Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Pamukkale gezi rehberi / Türkiye’nin beyaz gelinciği / Denizli

Pamukkale gezi rehberi / Türkiye’nin beyaz gelinciği / Denizli

Pamukkale muhteşem görüntüsüyle şüphesiz Türkiye’nin sembollerinden biri.

Bazı yerler vardır, daha gitmeden sizi heyecanlandırır. Henüz 5-6 yaşlarındayken gittiğim Pamukkale de benim için böyle bir yerdi. Beyaz cenneti tekrar görebilmek için bir fırsat yarattım ve Denizli’ye doğru yola koyuldum. Sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale Travertenleri kimyasal reaksiyon sonucu çökelme ile oluşuyor. Bölgede sıcaklıkları 100 dereceye kadar çıkan on yedi sıcak su alanı bulunuyor. Sıcak su kaynaktan çıktıktan sonra yaklaşık 300 metre uzunluğundaki bir kanal ile traverten başına geliyor ve buradan travertenlere dökülüyor. Başlangıçta jel halinde bulunan çökelti kimyasal tepkimeye girerek zaman geçtikçe sertleşiyor ve travertenler oluşuyor. 1988 yılında UNESCO tarafından koruma altına alınan Pamukkale Travertenleri benzersiz bir doğa olayına şahit olmanızı sağlıyor.

Pamukkale Travertenleri’ne Nasıl Gidilir?

Pamukkale Travertenleri Denizli’ye yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Yolcu360’tan bir araç kiralayarak yarım saatte bu doğa harikasına ulaşabilirsiniz. İzmir’den doğru gelecek olanlar İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneğini de kullanabilir. Denizli araç kiralama tekliflerine göz atmadan yola çıkmayın. Denizli Çardak Havalimanı araç kiralama da bir başka seçenek olabilir.

Pamukkale Gezi Rehberi

Pamukkale gezi rehberi kapsamında Travertenler’e giriş ücreti maalesef biraz yüksek. Daha önce 35 TL olan giriş ücreti Ekim 2018’den itibaren geçerli olacak şekilde 50 TL’ye çıkartıldı. Eğer Müzekart’ınız varsa ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Pamukkale Travertenleri’ne ayakkabı ile giriş yapmak yasak. Bu nedenle ayakkabınızı elinize alıp öyle yürümeniz gerekiyor. Eğer siz de benim gibi yaz döneminde buraya gelirseniz mayonuzu yanınıza almayı sakın unutmayın. Travertenlerin oluşturduğu küçük havuzlarda yüzmek oldukça keyifli. Üstelik sular şifalı olduğu için çıkmak istemeyeceğinize eminim☺

Pamukkale gezi rehberi kapsamında Travertenlerde vakit geçirdikten sonra dilerseniz Hierepolis Antik Kenti’ni de ziyaret edebilirsiniz. Ancak şimdiden uyarmak isterim, yokuş yukarı uzun bir yürüyüş sizi bekliyor☺ Antik Kent sonrası yorgunluğunuzu Kleopatra Havuzu’nda atabilirsiniz.

Giriş ücreti için ekstra 50 TL daha ödemeniz gerekiyor. Küçük bir hatırlatma daha, içeride yeme-içme fiyatları fazlasıyla yüksek. Bütçenizi aşmamak için su ve atıştırmalık yiyecekler getirebilirsiniz.

Sabah erkenden gittiğimiz Pamukkale’den ayrıldığımızda neredeyse akşam olmak üzereydi. Bu doğa harikasını bir kez daha görmüş olmanın verdiği mutluluk paha biçilemezdi. Eğer hala görmediyseniz, mutlaka bir fırsat yaratın ve bu güzelliği görün☺

Pamukkale Gezi Rehberi için Ziyaret Saatleri

Travertenler haftanın her günü ziyarete açık. Nisan-Ekim ayları arasında 08.00-21.00, Kasım-Mart ayları arasında 08.00-17.00 saatleri arasında giriş yapılabiliyor.

Denizli'nin keşfedilmesi gereken yerleri

Yorum ekle