Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Işıklı Gölü / Işıklı Gölü Gezisi / Denizli Gezilecek Yerler

Işıklı Gölü / Işıklı Gölü Gezisi / Denizli Gezilecek Yerler

Türkiye hem tarihi hem de doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir ülke. Her ilinde ayrı bir güzellik ayrı bir sürpriz ile bizi kucaklayan bu ülkenin Denizli şehrinde gizli bir hazinesi daha var. Işıklı Gölü, doğanın insanlara sunduğu en güzel hediyelerden biri. Özellikle doğa turizmine ilgi duyanların uğrak noktası olan bu harika yer için araç kiralama olanaklarına bakarak Işıklı Gölü gezisi düzenlemeye ne dersiniz? Işıklı gölü için gezi rehberiniz Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Işıklı Gölü gezi rehberi

Işıklı Gölü oluşumu hakkında kafanızda sorular varsa, gezi rehberimiz ile kafanızdaki tüm şüpheleri gidereceğimizden eminiz 🙂

Çivril gölü olarak da bilinen göl, aslında bir tatlısu gölü. Gölün yüzey alanı yaklaşık 64 kilometrekare olup, derinliği ise 8.7 metre. Kufi Deresi, Işıklı Pınarları, Büyük Menderes, Akçay Deresi ve yer altı suları ile beslenen göl, çeşitli tatlı su balıklarına ev sahipliği yapmakta. Aynı zamanda, göl; Deniz kartalı, Erguvan balıkçıl, Küçük balaban, Sakarca, Kıl Ördek gibi kuşlar için kışlama, yumurtlama, kuluçka ve göç ortamı niteliğinde. Bu neden ile göl, Çivril Işıklı Gölü Su Kuşları Koruma Alanı statüsü altına alınmış. Denizli Işıklı gölü arası kaç km diye düşünüyorsanız, 122 kilometre olduğunu belirtebiliriz. Araba ile 1 saat 39 dakika içerisinde göle ulaşabilirsiniz. Denizli Havalimanı araç kiralama olanaklarına göz atıp, Denizli turu için kendiniz için konforlu bir ulaşım seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Işıklı Gölü Denizli

Göl çevresindeki köylerde balıkçılık yapıldığı için buraya geldiğinizde mutlaka Sazan, Turna veya yöreye özgü olan Kadife balığını yemenizi öneririz. Göl kenarındaki Göl restoranında manzaraya karşı kahvaltı yapabilirsiniz. Işıklı gölü piknik için de uygun. Sessiz ve huzurlu bir ortamda piknik yapabilir, doğanın size sunduğu bu güzel manzarayı izleyebilirsiniz. Işıklı gölü kamp olanakları da mevcut. Denizli çevresinde konaklama için yer bulamadıysanız, endişelenmenize hiç gerek yok. Hemen doğa harikası olan bu göle bir kamp kurabilirsiniz. 

Işıklı göl nilüfer açısından da oldukça zengin. Göl size adeta bir nilüfer şöleni yaşatıyor.

Işıklı Gölü nerede?

Göl, Denizli ili içerisindeki Çivril ovası üzerinde yer almakta. Işıklı gölüne nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, Denizli araç kiralama olanaklarından faydalanarak, kolay ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Işıklı Gölü yol tarifiDenizli-Ankara Karayolu üzerinden 30 km takip edilerek ile Kaklık Mahallesinden kuzey yöndeki Denizli-Uşak yoluna girilip 60 km devam edilerek Çivril ilçesine gelinir. Çivril Işıklı Gölü arası kaç km gibi aklınızda bir soru varsa toplam 17 kilometre bir mesafeye sahip. Çivril’den kuzeydoğu yöndeki Isparta-Uşak karayolu üzerinden 10 km gidilerek Işıklı mahallesine ulaşılır. Işıklı Gölü ise Işıklı mahallesinin 7 km güneyinde yer almakta. Çivril Işıklı Gölü arası kaç km gibi aklınızda bir soru varsa toplamda 17 km.
Denizli gezi rehberi

Denizli, Ege Bölgesi’nin güneydoğusunda yer almakta. Şehir tekstil sektörü, Denizli’ye has Denizli Horozu ve Pamukkale Travertenleri ile adından sıklıkla söz ettirmekte. Denizli ili, antik kentleri, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile gezilecek keyifli bir bölge. Denizli gezi rehberi için birkaç öneri:

  • Hierapolis Antik Kenti 
  •  Laodikeia Antik Kenti
  • Apollon Lermenos Tapınağı 
  • Beycesultan Höyüğü
  • Atatürk ve Etnografya Müzesi, Pamukkale Arkeoloji Müzesi ve Folklorik Bez Bebek Müzesi 
  • Pamukkale gezi rehberi: Pamukkale Travertenleri

Pamukkale Travertenleri haftanın her günü ziyarete açık. Nisan-Ekim ayları arasında 08.00-21.00, Kasım-Mart ayları arasında 08.00-17.00 saatleri arasında giriş yapılabiliyor.

Denizli’de ne yenir?

Denizli’de ne yenir diye düşünüyorsanız, Denizli’nin kendine has lezzetlerinden olan Denizli kebabını önermekle başlayabiliriz. Denizli kebabı gerçekte bir fırın tandır. Ardından Denizli usulü tarhana çorbasını, keşkeki, arabaşını ve yen böreğini tatmadan Denizli ziyaretinizi tamamlamamanızı tavsiye etmeyiz. Bunların yanında, Denizli’nin en ünlü tatlarından biri olan Zafer Gazozu’nu da unutmayalım. Talas ve çevresinde meşhur olan kızarmış sebzelerin yağlı ekmek parçaları üzerine dizildikten sonra bol sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sunulduğu yemek de çok lezzetlidir. Denizli’nin ilçelerindeki esnaf lokantalarında kelle gibi et menüleri de çok yaygındır. İşte Denizli’de gidebileceğiniz birkaç restoran önerisi:

  • Garson Şükrü
  • Kebapçı Halil
  • Hacı Şerif Pastanesi
  • Hacı Şerif
  • Kocabaylar Kebap Salonu
  • Akçeşme Kokoreç
  • Mavi Köşe Lokantası
  • Bizim Ev Mantı, Aşure, Keşkek Evi

Denizli gezi rehberi için öneriler

Yorum ekle