Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Burdur Gezilecek Yerler / Burdur Gezi Rehberi

Burdur Gezilecek Yerler / Burdur Gezi Rehberi

Antalya, İzmir ve Muğla gibi hem tarihi hem de turistik yerlere yakın olması ile ön plana çıkan Burdur, aslında başlı başına ayrı bir yer. Burdur tarihi yerleri ve Burdur turistik yerleri ile her yıl birçok turiste ev sahipliği yapmakta. Akdeniz’in güzel güzeli şehri Burdur için biz ne desek az kalır. O yüzden araç kiralama olanaklarından faydalanarak Burdur için rota belirlemeye ne dersiniz? Burdur için yola çıkmaya hazırsanız, Burdur gezi rehberi için Burdur gezilecek yerler yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Burdur gezilecek yerler

  • Kibyra Antik Şehri

Likya, Pisidia, Frigya ve Karia bölgelerinin kesişme noktası üzerinde yer alan ve hızlı atların şehri olarak da bilinen antik kent, ticaret yollarının da tam merkezinde kurulmuş. Kibyra antik kenti kısa bilgi olarak, Antik şehir içerisinde o dönem kahraman savaşçılar yetiştirilirmiş. Antik kent, gladyatörlerin dövüştüğü 12.000 kişilik bir stadyuma sahip. Ege’de kesinlikle görmeniz gereken antik kentler arasında yer alana Kibyra; agora, hamam, bazilika ve tiyatroya da sahip. Ama şehrin en ilgi çeken özelliği Kibyra Medusa mozaik eseri diyebiliriz.

Burdur gezilecek yerler için havayolu üzerinden Burdur’a gitmek istiyorsanız, en yakın havalimanı Isparta Havalimanı. Isparta Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, Burdur turu için kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kibyra Antik Şehri giriş ücreti: ücretsiz

Kibyra Antik Şehri nerede? / Kibyra Antik Kenti nasıl gidilir? Horzum, Gölhisar/Burdur

  • Sagalassos Antik Kenti

Sagalassos, hala akan çeşmeleri ve mermerleriyle ön plana çıkmakta. Sagalassos antik kenti turu yaptığınızda dikkatinizi çeken ilk şeyin kentin Helen, Roma ve Bizans dönemi mimarisinden izler taşıdığı. Sagalassos antik kenti gezi için özellikle şehrin tiyatrosuna dikkat çekmek isteriz. Tiyatro, dünyanın en yüksek tiyatrosu olma özelliğini taşımakta. Antoninler Çeşmesi ise 2 bin yıldır akan bir çeşme. Zeus, Athena, Poseidon ve Herkül büstleri,  kütüphane, meclis binası ve konutlar, antik şehir içerisinde gezilebilecek yerler arasında. Burdur gezilecek yerler için yola Antalya üzerinden çıkıyorsanız, 1.30 saat içerisinde Antalya araç kiralama ile şehre varabilirsiniz.

Sagalassos Antik Kenti Salda gölü arası kaç km? İki yer arası 115,6 kilometre olup, birbirlerine 1 saat 49 dakikalık bir mesafeye sahipler.

Sagalassos Antik Kenti nerede? Kıraç, Ağlasun/Burdur

Burdur gezisi

  • Karataş Gölü

Akdeniz’in kuş cenneti olarak da bilinen Karataş Gölü özellikleri açısından oldukça göze çarpan bir yer. Elmabaş Patka, Boz Sakarca Kazı ve Boz Ördek gibi çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yaptığı için kuş cenneti olarak anılmakta. Tatlı bir su gölü olan Karataş gölü, harika bir manzaraya sahip. Burdur gezilecek yerler arasında olan gölü, Denizli üzerinden ziyaret etmek isteyenler Denizli araç kiralama fırsatlarına göz atarak konforlu bir ulaşımla Burdur’a ulaşım sağlayabilir.

Karataş gölü neredeKarataş Gölü Burdur Karamanlı yolu üzerinde Karataş Tepesi ve Kağılcık Dağları önünde yer almakta.

  • Salda Gölü

Gölün turkuaz rengi suyu ve beyaz kumları gerçekten büyüleyici. Yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen yerlerin başında gelen Salda Gölü, insanları kendisine hayran bırakır. Burdur’a geldiğinizde mutlaka Salda turu‘nu Burdur gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz. Salda Gölü hakkında bilgi almak isterseniz, göl 184 metre derinliğe sahip. Salda Gölü kamp alanları da yakınlarda mevcut. Kamp kurarak, güne bu eşsiz manzara ile başlamak sizin için gerçekten bir motivasyon kaynağı olacak. Salda Gölü Burdur‘un belki de en güzel yeri. Salda Gölü nerede diye düşünüyorsanız, Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunmakta.

Burdur gezi rotası

  • İnsuyu Mağarası

İnsuyu mağarası hangi ilimizdedir diye merak ediyorsanız, Burdur’da olduğunu belirtelim. İnsuyu mağarası kaç metre? 525 metre uzunluğundaki mağara, Türkiye’de turizme açılan ilk mağara olma özelliğine sahip. Burdur İnsuyu mağarası piknik alanı da mevcut. Mağarayı gezdikten sonra burada piknik yapıp, dinlenebilirsiniz. İnsuyu mağarası giriş ücreti: 2019 yılı için bilet fiyatları yetişkin 8 TL, öğrenci 5 TL.

İnsuyu mağarası nerede? İnsuyu Yolu, Çatağıl Köyü – Merkez

  • Burdur Gölü

Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan Burdur gölü, Türkiye’nin en büyük yedinci gölü olma özelliğine sahip. Göl günümüzde kurumaya başlamış.

Burdur Müzesi

Müze, 1956 yılında kurulsa da 2006 yılında yapılan düzenleme ile bugünkü halini almış. Hacılar ve Kuruçay kazıları ile Neolitik ve Kalkolitik çağlara ait buluntuların ortaya çıkması Burdur’un tarih öncesi geçmişinin çok eskilere dayandığını kanıtlıyor.

Burdur’un Ağlasun ilçesinde yer alan Sagalassos Antik Kenti başlı başına bir tarihi hazine. Burada yapılan kazılar sonucu elde edilen buluntular Burdur Müzesi’nde sergileniyor. Sırf heykelleri görmek için bile müzeye gelinir, benden söylemesi.

Burdur Müzesi üç ayrı bölümden oluşuyor. Müzenin giriş katında Sagalassos Antik Kenti’nden getirilen paha biçilmez heykeller karşılıyor sizi. İmparator Hadrian ve Marcus Aurelius’a ait heykeller ise müzenin adeta yıldızı. İmparator ve imparatoriçeler ile birlikte Tanrı ve Tanrıça heykelleri de son derece etkileyici. Teşhir salonunun devamında Kibyra ve Kremna Antik Kenti kazıları sonucu elde edilen frizler ve heykelleri görebilirsiniz. Hepsi öyle etkileyici ki kendinizi adeta Roma’da bir müzede gibi hissetmeniz işten bile değil.

Burdur Müzesi’nin giriş katında çevre köylerdeki kazılardan elde edilmiş heykeller ve lahitler de sergileniyor. Müzenin üst katına çıktığınızda Neolitik ve Kalkolitik çağlara ait buluntular vitrinleri süslüyor. Özellikle Hacılar höyüğünden elde edilen çömlekler, seramikler ve objeler görülmeye değer.

Burdur’un tarihine ışık tutan müzeyi gezdikten sonra bahçesindeki eserleri de ziyaret etmeyi unutmayın. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait taşların, lahitlerin, heykellerin sergilendiği müze bahçesinde kısa bir soluklanma molası da verebilirsiniz. Burdur Arkeoloji Müzesi giriş ücreti 6 TL. Eğer Müzekart’ınız varsa ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. 15 Nisan-1 Ekim tarihleri arasında haftanın her günü 9.00-19.00, 2 Ekim-14 Nisan tarihleri arasında ise 08.30-17.30 saatleri arasında müzeyi gezebilirsiniz.

Burdur yemekleri

Burdur yöresel yemekleri arasında Burdur Şiş, Kabak Helvası, Testi Kebabı, Ceviz Helvası, Burdur Muhallebisi ve Pirinç Çorbası yer almakta.

Burdur’un en iyi restoranları:

  • Burdur Şişçi Hasan
  • Burdur Toros Lokantası
  • Altay Pide
  • Kahyaoğlu Et Lokantası
  • Burdur Özsarı Kebap Salonu
Burdur’a nasıl gidilir?

Denizli Burdur kaç km? İki şehir arası mesafe 140 kilometre olup, Denizli Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden yararlanılarak 1 saat 57 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

İzmir Burdur kaç km? İzmir ve Burdur arası 367,2 kilometre. İzmir araç kiralama olanaklarına bakarak, 4 saat 44 dakika içerisinde Burdur’a varabilirsiniz.

İstanbul Burdur kaç km? İstanbul ve Burdur arası mesafe 572,4 kilometre. İstanbul araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, geze geze gidebilirsiniz. Böylece hem Burdur’u hem de yol üstündeki diğer şehirleri keşfedebilirsiniz.

1 yorum