Yolcu360 Blog
Antalya - Alanya Korakesion Sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Alanya Korakesion Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Alanya Korakesion Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine devam ediyoruz. Türkiye sahilleri denilince de Alanya’dan bahsetmemek olmaz. Üstelik Alanya sahilinin büyük bir kısmı antik özellikte. Biz de meşhur Alanya kalesinin olduğu Korakesion Sahilini incelemeye aldık. Korakesion Sahili hakkında bilgiler ve Alanya’da denize girmek üzerine…

Gaziantep’te Ne Yenir yazı dizisine de bakın!

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Alanya Korakesion Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi Alanya sahillerinden biri olan Korakesion Sahili ile devam ediyor. Bakalım Alanya’da denize girmek ve Alanya’da gezmek için tercih edeceğiniz bu noktada neler var?

Korakesion Sahili Hakkında

Antalya - Alanya Korakesion SahiliKorakesion Antik kalıntıları, bugün ülkemizin tanıtım dökümanlarında da kullanılan çok değerli eserlerdir.

Korakesion, Alanya’nın Antikçağdaki adıdır. Tarihöncesi varlığıyla ilgili kesin bilgiler olmayan Korakesion bölgesi, M.Ö. 2. yüzyılda büyük bir ticaret limanı olarak kullanılmış. Bugün muhteşem güzellikteki Alanya Kalesinin yerinde o zaman yani M.Ö. 2-3 yüzyıla bir kale vardı. Ancak yıkıldı.

Antalya - Alanya Korakesion Sahili

Bizans döneminde bölgenin adı, Kalonos olmuş. 1221’de ise Selçuklu Sultanı Alaeddin keykubat’ın kenti aldığını biliyoruz. O zaman da Alaiye adı verildi. 1225’te Selçuklular bugünkü kaleyi yaptırdılar. Kale’de bedesten, Cami, çeşme, tekke, türbe gibi yapılar var. Aya Yorgi adı verilen bir kilise de var.

Alanya Kalesinin doğu kanadından Alanya Tersanesi var. Burada da dev bir kızıl Kule var.

Alanya’da Denize Girmek ve Korakesion Sahili

“Alanya’da her yer cennet” desek yalan olmaz. Alanya’da denize girmek için seçenek çok. Kentin hemen her yerinde muhteşem plajlar, kumsallar, sahiller uzanıyor. Denize girmek, yüzmek, balık tutmak, güneşlenmek gibi çeşitli aktiviteler de söz konusu. Alanya’nın tadını çıkarmak için araca ihtiyacınız olabilir. Alanya araç kiralama fiyatlarına da bakalım.

Alanya Araç Kiralama Fiyatları

Alanya araç kiralama fiyatları için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Alanya’dan araç kiralama ile şehri keyifle gezebilir ve farklı noktalarda denize girmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Yaz tatili için Antalya'nın en güzel sahilleri

Yorum ekle