Yolcu360 Blog

Denizli Gezilecek Yerler | Denizli

Türkiye’nin en kalabalık yirmi birinci şehri olan Denizli’nin nüfusu yaklaşık 1.000.000. Şehir, ülkenin günebatısında, Ege Bölgesi’ninse güneydoğusunda.  Denizli tekstil sektörü, Denizli’ye has Denizli Horozu ve Pamukkale ile meşhur. Ayrıca Denizli mutfağı gerçekten çok özel lezzetlere sahip. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Denizli turu yapmaya ne dersiniz? Denizli gezilecek yerler için gezi yazınız Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Denizli

Denizli, tarihi Milattan Önce 250’li yıllara değin uzanan, çok uzun zamandan beri insanlara yuva olmuş bir şehir. Eskiden ismi “Ladik” olan şehir, daha sonra “Tunguzlu” olmuş ve günümüzdeki ismini Osmanlı döneminde almış. Denizli, antik kentleri, tarihi yapıları ve coğrafya koşullarının bizlere hediyesi Pamukkale’si ile gezilecek keyifli bir bölge.

Denizli gezilecek yerler

Öncelikle, şehrin simgesi haline gelmiş eşsiz bir coğrafya harikası olan Pamukkale, Denizli’ye gidildiğinde ilk uğrak yerlerinden biri  olmalı.Unesco Dünya Kültürel Miras Listesi’nde de yer alan Pamukkale, yaklaşık olarak yılda 2.000.000 yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir. Bu nadide alan 2700 metre uzunluğunda olup 160 metre yüksekliğindedir.

Pamukkale gezi rehberi için tıklayınız.

Denizli gezilecek yerler kapsamında Pamukkale civarında bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Laodikeia Antik Kenti kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir. Hierapolis’in M.Ö. 2. yüzyılda  2. Eumenes tarafından kurulduğu ve efsanevi kişilik Hiera’nın ismine istinaden Hiera’nın Şehri manasında Hierapolis olarak adlandırıldığı biliniyor. Şehirde antik bir hamam ve kapasitesi 9000 kişilik olan bir tiyatro bulunmaktadır. Bununla beraber Laodikeia ise, bazı kaynaklar M.Ö. 3. yüzyılda dese de, M.Ö. 1. yüzyılda kurulmuştur. Şehirde 20.000 kişilik dev bir büyük tiyatro alanı ile 15.000 kişilik küçük tiyatro alanının yanı sıra stadyum, gimnazyum, anıtsal bir çeşme, meclis binası ve tapınak bulunmaktadır. Ayrıca antik kentlerle arası iyi olanlar için şehir tam bir cennet diyebiliriz. Çünkü bu bahsettiğimiz iki antik kentin yanında, Anaua, Tripolis, Tabea, Colossae, Eumenea, Herakleia Salbace, Dionysopolis, Sebastopolis, Trapezopolis, Attuda, Apollonia Antik Kentleri olmak üzere on bir antik kent bulunmakta.

Denizli gezilecek yerler listesi için M.Ö. 2. Yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen ve bir Anadolu tanrısı olan Apollon’a atfen kurulmuş olup 1887’de keşfedilen Apollon Lermenos Tapınağı ve Beycesultan Höyüğü de görülmeye değerdir.

Son olarak, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Pamukkale Arkeoloji Müzesi ve Folklorik Bez Bebek Müzesi, Denizli gezilecek yerler arasında bulunmakta.

Denizli gezilecek yerler için Leodikya Antik Kenti yazımıza tıklayınız.

Denizli’de ne yenir?

Denizli yemekleriDenizli’de yemekten söz etmeye geldiğimiz zaman, öncelikle, Denizli’nin kendine has lezzetlerinden olan Denizli kebabını önermekle başlamak durumundayız. Ardından Denizli usulü tarhana çorbasını, keşkeki, arabaşını ve yen böreğini tatmadan Denizli ziyaretinizi tamamlamanızı tavsiye etmeyiz. Bunların yanında, 1934’ten bu yana Denizli’nin en ünlü tatlarından biri olan Zafer Gazozu’nu da unutmayalım. Talas ve çevresinde meşhur olan kızarmış sebzelerin yağlı ekmek parçaları üzerine dizildikten sonra bol sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sunulduğu yemek de çok lezzetlidir. Denizli’nin ilçelerindeki esnaf lokantalarında kelle gibi et menüleri de çok yaygındır.

Denizli’de ne yenir sorusunun detaylı cevabı için tıklayınız.

Denizli’nin nesi meşhur?

Denizli gezilecek yerler için baktığımızda şehir, her şeyden önce dünyada tek olan Pamukkale’si ile meşhur. Ayrıca, Denizli horozu gibi artık şehrin maskotu haline gelmiş bir öğe ve tarihi dokusu sayesinde bünyesinde barınan pek çok antik kent ile tanınmakta.

Denizli otelleri

Denizli gezilecek yerler için şehre geldiyseniz, burada kalacak yer konusunda birçok seçenek mevcut. Dolayısıyla, her bütçeye uygun konaklama imkanı bulabilirsiniz. Denizli otellerin yanı sıra Denizli pansiyonlar ve Denizli apart hoteller seçeneklerini de içeren listeyi sizler için hazırladık. 🙂

  • Anemon Denizli
  • North Point Denizli
  • Şiir otel Denizli
  • Denizli Pansiyon
  • Grand Denizli otel
  • Lavin otel Denizli
  • Dedeman Denizli
  • Richmond Denizli

Buraya kışın gidiyorsanız, Denizli termal oteller listesine de bakmanızı öneririz.

  • Doğa termal Denizli
  • Denizli Karahayıt otelleri
  • Umut termal Denizli

Denizli’ye nasıl gidilir?

İstanbul Denizli kaç km? O-5 üzerinden iki şehir arası mesafe 588,9 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, 6 saat 24 dakika içerisinde Denizli gezilecek yerler için ulaşım sağlanabilir.

İzmir Denizli kaç km? Denizli gezilecek yerler için İzmir araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, E87 ve Denizli Aydın Yolu üzerinden 240,8 kilometrelik yolu 2 saat 56 dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Ankara Denizli kaç km? Ankara ve Denizli arasındaki mesafe 471,1 kilometre. Ankara’dan Denizli gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden 5 saat 37 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler. Aynı zamanda, oto kiralama imkanları sayesinde keyifli bir şekilde Denizli’nin saklı hazinesi: Hierapolis antik kenti ve Işıklı gölü de keşfedebilirler.

Antalya Denizli kaç km? Antalya üzerinden yola çıkanlar, Antalya araç kiralama fırsatlarını inceleyerek, E87 üzerinden 221,8 kilometrelik yolu 2 saat 54 dakika içerisinde tamamlayabilir ve Denizli gezilecek yerler için eğlence dolu anlara imza atabilirler.

 

Yorum ekle