Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mavi Göl : Bol sodalı bir tabiat harikası / Giresun

Mavi Göl : Bol sodalı bir tabiat harikası / Giresun

Mavi Göl her ne kadar ilk duyduğunuzda size bir sinema filmini hatırlatsa da Doğu Karadeniz‘in bir başka tabiat harikası olarak, binlerce yıldır görenleri büyülüyor. Giresun’da Sodalı Göl olarak da bilinen bu muhteşem keşif rotasını sizler için yazarımız Raşit Tosun gezdi gördü ve yazdı.

Mavi Göl gezi rehberi

Giresun‘un Dereli ilçesinde keşfedilen ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen Mavi Göl, turkuaz rengiyle yerli ve yabancı turistleri kendine hayran bırakıyor. Doğu Karadeniz Bölgesi sınırlarında Kuzalan Tabiat Parkı’nın en güzel manzaralardan birine sahip olan Mavi Göl, bölgede sodalı suyun dere halinde aktığı tek yer özelliğine sahip… 3 gölden meydana gelen ve bölgede yaşayanların ‘Sodalı Göl‘ diye adlandırdığı Mavi Göl’ün suyu kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz rengini alıyor. Yeni keşfedilmiş olmasına rağmen büyük ilgi görüyor

Mavi Göl nerede ve nasıl gidilir?

Bu eşsiz doğal güzellik Giresun’un Dereli ilçesinde bulunuyor. Dereli ilçesi Giresun kent merkezine 32 kilometre uzaklıkta, 20 bin kişinin yaşadığı küçük bir ilçe.. Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen bu doğal güzelliğe ulaşım ise çok kolay diyebilirim. İstanbul’dan uçak ile buraya gelmek isteyenler Ordu-Giresun Havalimanı, ardından da araç kiralama ile kent merkezine gidebilirler. Yolcu360‘tan Ordu – Giresun Havalimanı araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmayın.

Karadeniz’in doğası biz insanları her zaman kendine hayran bırakmıştır. Karadeniz bölgesi Ayder Yaylası onlarca yaylayı, doğal güzellikleri, türküleri ve hikayeleri bağrında barındırıyor. Karadeniz’e gidip ona âşık olmayan yoktur herhalde.

Karadeniz’in en güzel kentlerinden biri olan Giresun’un Dereli ilçesinde bulunan ve Kuzalan Tabiat Parkı sınırlarına dâhil edilen Mavi Göl, 2014 yılında yapılan keşif sonrasında her yıl ortalama 100 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor. Özellikle trekking, fotoğraf ve doğa tutkunu olan yerli ve yaban yabancı turistler tarafından ziyaret edilen bu doğa harikası yere ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavi Göl yaklaşık 1800 metre boyunca devam eden traverten ve şelalesiyle yerli-yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sodalı suyun dere olarak aktığı tek yer olan Mavi Göl, özellikle bazı aylarda turkuaz rengine bürünen suyu ile kendine hayran bırakıyor. Çeşitli büyüklüklerde 3 gölden meydana gelen, halk arasında da ‘Sodalı Göl’ olarak isimlendirilen bu doğa harikası, kireç taşlarıyla suyun karışmasıyla turkuaz rengine bürünüyor.

Mavi Göl’de kamp alanları var mı?

Karadeniz bölgesinde Ege ve Akdeniz bölgelerine gibi çok fazla kamp alanı yoktur. Genelde bu bölgeye ziyaret eden insanlar doğa ile baş başa kalmayı tercih ediyor diyebilirim. Şu anda Mavi Göl etrafında hizmet veren bir kam yeri yok ama çadır kurarak kamp yapmak isteyenler için müsait birçok alan var. Mavi Göl’de kamp alanları arayan arkadaşlara tavsiyem, güzel manzaranın olduğu doğa ile yalnız kalabileceğiniz her yer sizin için en güzel kamp alanı olacaktır.  

Yorum ekle