Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler / Antalya’nın nesi meşhur?

Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler / Antalya’nın nesi meşhur?

Antalya hakkında daha önce size pek çok gezi yazısı sunduk. Fakat bu sefer şehrin hem modern hem de tarihi gezi rotalarını bir araya getirerek 4 mevsim Antalya’ya gittiğinizde sizi birbirinden ilginç noktalara götürecek bir rehberle karşınızdayız.

Antalya dediğimizde aklımıza hemen deniz-kum-güneş üçlemesi geliyor tabi. Ama aynı zamanda Antalya’da pek çok tarihi ve doğal güzellik bulunmakta. Antalya‘ya gittiğinizde şehri keyfinizce gezebilmek, Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler e daha rahat ulaşabilmek için mutlaka Yolcu360‘tan bir araç kiralayın ve rotanızı özgürce belirleyin. Antalya Havalimanı araç kiralama tekliflerine bir göz atmanızda fayda var.

Rezervasyonunuz tamamsa hadi gelin deniz’i güneş’i bir kenara bırakalım ve 48 saatte Antalya’yı bir başka keşfedelim…

Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler 1. Gün

  • Aspendos Antik Tiyatro, Antalya’nın Serik ilçesinde yer almaktadır, merkezden yaklaşık bir saatte ulaşabilirsiniz. Dünyada ki en iyi korunmuş antik tiyatrolardan biri olarak bilinmektedir. Günümüzde hala bazı organizasyonlara da ev sahipliği yapmaktadır. 12-15 bin kişilik kapasitesi vardır.

  • Aspendos Antik Kenti, Tiyatroyu gezdikten sonra devam edersenizİ Bazilika, Anıtsal Çeşme, Tapınak, Stadyum, Su kemerleri gibi birçok antik yapıyı da görme fırsatı bulursunuz. Bu yapıların bir çoğu gerçekten bakarak eski halini tahmin edemeyeceğiniz derece de hasar alırken, tiyatronun bu denli mükemmel kalmasına şaşırabilirsiniz.

Buraya giriş için tek bilet alıyorsunuz, 35tl, Müzekart geçerli.

Ayrıca, Aspendos için yol ayrımına girdiğinizde hemen yolun ilk başında, bakkalın karşı tarafında kalan Aspendos gözleme evinde birer adet gözleme yemeden sakın oralardan dönmeyin.

Bunun yanında Antalya’da ne yenir diye soracak olursanız. Antalya’nın nesi meşhur bir sayalım:

  1. Tahinli Piyaz
  2. Şiş Köfte
  3. Hibeş
  4. Serpme Börek
  5. Tahinli Bal Kabağı Tatlısı
  6. Yanık Dondurma
  • Manavgat Şelalesi, Burası nasıl bu kadar büyütülmüş birde giriş ücreti konulmuş anlamadık ama buralara kadar gelmişken, 5tl verip bi 10 dakika geçirebilirsiniz. Müzekart Geçersiz.

  • Köprülü Kanyon, İsmini tabi ki de kanyonda bulunan köprüden almış köprülü kanyon, buralara gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Adım başı rafting firmaları var ancak rafting yapmaya çok uygun bir yer değil gibi geldi bize, minicik 2-3 dalgada rafting yapmaya çalışıyordular

  • Tazı Kanyonu, asıl efsane burada başlıyor, köprülü kanyondan sonra hiç durmadan yola devam ediyoruz. Yolları bu kadar düzgün olup da en sonunda ulaştığınız o manzara karşısında şaşkına dönmemek mümkün değil. Arabayı yolun son noktasına bıraktıktan sonra yaklaşık 10 dakika kadar yürüyorsunuz ve karşınızda şu manzara;

Yanınıza, atıştırmalık minik bir paket de alırsanız, manzaraya karşı harika bir keyif sizi bekliyor. Her daim böyle midir bilemiyoruz ama biz gittiğimizde sadece biz vardık ve burada vakit geçirmek oldukça keyifliydi. Bu manzara kesinlikle Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında olmalı.

İlk günü maksimum fayda ile kapatmak için, akşam Kemeraltı’nda güzel bir canlı müzik bulup, eğlenmek şart.

Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler 2. Gün

Gelelim ikinci güne; birazda daha merkezde kalıp merkezi keşfedicez.

  • Düden Şelalesi, Antalya’da bu tarz güzelliklerin merkeze bu kadar yakın olması harika! Öyle dağlar, tepeler aşmanıza tırmanmanıza hiç gerek yok. Merkezdan sadece 15 dakika gidiyorsunuz ve işte geldiniz. 3 TL gibi cüzi bir giriş ücreti var. Müzekart geçmiyor.

  • Düden Kıyı Şelalesi, şelalenin birde kıyıda denize dökülen kısmı var, görmek isteyenler için, buraya en son gidip ardından havaalanına geçebilirsiniz. Çünkü havaalanına çok yakın.
  • Kaleiçi, merkezde sokaklarda kaybolmak, güzel dükkanlar, cafeler keşfetmek için biçilmiş kaftan burası. Taş, Çiçek kokulu, eski ama bir o kadar şaheser evlerin arasında dolaşmak lazım. Her yorulduğunuzda veya sıkıldığınızda oturup biraz vaklit geçirebileceğiniz çok güzel cafeler de bulacaksınız. Biz uzun bir süre sokaklarda bir o yana bir bu yana gezdik ve hep farklı noktalara çıktık. O yüzden ne kadar vakit ayırırsanız o kadar gezebilirsiniz.
  • Hadrian Kapısı, Zaten kaleiçinde dolaşırken bir nokta da kesin buraya da çıkarsınız. Bu kadar merkezde böyle bir tarihi yapının olması bile, onu görmek istemek için yeterli bir sebep olmalı.

  • Yavli Minare, yine buda kaleiçinde karşınıza çıkma olasılığı yüksek olan tarihi yapılardan biri. Kaleiçinde dolaşırken farkında olmadan birçok tarihi yapıya denk geleceksiniz zaten.

  • Antalya Müzesi, Şehrin merkezindeki bu tarih bize yetmez diyenler için birde müze var tabi ki. Burada da tarihi birikiminize birikim katabilirsiniz.  Giriş 30 TL , müzekart geçerli.
  • Termessos Antik Kenti, son olarak hala Antalya’nın tarihi hakkında bilgi almak, antik kent gezmek istiyorsanız birde bu devase antik kente davetlisiniz. Giriş 30 TL, müzekart geçerli.
  • Antalya Ters Ev, yok bu kadar yeter biraz eğlenelim dersenizde, birazda başınızı döndürecek bu ters evide tercih edebilirsiniz. Giriş 15 tl.

Antalya’da mutlaka görmeniz gereken yerler denince akla ilk gelen gezi noktalarını böylece tamamlamış oluyoruz. 4 mevsim bu saydığımız noktaları ziyaret edebilirsiniz. Tabi yaz gelince Antalya plajları da listenize dahil olabilir. Bir sonraki gezi rotasında buluşmak üzere…

2 yorum

  • az bilinen ama güzel yerleri var köprü çayı boyunca farklı farklı yerlerde piknik yapabilirseniz Antalya’lı iseniz hep aynı yerde piknik yapmayın.