Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Antalya’da Tatmanız Gereken 6 Lezzet | Antalya Yemekleri

Antalya’da Tatmanız Gereken 6 Lezzet | Antalya Yemekleri

Yaz tatillerinin uğrak noktası Antalya, denizi kumu ve güneşi kadar lezzetleriyle de ön plana çıkan bir şehrimiz.

Göz alıcı plajları ve sınırsız gece hayatı ile her yıl binlerce tatilseveri ağırlayan Antalya, her damağa hitap eden yeme içme alternatifleriyle de öne çıkıyor. Eğer siz de yakın zamanda Antalya gezisi düşünüyorsanız bu lezzetlerin tadına bakmadan sakın tatilinizi sonlandırmayın. Yorulmadan bir lezzet turu yaşamak için Antalya havalimanı araç kiralama fiyatlarına Yolcu360’tan bir göz atmayı unutmayın.

Antalya’da Tatmanız Gereken 6 Lezzet

  • Tahinli Piyaz

Antalya mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan tahinli piyazı daha önce denemediyseniz çok şey kaybettiğinizi baştan söylemeliyim. Taratorlu piyaz olarak da bilinen tahinli piyazın tadı bildiğimiz piyazlara göre oldukça farklı. Yanında köfte ile birlikte mide şöleni yaşayacağınız tahinli piyazın en iyisini Piyazcı Mustafa’nın Yeri’nde yiyebilirsiniz.

  • Şiş Köfte

Antalya’da denemenizi tavsiye ettiğim bir diğer lezzetse şiş köfte. Bir yiyenin bir porsiyon daha sipariş vermesinin garanti olduğu şiş köftenin en lezzetlisi için listenize Topçu Kebap’ı ekleyebilirsiniz. Yanında piyaz ve ayran ile lezzet üçlemesi yaşayacağınız garanti! Muratpaşa’daki Özdoyum Lokantası da şiş köfte denemek isteyenler için en doğru adresler arasında yer alıyor.

  • Hibeş

Tahin, limon, sarımsak ve kimyon ile hazırlanan hibeş, Antalya sofralarını süsleyen mezelerin baştacıdır. Sos olarak da yenebilen hibeş hem beyaz et hem de kırmızı etin yanına fazlasıyla yakışıyor.  En lezzetlisini 7 Mehmet’te deneyebilirsiniz.

Antalya’da Ne Yenir Yazısı için tıklayınız.

Antalya Yemekleri

  • Serpme Börek

Antalya’ya gidip de serpme böreğin tadına bakmamak olmaz! Katmer gibi açılan serpme böreğinizi ister kıymalı, ister peynirli, ister patatesli seçebilirsiniz. Antalya’da serpme börek denince akla gelen ilk mekansa tabii ki Börekçi Tevfik. Sabah erkenden gidip sıcacık börek ve çayla birlikte lezzetli mi lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

  • Tahinli Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağının lezzeti tahinle buluşunca tadına doyulmaz bir tatlı ortaya çıkıyor. Antalya’nın meşhur tatlılarından biri olan tahinli bal kabağı tatlısını şehirdeki birçok restoranda bulabilirsiniz.

  • Yanık Dondurma

İsli dondurma olarak da bilinen yanık dondurma Antalya’da deneyebileceğiniz farklı bir lezzet. Keçi sütünden hazırlanan dondurma, sütün pişirilmesi sırasında hafifçe yakıldığı için damaklarda yanık bir tat bırakıyor. Eğer siz de değişik lezzetlere açıksanız Nur Pastanesi’ne uğrayabilir ve kendinize birer top yanıksı dondurma ısmarlayabilirsiniz.

Antalya araç kiralama opsiyonları için tıklayınız.

Yorum ekle