Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Samandağ gezi rehberi / Samandağ’da gezilecek yerler / Hatay

Samandağ gezi rehberi / Samandağ’da gezilecek yerler / Hatay

Samandağ yolu Hatay‘dan geçen herkesin mutlaka görmesi gereken muhteşem bir gezi rotası. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Hatay’ın bir Akdeniz kenti olduğunu hissettiren bu güzel beldeyi sizin için yazarımız Elif Omput gezdi gördü ve yazdı…

Samandağ : Akdeniz ‘in saklı incisi

Bir renk, bir ses, bir duygu gibidir bazen yeni tanıştığınız bir şehir. Size benim için yeni olan bir yeri anlatacağım. Kalbim de binlerce renge boyanmış bir yeri. Samandağ (Simon Dağı) bence Akdeniz’in saklı incisi, gözden ırak kalmış cennetidir. Sokaklarında gökkuşağı soluyup, sanat, edebiyat, hoşgörü ve insanlık ile çarpışırsınız.

Samandağ nerede ve nasıl gidilir?

Hatay Havalimanı ile Samandağ arası ortalama 50 kilometredir. Ulaşımın en kolay yolu araç kiralama olarak öne çıkıyor. Hatay Havalimanı araç kiralama seçeneklerine Yolcu360 ‘tan göz atabilir, dilerseniz kent merkezinden Hatay araç kiralama fiyatlarını da değerlendirebilirsiniz.

Samandağ ‘da gezilecek yerler

Samandağ geldiğinizde barış ve sukunet havasını hissediyorsunuz. Kendi kendinize diyorsunuz ki; bu kadar farklı renk olan insanlar, nasıl da bir ahenk içinde yaşayıp gidiyor. Birbirinden farklı tüm insanların dillerinde hep aynı temenni ‘Allah herkese kendi dininde yardımcı olsun’ 3 dağın arasında Asi’nin avucunda kurulmuş Samandağ ilçesi.

Musa dağı, Keldağ ve Simon dağı heybetli duruşları ile sizi selamlıyor. Samandağ da 22 köy bulunuyormuş bunların 7 tanesi ise ermeni köyü olarak tarihe geçmiş. Fransızların işgali ve diğer  olaylar yüzünden 6 köy Lübnan, Fransa, ve Suriye göç etmiş. Sadece bir ermeni köyü yurdunu bırakmayı reddedip kalmış.

Bugünkü adı Vakıflı olan köy Türkiye’nin tek Ermeni köyü olma özelliğini koruyor. Vakıflı köyünde Meryem Ana Ermeni Kilisesi bulunuyor. Her yıl ağustos ayının ikinci Pazar günü üzüm bayramı olarak kutlanılıyor.

Köyde yaklaşık 30 hane bulunuyor, köyün etrafı narenciye bahçeleri ile çevrili bu nedenle mis gibi kokuyor. Köy Musa Dağının eteklerinde sahilden 4  kilometre içerde yolculuğunuz sırasında aracınızın camlarını sonuna kadar açmanızı ve o mis gibi portakal çiçeklerinin kokusunu içinize çekmenizi tavsiye ediyorum.

Bu özel köyden sonra ikinci durağımız; Hıdırbey köyü oluyor. Hz. Musa’nın asasını yere vurup Ab-ı hayat (ölümsüzlük) suyu ile can bulmuş, bugün yaklaşık 3000 yıllık olduğu düşünülen Musa Ağacını ziyaret ediyoruz. Kocaman ihtişamlı bir çınar ağacı gölgesi bize narin, taze bir serinlik veriyor. Gezilecek çok yer olduğu için burada çaylarımızı yudumlayıp yola devam ediyoruz.

Bir eşi benzeri daha olmayan Titus Tüneli ve onun ucunda Beşikli mağarasını geziyoruz. Kesinlikle gezmeniz gereken büyüleyici bir yer. Samandağ diğer bir özelliği ise 14 kilometrelik bir sahil yoluna sahip oluşu ve eski tarihten beri bir liman kenti olmasıdır. Sahil boyun da Hz. Hızır a.s türbesini de ziyaret edebilirsiniz.

Acıkmış olmalısınız bu kadar yolu gelip bir tepsi kebabı yemeden dönülürse elbette çok ayıp olur. Bu yöreye ait et ve sebzelerle yapılmış tepsi kebabını yedikten sonra ömrü billah unutamayacaksınız. Şimdi tam Akdeniz zamanı, ertelemeyin yola çıkın. Gezginkz der ki; doğa ile kalın doğada kalın…

Yorum ekle