Yolcu360 Blog
Antalya Demre
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Denize Girmeniz Gereken 10 Özel Sahil!

Türkiye’de Denize Girmeniz Gereken 10 Özel Sahil!

Türkiye’de denize girmeniz gereken 10 özel sahili bulduk. Türkiye’nin en güzel sahilleri ve o sahillerin derin tarihine baktık.

Muğla Bodrum sahilleri, Antalya’nın Demre sahili, İzmir’in Çeşme, Foça, Seferihisar sahilleri ve daha fazlası…

Türkiye’de Denize Girmeniz Gereken 10 Özel Sahil!

Türkiye SahilleriDenize girmek şahane ama sadece su ve kum mu gördüğünüz! Dünyanın en güzel iklimi, en güzel koyları bizde ve biz, sadece deniz-kum diyorsak; biraz ayıp olur.

 

Edirne Enez Sahili1. Edirne Enez Sahili

Edirne’nin Enez ilçesindeki Ainos sahili çok acayip bir yer. Su çok berrak, tam bir plaj yok ama etrafta fazla ev, otel gürültüsü de yok. Hatta hiç yok. Siz, denize girerken tam arkanızda dev bir kale kalıntısı var. Kendinizi Ortaçağda denize giriyor gibi hissettiriyor. Etkileyici bir deneyim için mutlaka gidin, görün ve Enez’de denize girin.

 

2. Çanakkale Bozcaada Sahili

Bozcaada SahiliBozcaada, son bir kaç yıldır epey popüler oldu. İstanbullu akını da başladı. İstanbul kalabalığı Bozcaadayı keşfetmeden önce burası için gizli bir cennet köşesi tanımı yapılabilirdi. Cam gibi su, dalış ve gözlükle yüzmek için mükemmel bir görüş derinliği bir de yemekler, şaraplar vs…Ayazma plajı ise şahane…

3. Balıkesir Ayvalık Sahili

Ayvalık tatili düşünenler hiç vazgeçmesin. Hele de bu ilçeyi hiç görmediyseniz mutlaka gidin. Çam ve zeytin ağaçlarıyla bezeli karalar ve cam gibi sular burayı çok çekici kılıyor. Tabi, bir de İstanbul’a yakın tatil noktalarından biri olması önemli bir avantaj.

4. İzmir Bergama Sahili

Almanya’da kocaman bir Bergama Müzesi var ve dünyanın en havalı tarihi eserleri buradan kaçırılmış parçalar. Bergama, denize boynuz gibi uzanan sahili ve gez gez bitmeyen tarihi yapıları ile çok güzel. Üstelik İzmir’den Bergama’ya geçmek çok kolay.

5. İzmir Foça Sahili

Foça sahilleriFoça, otel ve çılgın turizm şeylerinden bi haber bir İzmir ilçesi. Temiz hava, temiz deniz ve İskandinav ülkelerini kıskandıracak derecede eğitimli yerel halkı ile çok acayip bir yer. Foça, eski Foça ve yeni Foça diye ikiye ayrılıyor. Eski Foça’da 29. yüzyıldan ve Cumhuriyet döneminden kalma yapılar çok. Geniş bahçeli taş evler, pırıl pırıl deniz, Foça dondurmacısı ve bolca minik balıkçı…

6. İzmir Çeşme Sahili

Alaçatı ile birlikte popülaritesi giderek artan ve sosyete tatil ilçesi namı ile yürüyen Çeşme’de bir kez olsun denize girmenizi öneririz. Çevresinde çok sayıda antik kentte olan Çeşme’nin en güzel plajları sizi bekliyor.

7. İzmir Seferihisar Sahili

SığacıkTeos Antik Kentini duymuş olmalısınız. İzmir merkezde yaklaşık 50 dakikalık bir araba yolculuğuyla Seferihisar’a ulaşabiliyorsunuz. Seferihisar, öyle güzel bir sahil kasabası ki. Mandalina tarlalarının ucu bucağı yok. Sahil ve marina şahane güzellikte. Teos plajı ise denize girmek için eşsiz bir seçenek. Bu arada her pazar günü kurulan Sığacık pazarını da kaçırmayın. Halden ürün kabul etmeyen bu pazarda yemek de satılıyor…

8. Muğla Bodrum Sahili

Bodrum’da denize girilecek yer çok. Üstelik Bodrum plajlarının hepsi de birbirinden güzel. Bir de Bodrum Akvaryum Koyu gibi koylar var tabi. Burada Gümüşlük, Halikarnasos kesinlikle bir kez olsun denize girilmesi gereken yerler listesinde.

9. Muğla Datça Sahili

“Ben, cam gibi sularda balıkları izleyerek yüzmek, sudan hiç çıkmamak istiyorum” diyenler kesinlikle Datça’da denize girmeli. Üstelik Datça’nın tarihi dokusu da çok özel. Ayrıca sanat tarihinde çok fazla değerli olan güneş saatlerinden biri Datça Knidos’ta bulunuyor.

10. Antalya Demre Sahili

Antalya DemreDeniz- kum güneş ve Noel Baba…Ne alakası var demeyin, bildiğimiz Noel Baba Antalya’Nın Demre ilçesinde yaşamış bir aziz…Hem de hiç kar görmemiş yani o Amerikan pazarlama dehalarının yarattığı karlar üzerinden geyikleriyle kayarak gelen kürklü amca ile hiiiç alakası yok. Demre’de bir Aziz Nikolaos Klisesi var. Hala kazı çalışmaları devam eden bu kilisenin yakınlarında denize girmek için muhteşem bir sahil var.

Yorum ekle