inek sürüden ayrılmış ve kaybolmuş. Gelin onu her yerde aramış ve bulamamış. Genç gelin, Sarıkız’ı bulamadığı için çok korkmuş ve eve dönmekten çekinmiş. O da Tanrım, ya beni kuş et uçur, ya da taş et dondur diye yalvarmış. Gelin o anda sırtındaki çocuğu ile taş olup donmuş.

Sis Dağı nerede? Yeşildere / Görele. Trabzon araç kiralama olanaklarını inceleyerek Giresun gezinizi Karadeniz turuna da çevirebilirsiniz. 🙂

  • Dokuzgöz Milli Parkı

Giresun Görele gezilecek yerler arasında olan Dokuzgöz Milli Parkı, ismini bölge içerisindeki dokuz tane olan su kaynağından almakta. Orman Bakanlığı’na ait tesislerin de içerisinde yer aldığı milli park, çadır ve kamp yapmak için de uygun. Yemyeşil doğası ile sizi bekleyen milli park, mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında.

Dokuzgöz Milli Parkı nerede? Görele ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta yer almakta. Rize üzerinden gelecek olan seyahat severler, Rize araç kiralama imkanlarını inceleyebilirler.

Giresun Gezi Rehberi

  • Giresun Müzesi / Gogora Kilisesi

Giresun müzesi kısa bilgi olarak, 18. yüzyıldan kalma bir kilise olduğunu belirtelim. 1923 yılına kadar Ortodoks kilisesi olarak kullanılan yapı,  1948-1967 arasında cezaevi işlevi görmüş. 1988 yılında müze olarak kullanıma açılmış. Giresun müzesi eserleri arasında Helenistik, Hitit, Roma, Selçuklu, Eski Tunç Çağı, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait antik eserler, taş kabartmalar ve paralar bulunmakta. Giresun müzesi giriş ücreti: ücretsiz.

Giresun müzesi nerede? Kale / Giresun Merkez.

  • Giresun Adası

Giresun adası, Doğu Karadeniz içerisinde Antik çağ ve Orta Çağ’a dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmış tek ada. Ada içinde Orta Çağ’a ait surlar, kilise, şapel, sarnıç, pithoslar ve mezarlar bulunmakta. Giresun adası mitoloji hikayelerinde de yer almakta. Giresun adası efsanesine göre, kralın güzeller kızı bir çobana aşık olmuş. Başka birine aşık olan kız, bütün adaylarına hayır cevabı vermiş. Bunu öğrenen kral ise çok sinirlenmiş. Kral, kızını Giresun adasına sürmüş ve ada içindeki manastıra kızını kapatmış. Çobanı ise manastırın karşısındaki yaşlı çınarın dallarına astırmış. Ertesi gün genç kız da manastırın içerisinde kendisini asmış. Giresun gezilecek yerler arasında olan adanın, güzelliği ile sizi cezbedeceğine eminiz. 🙂

Giresun adası giriş ücreti: Ücretsiz

  • Giresun Kalesi

Giresun gezilecek yerler arasında bulunan Giresun kalesinin, M.Ö 2. yüzyılda Pontus Kralı tarafından yaptırıldığı düşünülmekte. Giresun kalesi piknik alanları da mevcut. Hem kaleyi gezip, hem de piknik yapabilirsiniz. Giresun kalesi nerede diye merak ediyorsanız, Giresun merkez içerisinde yer almakta.

Giresun Yemekleri

Giresun yöresel yemekleri arasında Karalâhana Çorbası, Mendek Çorbası, Etli Pancar / Karalâhana SarmasıPezik, Fasulye Diblesi, Isırgan Yemeği / Isırgan Yağlaşı ve Hamsi Böreği yer almakta.

Giresun en iyi kahvaltı yerleri:

  • Hasbahçe
  • Corylus Cafe & Patisserie
  • Tibor
  • Osmanoğlu Menemen Restoran 

Giresun en iyi restoranlar:

  • Şoray Balık Lokantası
  • Bohça Mantı
  • Emre Balıkçılık
  • Haşlamacı İlhan Usta
  • Efendi Restaurant Giresun
  • Kale Restaurant
Giresun Otelleri

Giresun konaklama için her bütçeye uygun opsiyon mevcut. Giresun gezilecek yerler için yola çıktığınızda bu konu hakkında endişelenmenize hiç gerek yok. 🙂 Çünkü sizler için en iyi Giresun otellerini hazırladık:

  • Hotel New Jasmin
  • Amazon Aretias Hotel
  • Giresun Uygulama Otel
  • Giresun Sedef Otel
  • Giresun Damcılar Otel
  • Akman Pansiyon Giresun
  • Kittur Otel
  • Aripsas Hotel Giresun
  • Lonca Butik Otel

Giresun’a nasıl gidilir?

İstanbul Giresun kaç km? İki şehir arası 934,3 kilometre olup,  İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek Türkiye turu için rota belirlemeye ne dersiniz? 🙂

Ankara Giresun kaç km? Ankara ve Giresun arası 606,2 mesafe var. Ankara araç kiralama olanaklarından yararlanarak 7 saat 20 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Trabzon Giresun kaç km? 130,3 kilometrelik mesafe var olup, Trabzon Havalimanı araç kiralama imkanlarını tercih ederek 1 saat 43 dakika içerisinde Giresun gezilecek yerler için gezinize başlayabilirsiniz.

Karadeniz turu için rota önerileri

Yorum ekle