Yolcu360 Blog
alanya-
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Alanya Gezi Rehberi: Akdeniz Akşamları Burada Gerçekten Bir Başka!

Alanya Gezi Rehberi: Akdeniz Akşamları Burada Gerçekten Bir Başka!

Türkiye’nin güneyindeki cennete hoş geldiniz. Nereden mi bahsediyoruz? Tabi ki Alanya. Bu enfes kent, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve sıcak iklimi ile tatilcilerin vazgeçilmezidir. Alanya; tarihi, konumu ve coğrafi özelliklerinden dolayı, pek çok medeniyete ev sahipli yapmıştır. Bu yönüyle bile yerli ve yabancı turistlerin ilgilisini çekmiştir. Friglerden Romalılara, Anadolu Selçuklu Devleti’nden Osmanlı’ya kadar uzanan tarihi ile adeta mimari bir arşiv niteliğindedir. Peki Alanya gezilecek yerler nereler sizler için güzel bir rehber hazırladık…

Alanya Gezi Rehberi

alanya-1.jpg

Kızılkule

Alanya denilince akla gelen ilk tarihi mimaridir. Alanya gezisi yapanlar bilir. Kızılkule, bölgenin sembolik yapıları arasında yer alıyor. Mimarisi ve konumu ile oldukça dikkat çekici bir yapı olan kuleyi, ilçe merkezinde ziyaret edebilirsiniz.

Anadolu Selçuklu’nun efsane lideri I. Alaaddin Keykubat tarafından 13. yüzyılda inşa edilen kule, şehri savunmak amacıyla kurulmuştur. Kızılkule, eğimli bir arazi üzerine inşa edilmiştir.

Dikdörtgen kireç taşı ile yapılan Kızılkule, ihtişamlı görünümü ile inşa edildiği döneme damga vurmuştur. Girişlerin kuzey cephesinden yapıldığı kulenin kapısında “Allah’a minnet” yazısı dikkat çekiyor.

Alanya Dim Mağarası

Alanya gezisinde ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri de Dim Mağarası’dır. Soğal güzellikleri arasında yer alan Dim Mağarası, ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıktadır. Kestel Mevkii bölgesinde yer alan mağaraya, Ahmet Tokuş Bulvarı’nı Dim Çayı’na kadar takip ederek özel araç ile ulaşım yapılmaktadır.

Denizden yüksekliği yaklaşık 232 metre olan mağaranın içerisinde 4 adet galeri bulunuyor. Farklı yapısı ile görenlerin ilgisini çeken mağara, bölgenin en önemli tabiat harikalarındandır. Toplam uzunluğu 360 metreyi bulan yapının genişliği 13 metre olurken, tavanlarında sarkıt ve dikitler görülebilmektedir.

Alanya Kalesi

Alanya ilçe merkezinde tarihi yarımada sınırları içerisinde yer alan kale, bölgenin önemli tarihi yapıları arasındadır. Kale, ilçe merkezinden yaklaşık 5-10 dakikalık yürüme mesafesinde bulunuyor. Çevresini kaplayan, yaklaşık 6 kilometrelik surlar ile oldukça ihtişamlı bir görüntüye sahip olan kale, yine I. Alaaddin Keykubat döneminde inşa edilmiştir. Alanya gezilecek yerler arasında önemli bir tarihi mekan olan kale, restorasyonlarla güçlendirilmiştir. Kale içinde yer alan sarnıç dikkat çeken diğer detaylar arasında.

Sapadere Kanyonu

Alanya’nın doğal güzellikleri arasında yer alan Sapadere Kanyonu, adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Sapadere Köyü’nde yer alan yapı, ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Denizden yaklaşık olarak 15 kilometre mesafede olan kanyonun içerisinde, küçük doğal havuzlar bulunuyor. Rahat gezilebilmesi için içerisine platformlar inşa edildiği için kanyonda rahatlıkla gezebilirsiniz.

Tophane

Alanya gezilecek yerler deyince Tophane’den de bahsetmeden olmaz. Limana yakın bir konumda yer alan Tophane’ye yürüyerek ulaşabilirsiniz. Toplamda 2 kattan oluşan bir yapının yüksekliği 19 metredir. Yapının girişinde bulunan 2 odanın pencerelerinden biri karaya, diğeri ise denize bakıyor. Üst katında ise üçerli şekilde toplamda 6 oda yer alıyor. Tophane’de, askerlerin ve görevlilerin su ihtiyaçlarını karşılamak adına bir de sarnıç inşa edilmiştir. Tophane de diğer tarihi yapılar gibi, denizden gelebilecek tehditlere karşı inşa edilmiştir.

Fosforlu Mağara

Bir mağaralar bölgesinde bulunan Alanya, farklı oluşumları ile dikkat çekiyor. Önemli tabiat güzellikleri arasında yer alan Damlataş Mağarası’na da yakın olan Fosforlu Mağara’yı tekne turları ile rahatlıkla ziyaret edebilirsiniz. Oldukça ilgi çekici bir yapıya sahip olan mağara, fosforlu ışık yayması ile ünlüdür. Gece geç saatlerde daha rahat görülen ışıklar, mağaradan denize yansıyarak harika bir görüntü oluşturur. Doğal bir havuz görünümü ile ziyaretçileri etkileyen mağarayı liman bölgesinden tekne turları ile ziyaret edebilirsiniz.

Alanya’da Gezebileceğiniz Yerler

Arkeoloji Müzesi

Alanya gezebileceğiniz yerler arasında harika anı olarak kalacak yerlerden biri de Arkeoloji Müzesi’dir. Saray Mahallesi’nde bulunan Arkeoloji Müzesi’ni yaya olarak ulaşabilirsiniz. Bölgede yaşayan medeniyetlerden kalan eserlerin yer aldığı müzede, 15 teşhir salonu var. Tunç Çağı’ndan Friglere kadar birçok medeniyete ait eserler bulunan müze, 1967 yılından itibaren ziyaretçi kabul ediyor. Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerine de ait eserlerin sergilendiği müzeyi ziyaret ederek, Alanya’nın geçmişine tanıklık edebilirsiniz.

Dim Çayı

Dim Çayı, Alanya gezisi sırasında aşırı sıcaklardan bunaldığınızda kaçacağınız bir mekandır. Bölgenin popüler doğal güzellikleri arasında bulunan Dim Çayı’na ulaşımlar, özel araç, taksi veya ilçe merkezinden hareket eden belediye otobüsleri ile yapılıyor. Mesire yer olarak hizmet veren birçok tesisin de bulunduğu bölgede piknik alanları, çay bahçeleri ve kafeteryalar yer alıyor. Dim Çayı, genellikle turistler ve bölge halkı tarafından hafta sonları tercih ediliyor. Dim Çayı; manzarası, atmosferi ve temiz havasından dolayı büyük ilgi görüyor.

Alanya Süleymaniye Cami

Alanya’da yer alan Süleymaniye Cami, 13. yüzyıl tarihi yapılarındandır. Tarihi yönü ile turistlerin uğrak yeri olan cami ibadete de açıktır. 13. yüzyılda I. Alaaddin Keykubat’ın talimatı ile inşa edilen yapıya, Kanuni Sultan Süleyman tarafından çeşitli eklemeler yapılmıştır. Süleymaniye Camisi, dokusu ile 16. yüzyıl mimarisine örnek teşkil ediyor.

Manavgat Şelalesi 

Alanya’ya yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Manavgat Şelalesi buraya yakın en gözde mekanlar arasındadır. Alanya gezisi için mükemmel bir anı olan şelale, özellikle fotoğraf çektirmek isteyenlerin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Manavgat Nehri üzerinde yer alan şelale, nehirden düşen suların falezlerden dökülmesiyle oluşuyor. Efsane güzelliği ile dikkat çeken şelaleyi ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Alanya’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

1 yorum

  • Merhaba..
    Başarılı gezi yazılarınızın okuyucular için bir şans olduğunu düşünerek, hep birlikte daha nice katkı ve paylaşımlarda bulunmak dileğiyle.