Yolcu360 Blog
Denizli’de ne yenir?

Denizli’de Ne Yenir?

Denizli’de ne yenir? Denizli’nin nesi meşhur? Denizli yemekleri nasıl ve Denizli restoran tavsiyesi var mı… Bu soruların yanıtları için okumaya devam edin…

Denizli’de Ne Yenir?

Ege sınırları içerisinde yer alan Denizli, Akdeniz ve Ege ikileminde bir geçiş merkezdir. Pamukkale travertenleri ve dünyada en uzun öten horoz ırkına sahip oluşu ilin meşhurluğunu arttırıyor. Şehrin bir çok yerinde horoz heykelleri görebilirsiniz. İpek Yolu rotası üzerinde bulunduğundan eski medeniyetlerin yansıması,  

tekstil zenginliği, kaplıcaları ve yöresel yemekleri ile ilgi gören bir yerleşim yeridir Denizli.

Denizli’de Mutfağı

Çaput Aşı
Denizli’nin Çaput Aşı

Yemek listesinin ilk sırasını Çaput Aşı yemeği alır Denizli’de. Yemeğin adı kadar içeriği de şaşırtıyor insanı. Kuzu eti, baharatlar, pirinç ve asma yaprağı ile yapılıyor. Denizli’ye gidip de yemek için en çok rağbet gören yemekler arasında zirveyi her zaman koruyor.

Kuzu eti ile tandırda ve odun ateşi ile hazırlanan kebap, Tandır Kebabı adı ile hem yöre halkını, hem de Denizli dışından gelen misafirlerin ilgi odağı olmaktan çıkmıyor.

Zeytinyağlı börülce,Börülce’nin çok yetişmesi kentin mutfaklarında ki börülceli yemek kavramını zenginleştiriyor. Zeytinyağlı börülce, börülce kavurması, börülce salatası gibi… Ancak en ilgi çekeni hiç şüphesiz ki börülce böreği. Börülce böreğinin yanında turşu yemek, yöre halkı için geleneksel bir durum halini almış.

Başlı başına değişik bir lezzet olan Süller Pidesi, kuşbaşı et ve sebze ile yapılıyor. Bu pidenin en önemli özelliği içine bal ve şeker katılıyor olması. Değişik tatları seven kişiler için iyi bir deneyim olacağına inanıyoruz. Sıcak veya soğuk tercih edilebilen bir çeşit olduğunu da belirtelim.

Geleneksel ve farklı bulunan başka bir tat ise patlıcanlı soğanlı dürüm. Patlıcanların közlenmesi ve soğanların kavrulması ile üstüne dökülen erik ekşili sosun yufka ekmeğine sarılmasıyla oluşan enfes bir yemektir. Patlıcan yemeklerinin bir başka önemli olanı ise Patlıcan Kapamadır. Bol bahaharatlı pilavın üzerine patlıcan kapatılıp, fırında pişmesi ile yapılarak masadaki yerini alıyor.

Hamur işlerinde de çeşitlilik gösteren Denizli mutfağının en önemlilerinden mısır gömbesi ve kıyma ile yapılan leyen böreği, damaklarda ve hafızlarda yer edecek lezzetlere sahip. Bölgeyi ziyaret etmek niyetindeyseniz Leyan böreğinin tadına bakmadan geçmeyin.

Denizli’nin Nesi Meşhur?

Unesco Dünya Mirası listesine giren Pamukkale Travertenleri, ilin önüne geçerek dünya turizmdeki yerini alıyor.

Horozuyla ün yapmış Denizli’de tekstil de üst seviyede olunca, horoz figürlü havlular, nevresimler, biblolar hediye almayı kolaylaştırıyor. Horozun dışında Çal ilçesine bağlı Ağlayan Kaya Şelalesi hem doğa güzelliği hem de var olan alabalık tesisleri görülmeye değer diğer yerler.

Millattan Önce 190 yılına dayanan, girişinde ‘Medusa’ figürü yer alan Hierapolis Antik Kenti de UNESCO dünya miras listelerine alınarak yüzleri güldürüyor. Yunan ve Roma tarihi izlerini taşıyan antik kente yurt içinden ve yurt dışından oldukça büyük bir rağbet oluyor yıl boyunca.

Denizli Araç Kiralama Fiyatları

Denizli araç kiralama fiyatları hakkında bilgi edinmek için yolcu360.com ana sayfasını kullanabilirsiniz. Denizli oto kiralama fiyatlarına bakabilir, Denizli’den uygun fiyata araç kiralama yapabilirsiniz. yolcu360.com sistemi ile Denizli kiralık araç fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

 

Denizli gezi rehberi için önerilenler

Yorum ekle