Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akdeniz kıyılarının en güzel 4 sahili / Antalya – Mersin – Hatay

Akdeniz kıyılarının en güzel 4 sahili / Antalya – Mersin – Hatay

Akdeniz denince akla şüphesiz ilk önce o muhteşem sahiller gelir. Tatil için Akdeniz kıyılarını tercih edenlere özel 4 sahili mercek altına aldık. Instagram’ın fenomen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya sizler için gezdi, gördü ve yazdı.

Bütün kış kurduğunuz tatil hayallerini gerçekleştirmenin zamanı geldi! Tatil denince akla ilk gelen yerlerden biri elbette Akdeniz Bölgesi. Kilometrelerce uzunluktaki sahilleri, göz alıcı turkuaz renkli denizi ve yeşilin binbir tonunu görebileceğiniz doğası ile Akdeniz adeta cennetten bir köşe. Siz de rotanızı Akdeniz Bölgesi’ne çevirmeyi düşünüyorsanız birbirinden güzel bu plajları listenize mutlaka ekleyin. Bu arada bu güzel sahilleri gezebilmenin en keyifli yolu araba kiralama tercih etmek. İstediğiniz zaman istediğiniz yerden size kiralık araç sunan Yolcu360 uygulaması ile Antalya Havalimanı araç kiralama , Mersin araç kiralama ya da Hatay Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

En güzel Akdeniz plajları

  • Kleopatra Plajı

Alanya Kalesi’nin eteklerinde yer alan Kleopatra Plajı sadece Akdeniz’in değil ülkemizin en güzel plajlarından biri. İki kilometre uzunluğundaki altın sarısı kumsalı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kleopatra Plajı’na ücretsiz girebilirsiniz. Dilerseniz şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da mevcut.  Adını Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alan plajda her türlü su aktivitesi yapma imkanınız da bulunuyor.

  • Çıralı Plajı

Olympos’un eşsiz güzellikteki komşusu Çıralı Plajı deniz ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz en ideal adreslerden biri. Burası deniz kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için sahilde hiçbir işletme yer almıyor. Bu yüzden fazlasıyla sakin ve doğal. Günübirlik gelebileceğiniz gibi pansiyon ve bungalov evlerde konaklayarak kendinize unutulmaz bir tatil imkanı yaratabilirsiniz. Yaz aylarında tekne turlarına katılarak Adrasan, Korsan Koyu, Suluada gibi Akdeniz’in eşsiz koylarını keşfetme imkanınız da var.

  • Çevlik Plajı

Dünyanın en uzun ikinci sahilinin Çevlik Plajı olduğunu biliyor musunuz? 14 kilometre uzunluğa sahip Çevlik Plajı Hatay’ın Samandağ ilçesinde yer alıyor. Çoğunlukla dalgalı olduğu için küçük çocuğunuz varsa dikkatli olmanızda fayda var. Çevlik Plajı’na gelmişken yanı başındaki Titus Tüneli ve kaya mezarlarını görmeden dönmeyin.

  • Kızkalesi Plajı

Silifke’ye oldukça yakın konumda olan Kızkalesi Plajı kumluk ve sığ olması sayesinde herkese kolaylıkla yüzme imkanı sunuyor. Plaja girişte alınan ücretle şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Denizin açıklarında yer alan Kızkalesi’nden ismini alan plajda soyunma kabini, tuvalet, market gibi imkanlar da bulunuyor.

Dilerseniz deniz bisikleti kiralayarak Kızkalesi’ne gidebilir, kale içini ücretsiz gezebilirsiniz. Hepinize şimdiden iyi tatiller!

Yorum ekle