Yolcu360 Blog
Antakya Çevik Plajı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antakya – Samandağ – Seleukeia Pieria Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antakya – Samandağ – Seleukeia Pieria Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? En güzel sahiller Türkiye arayışında Antakya sahili de muhteşem bir seçenek. Elbette buraya daha çok Antakya yemeklerini tatmak için gidiyoruz ama yazın gelmişken bir güzel yüzmek, güneşlenmek de fena olmaz. Üstelik Samandağ sahilinde çok önemli bir antik kalıntı da var.

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antakya – Samandağ – Seleukeia Pieria Antik Sahili

Gaziantep’te Ne Yenir yazı dizisine de bakın!

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi tam gaz devam. Öyle acayip tur listelerinde çıkmaz ama Antakya’dan denize girmek de çok güzeldir. Antakya sahili, geniş doğal kum alan sunar. Sıcak suyu yüzmek ve dinlenmek için keyiflidir. Peki, Antakya sahilinde antik değeri olan alan var mı? Elbette var: Seleukeia Pieria Antik Sahili

Antakya-Samandağ-Sahili-
Antakya-Samandağ-Sahili-

Seleukeia Pieria Antik Kenti ve Samandağ Sahili Hakkında

Antakya’da denize giriliyor mu? Antakya’nın neresinden denize giriliyor? Antakya’da plaj var mı? Bu soruların yanıtları Antakya’nın Akdenize açılan kısmı olan Seleukeia Pieria Antik kentilerini de kapsayan Samandağ sahilinde gizli. Samandağ sahili, doğal kum plaja sahip. Ancak sahile akan bir antik kalıntı ağı da var.

Seleukeia Pieria

Akdeniz bölgesinde antikçağda bugünkü Hatay limanı olarak bilinen yer, Seleukeia Pieria adıyla anılıyordu. Çevlik yöresindeki bu alan, M.Ö. 4 yüzyılda bir liman kenti olarak kurulmuş. Bugün Samandağ ilçe merkezinin  kuzeybatısında düşen antik kent kalıntıları, ziyaretçilerini ağırlıyor. İçinde görkemli yapılar kalmamış maalesef ama Arkeolog ve sanat tarihçileri burayı önemsiyor ve dünyanın çeşitli yerlerinden görmeye geliyor.

Binlerce Yıllık Titus Kanalı Hala Kullanılıyor!

Seleukeia Pieria antik kentinde bir sur duvarı, tapınak ve bolca mezar kalıntısı var. Roma imparatoru Titus döneminde buraya bir kanal yapılmış. Bu kanal da Asi Nehrinin suyunu bölgedeki tarım alanlarına taşıma işlevine sahipmiş. İşin etkileyici yanı, bu kanal bu gün de çevre halkının tarlalarında kullanılıyor.

Antakya Çevik Plajı

Burası Türkiye’nin en uzun plajı. Antakya Çevlik plajı olarak bilinen Antakya plajı, Türkiye’nin en uzun plajıdır. 14km uzunluğundaki bu plaj, Asi nehrinin taşıdığı yumuşacık kumu içeriyor.

Antakya Çevik Plajı

Antakya Araç Kiralama Fiyatları

Antakya araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. Hatay merkez araç kiralama seçenekleriyle bölgeye kolay ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

Yorum ekle