Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Animasyon Filmleri Arasında Dikkat Çeken 5 Animasyon Film

En İyi Animasyon Filmleri Arasında Dikkat Çeken 5 Animasyon Film

Animasyon filmleri en az gerçek çekim filmler kadar dikkat çekiyor. Peki, mutlaka izlenmesi gereken animasyon filmleri hangileri?

Merhaba sevgili okur. Havalar gittikçe ısınıyor ve biz mecburen evde kalmak zorundayız ama bu süreci değerlendirmek de elimizde. Hep söylediğimiz inzivaya çekilmek ve kişisel gelişimimizi ilerletmek için tam zamanı. Bugün sizleri çok iyi beş animasyon filmi ile tanıştırmak istiyorum. Bakalım siz hangilerini seveceksiniz.

En İyi Animasyon Filmleri

FANTASTIC PLANET / Vahşi Gezegen(1973) 


  • Fantastic Planet Filmi Hakkında    

Filmimizin imzası, başarılı animatör Fransız René Laloux’a ait. Film Stefan Wul mahlası ile bildiğimiz, Fransız bilimkurgu yazarı Pierre Pairault’un romanından uyarlanmıştır. 70’lerin ilk animasyon filmlerindendir. Tüm zamanların en iyi animasyon filmleri arasında geçmektedir. Filmimize 1973 yılında CANNES Film festivalinde Özel jüri ödülü verilmiştir.

  • Fantastic Planet Filmi Konusu

 Filmde; Evrenin derinliklerinde bulunan Ygam isimli gezegende, Traag isminde mavi ve farklı özelliklere sahip bir ırk, insan ırkını kendi gezegenlerine getirip, köleleri ve hayvanları olarak kullanırlar. Artan popülasyonu azaltmak için öldürülürler. Bazı insanlar ise gözlerden uzak yaşarlar. Traaglar insanların zekasını yok sayıp katliamlar yaparken, insan ırkının bazı planları vardır. Kendilerini kurtarabilecekler mi izleyip görelim.   

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.                                            

PERSEPOLIS (2007)


  • Persepolis Filmi Hakkında

Marjane Satrapi’nin; çok satan çizgi romanından uyarladığı ve Fransız ressam Vincent Paronnaud ile birlikte yönettiği, 1970 İran devrimini anlatan Fransa/Abd ortak yapımı muhteşem bir animasyondur. İran hükümeti tarafından şiddetli eleştiri alan film, 2007 yılında Cannes film festivalinde “Özel jüri” ödülü almış, 2008 yılında ise Akademi ödüllerinde “En iyi animasyon” dalında aday gösterilmiştir.

  • Persepolis Filmi Konusu 

Filmimiz; küçük bir kız olan Mariana’nin gözünden, Iran devrimini ve sonrasını anlatmaktadır. Marjane ve ailesi Şah’ın devrilmesini büyük bir sevinç ile karşılarlar ama durumun gittikçe kötüye gitmesi ve Molla iktidarının gelmesi ile sevinçleri kısa sürer. İran’ın geçirdiği değişime ayak uyduramayan Marjane, ailesi tarafından Avusturya’da okumaya gönderilir. Batı kültürüne uyum sağladıktan sonra ülkesine geri dönen Marjane, Doğu kültürüne tekrar alışmakta büyük zorluk yaşar.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.


SPRITED AWAY / Ruhların Kaçışı (2001)


  • Ruhların Kaçışı Filmi Hakkında 

Japon Animasyon ustası Hayao Miyazaki’nin en önemli eserlerinden biridir. Japonya sinema tarihinin en önemli filmi olarak gösterilir. Miyazaki Time dergisi tarafından Dünyanın en etkili isimleri listesinde yer almıştır. Her türlü yağmacılığa, israfa, samimiyetsizliğe animasyonlarında derinlikle karşı duruyor. Çizgiler üzerinde çok çalışıp, kullandığı renklerin daha zarif olduğunu, karakterli üç boyutlu görünmese bile daha canlı göründüğünü belirtiyor bir çok çalışmasında. 75. Akademi ödüllerinde “En iyi animasyon” dalında Oscar alan film, 52. Berlin film festivalinde ise Altın Ayı ödülü alır.

  • Ruhların Kaçışı Filmi Konusu

Filmimiz; küçük Chihiro ve ailesinin yeni bir kasabaya taşındıkları için çıktıkları yolda Chihiro’nun yaşadığı macerayı anlatır. Yolda gördükleri bir tünel ailenin dikkatini çekmiştir, Chihiro her ne kadar yola devam etmek istese bile anne ve babası tünelden geçtikten sonra gördükleri fantastik Dünya’nın etkisinde kalıp büyülenirler. Girdikleri kasaba büyüsünü kaybeder ve işler karışır. Ailesini kaybeden Chihiro ise onları kurtarmak için zorlu bir maceraya başlar.

En İyi Gençlik Filmleri için tıklayınız.

Wall-e (2008)


  • Wall-e Filmi Hakkında

Andrew Stanton ve Pete Docter’ın birlikte yazdığı, Andrew Stanton’un yönettiği film 2008 yılında vizyona girmiştir. Birçok ödül alan film, 2009 yılında Oscar ve Altın küreden “En iyi animasyon filmi” ödüllerini almıştır.

  • Wall-e Filmi Konusu

Günümüzden 700 yıl sonra Dünya, radyasyon, çöp ve birçok doğa olayından dolayı tükenmiştir. İnsanoğlu, Uzak gezegenlerde yaşayıp uzayda koloni işi ile uğraşıyordur. Tükenmiş olan Dünya’nın düzeltilmesi için geride çöpçü robotlar bırakılmıştır. Geride bırakılan robotlardan biri olan Wall-e’nin, robot Eva’ya karşı beslediği aşk anlatılmaktadır. Wall-e’nin, Eva’yı bulmak için verdiği çaba, kendini beğendirmek için yaptıkları hayranlık uyandırıyor.

IT’S SUCH A BEAUTIFUL DAY / Ne Güzel Bir Gün (2012)

  • Ne Güzel Bir Gün Filmi Hakkında

Don Hertzfeldt’in animasyon üçlemesi. Çöp adam olarak çizdiği bir Dünyadır. Hiç bir ödül alamamış olsa bile, 43 yaşındaki Amerikalı Animatör büyük bir alkışı hakediyor. Diğer kısa animasyonlarını da şiddetle tavsiye ederim.

  • Ne Güzel Bir Gün Filmi Konusu

Don Hertzfeldt’in birleştirilmiş animasyonunun başkahramanı Bill ile tanıştırmak istiyorum sizi. Bill’in; çocukluğundan, günlük yaşamına, aile işleyişinden, neler düşündüğüne kadar sade bir dille işlenmiş hikayesini izliyoruz. Filmi izlerken kendinizi o kadar kaptırıyorsunuz ki izlediğiniz çizgi filmin içine bir anda kendinizi yerleştirebiliyorsunuz. Bill, geçmişin çaresizliği ile yaşama tutunmaya çalışan beyni, bilinci tarafından uydurulduğunu farkedemez, seyirci de bunun farkına varamaz. Üst üste gelen sahnelerin bir yanılgı olduğuna seyirci inanır ve bir anda Bill gibi düşünmeye başlar.

1 yorum