Yolcu360 Blog
sevgililer-gunu-icin-romantik-film-3 (1) (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Sevgililer Günü İçin Film Önerileri: 28 En Romantik Film

Sevgililer Günü İçin Film Önerileri: 28 En Romantik Film

Sevgililer Günü için film önerileri arıyorsanız, sizlere sevgiyle dolu, kalplerinizi ısıtacak film önerileri sunuyoruz. Sevgilinizle birlikte izleyebileceğiniz romantik filmler listemiz, bu özel günü daha da anlamlı kılacak.

Bu Sevgililer gününde romantik film izlerken, bir şeyler içmek ya da keyifli atıştırmalıklar tatmak da harika bir seçenek. Özellikle havanın çok soğuk olduğu yerlerde. Zaten sevgiliniz yanınızda ise daha ne olsun ki 😉 Peki, 14 şubatta sevgililer günü için film önerileri var mı? Hah! o listeyi hazırlama işi de bizden :)) Sevgililer gününde izlenecek romantik filmler listesi yaptık. Önce kült romantik filmlerden bazılarını sonra da güncel olan yani en yeni romantik filmleri listeledik. Baştan söyleyelim, ağlamalı, kalp kırmalı olanları az eğlenceli olanları çok :)))

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

14 Şubat’a Özel En Romantik Filmler

  • The Half of It / Bir Bilsen

Alice Wu tarafından drama-komedi türündeki film, küçük bir Massachusetts kasabasında geçiyor. Lise öğrencisi Ellie’nin Paul’e aşk mektupları konusunda yardım etmeyi kabul etmesi ile başlayan hikaye, bize sevginin hiçbir sınıfa sokulamayacağını gösteriyor.

  • Sylvie’s Love

Bu filmde ne dah güzel bilemiyoruz. Aşk hikayesi mi yoksa 50’ler ve 60’ların New York’undaki hayatın tekrar canlandırılması mı? Babasının plak dükkanında çalışan genç bir kızın aşk ile ilk kez tanışmasını konu alan film oldukça etkileyici.

  • Valentine’s Day / Sevgililer Günü

Los Angeles’ta geçen film, birçok ünlü oyuncuyu kadrosuna dahil etmiş. Julia Roberts, Jessica Biel, Ashton Kutcher, Bradley Cooper, Taylor Swift ve Anne Hathaway bu isimlerden yalnızca birkaçı. On farklı hikayenin buluştuğu bu filmde romantik-komediye doyacaksınız.

  • Always Be My Maybe

Bu karşı konulamaz Netflix romantik komedisi Ali Wong, Michael Golamco ve Randall Park tarafından yazılmış. 15 yıl sonra tekrar bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu alan film, San Francisco’da geçiyor.

  • You’ve Got Mail / Mesajınız Var

Sinema tarihindeki en dinamik ikili olduklarının kanıtı olan Meg Ryan ve Tom Hanks, 1998 yapımı bu filmde tekrar bir araya geliyorlar. Filmde farkında olmadan e-posta mektup arkadaşı olan rakip iki kitapçının hikayesini anlatılıyor.

  • The Princess Bride / Prenses Gelin

William Goldman’ın aynı adlı romanına dayanan film, bir masal dünyasını konu alıyor. Film içerisinde istemediği bir prensle evlendirilen prensesin yaşadığı çarpıcı olaylara tanıklık ediyorsunuz.

  • Roman Holiday / Roma Tatili

İtalya’da geçen film, muhabir Joe Bradley’in ve Prenses Ann’in hikayesini konu alıyor. Zamansız bir siyah beyaz film havasındaysanız, bunalımdaki bir prensesin ve hareketli bir hayata sahip olan muhabirin ilişkisine şahitlik etmeye ne dersiniz?

  • 10 Things I Hate About You / Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi

Genç bir liseli kız, genç bir liseli oğlanla tanışır. Fakat bu tanışma bir aşkın kıvılcımlarını da ortaya çıkarır. Ne yazık ki her şey güllük gülistanlık gitmez. Neredeyse hepimizin belki bir kez de olsa tattığı aşk ve kızgınlık duygusunu o kadar güzel ifade etmişler ki filmi izlerken kendinizi görebilirsiniz.

  • Eat, Pray, Love / Ye Dua Et Sev

Elizabeth Gilbert’ın 2007’de en çok satan romanı Eat, Pray, Love’dan uyarlanan film, yeni boşanmış bir seyahat yazarının ve zevk, dua ve farkındalığı keşfetmeye çalışan iki karakteri konu alıyor.

  • The Other End of the Line / Hatta Aşk Var

Hindistan’daki bir müşteri hizmetleri operatörü olan Priya ve Amerikalı pazarlama yöneticisi Granger için aşk, kelimenin tam anlamıyla hattın diğer ucunda. Film, romantizminin yanı sıra kültürel kimliğe de değiniyor.

Romantik Komedi Filmleri yazısı için tıklayınız.

  • Kasımda Aşk Başkadır

Bu film öyle bir film ki, kasım ayının adını çıkardı, desek yalan olmaz. 2001 yılında ABD’de çekilen film, dünya genelinde çok izlendi ve çok sayıda insan bu filmden etkilendi. 1 Saat 59 dakika süren film, romantik drama türündedir. Sinema tarihinin kült bir filmi olduğu için ve çok romantik olduğu için izlemelisiniz. 

  • Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi

Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi, 2008 yapımı ve 2 Saat 42 dakika sürüyor. Dram, fantastik ve romantik türleri kapsayan bir kurgusu var. Tuhaf bir hikayeyi konu alan bu filmle ilgili üç inanılmaz gerçek var: İlki, hikayeye konu olan rahatsızlığın o düzeyde olmasa da var olması. Maalesef yaşlı doğan çocuklar var. Ama hikayede dramatize edilen bazı kısımlar söz konusu tabi. İkincisi, bu tuhaf hikayeyi bilmeyen neredeyse yok ve gittikçe gençleşen insanlara 2008’den beri Benjamin Button benzetmesi yapıla geliyor. Filmle ilgili enteresan gerçeklerden üçüncüsü ise bu filmin aslında fantastik kurgu türünde olmasına rağmen aşırı romantik olması. Buram buram aşk kokuyor. Bi’ bu kadar tuhaf bir kaderi olmasına rağmen umut dolu anlatımı yok mu, işte o kısım gerçekten inanılmaz bir detay. 

  • 50 İlk Öpücük

Romantik komedi türündeki 50 İlk Öpücük 1 saat 39 dakika sürüyor. Film, 2004 ABD yapımıdır. Sinema tarihinde romantik filmlerin en kült olanlarından biri de 50 İlk Öpücük filmidir. Çok şirin, güzel ve iyi kalpli bir genç kızın bir günlük hafızası yürekleri burkar. Ama ona her gün yeniden merhaba diyen sevgilisi gerçek bir aşk adamıdır. Babasının biricik kızı ve sevgilisinin biricik aşkıdır o kız. Öyle çok sevilmek de büyük şans değil mi ama 😉  

  • Issız Adam

Issız bir adam mı ıssız adasına sığınan zavallı bir adam mı denilse bilinemeyen o adamın hikayesi de Türk sinema tarihinin en unutulmazlarından biri.  Çok ama çok izlenen bu filmde temelde bazı psikolojik sorunları olan ve bağlanma sorunu yaşarken ilişki bağımlısı olan genç bir adamın dramına tanıklık ediyoruz. Genç kızlara “böyle adamlardan uzak durun” mesajı da veriyor gibi olan Issız Adam, 1 Saat 58 dakika sürüyor. 2008 yapımı film, Alper ve Ada’nın sıcacık ilişkisini anlatırken birden bire Alper’in ıssızlığına düşen izleyicide farklı duygular uyandırıyor. Eğer daha önce izlemediyseniz izlemenizi öneriyoruz. 

  • Aşk Tesadüfleri Sever

2011 yapı olan bu romantik dram türündeki film, 1 saat 58 dakika sürüyor. Türk romantik film tarihinde güzel bir yer edindi kendine. Ee bunda Mehmet Günsür ve  Belçim Bilgin’in oyunculuğunun da payı az değil. Zayen Mehmet Günsür, Latince bitki listesi okusa aşk masalı gibi gelir, hakkını verelim. Aşk Tesadüfleri Sever filminde, Özgür karakteri ile Mehmet Günsür ve Deniz karakteri ile Belçim Bilgin var. 4 Şubat 2011’de vizyona giren film, çok izlenmişti. Filmin yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak yapmış.  

En Yeni Romantik Filmler

Türk ve dünya sinemasının kült olmuş romantik filmlerinden örnekler verdik. Elbette en romantik filmler listesinin kült seçenekleri bunlarla sınırlı değil. Sizin şiddetle önerecekleriniz varsa mutlaka yorumlara ekleyin, isteriz. Şimdi de son yıllarda yani 2022, 2023 ve 2024 yıllarında çekilmiş olan en romantik filmlerden bazılarına bakalım. 

  • No Hard Feelings

Jennifer Lawrence’ın başrolde olduğu film, aşk acısına derinden dokunuyor. Damar filmlerden biri olan bu filmde, New York’ta Uber sürücüsü ve barmen olarak çalışan 30’lu yaşlarındaki Maddie’yi heyecanla izliyoruz. 

  • Love at First Sight 

Jennifer E Smith’in aynı adlı popüler romanından uyarlanan bir film var karşısınız. Filmin başrollerinde Haley Lu Richardson var. Diğer oyuncular ise Ben Hardy, Jameela Jamil, Rob Delaney, Dexter Fletcher ve Sally Phillips. Hadley ve Oliver adlı karakterlerin New York’tan Londra’ya uçuşları sırasında tanışıp birbirlerine aşık olmaları filmin ilk adımı. Ancak kader onları ayırır ve tekrar bir araya gelmeleri uzun sürecektir. 

  • Rye Lane

 

Aşk acısı zordur ama çivi çiviyi söker. İki genç, Yas ve Dom aşk acısını derin derin yaşarken karşılaşır. Çok güzel tesadüf değil mi? Birbirine yara bandı olan iki genç, zamanla aşık olur. Travmatik ayrılıklardan doğan müthiş bir umut patlaması. Hikayemiz Londra’da geçiyor. 

  • Joyland

Cannes’da gösterilmiş bir film de seçtik. Sanat, aşk ve romantizm bir arada olsun diyenler için  Pakistan yapımı film olan Joyland, izlenesi bir seçenek. Konusu klişe gelebilir ama hikayenin işleniş biçimi lezzetli olmuş. Evin küçük oğlunun aşık olmasıyla hayatları değişen, ataerkil bir ailenin hikayesini konu ediyor.

  • Memory

Başrollerini Michel Franco, Jessica Chastain ve Peter Sarsgaard’ın paylaştığı bir film var sırada.  Memory, aşkın naif taraflarına dokunuyor. İnsanda “iyi ki aşık olmuşum” hissi yaratıyor. Birbirlerine derin aşık olan bir çiftin hikayesini izliyoruz.

  • Past Lives

 

Ah aşk, yaşamı güzelleştiriyor ve yaşanır kılıyor.  Filmlerde değil gerçek hayatta ise genellikle tesadüflerle şekilleniyor. Past Lives filmi ise birbirine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşının yıllar sonra bir araya gelmesini işliyor.  Başrollerde Greta Lee ve Teo Yoo var. birbirlerinden ayrıldıktan 20 yıl sonra yeniden bir araya gelen gençlerin yani Nora ve Hae Sung çiftinin hikayesi çok naif. 

  • Aşk Mevsimi

2 saat 5 dakika süren film, yeni Türk romantik filmlerinden biri. Dilan Çiçek Deniz ve Cem Yiğit Üzümoğlu başrollerde. Şirin ve Ali’nin Bozcaada’da başlayıp İstanbul’da devam eden aşk hikayesini anlatıyor. İzlenesi bir film. 

  • Beautiful Wedding

2024 yapımı olan film, 1 Saat 40 Dakika sürüyor. Abby ve Travis adlı iki gencin hikayesine odaklanan çok keyifli bir film. Abby ve Travis Las Vegas’ta çılgınca eğlenirken evlenirler. Ancak daha sonra bunu hatırlamazlar. 

  • Lohusa

2024 yapımı Lohusa, komedi filmi gibi lanse edildi ama romantik komedi türüne biraz daha uygun aslında. 1 saat 58 dakika süren filmde, yeni anne baba olan bir çiftin duygusal durumu keyifle işlenmiş. Özellikle evli çiftlere tavsiye ederiz. Gupse Özay ve ekibi; eğlenceli, çok komik ve biraz da romantik bir film hazırlamış. Bebeklerinin doğumundan sonraki ilk 40 gün boyunca genç bir çiftin yaşadıklarına harika bir bakış sunuyor. 

  • Narsistle Aşk

 

Narsistle Aşk, akıcı bir dram filmi ama içinde tutkulu bir aşk da var. Ah ah bazı narsist kişilikli insanlar özellikle kadınların yaşamını kabusa çevirebiliyor. Film de tam olarak buna odaklanıyor. Grégoire ile tanıştığında Blanche’in dünyanın en harika insanı ile tanışmış gibi hissetmesine tanık oluyoruz. Gerçekten de çok tutkulu çok güzel bir aşk yaşanıyor. Ancak zamanla erkeğin narsist tutumu belirginleşmeye ve aşkı gölgelemeye başlıyor. Hatta bir süre sonra çok karanlık bir tablo çıkıyor ortaya. 105 dakikalık film, 2024 yapımı. 

  • İstanbul İçin Son Çağrı

Evliliğe bakış açınızı değiştirmede iddialı bir senaryosu olan İstanbul İçin Son Çağrı, 2023 yapımı bir film. Meşhur ikili Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat ile bize aşk şöleni sunuyor. Mehmet ve Serin’in ilişkisi, tutkunun nasıl bir etkisi olduğuna dair çok söylüyor. 

  • Bihter

 

Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ demişken Bihter’den de bahsedelim 🙂 Halit Ziya Uşaklıgil’in insan ilişkilerini çarpıcı bir gerçeklikle sunduğu Aşk-ı Memnu’yu bir de böyle izleyin. 2023 yapımı Bihter, tam bir tutku hikayesi. 

  • ​​İkinci Görüşte Aşk

Fantastik romantik bir film var sırada. 2023 yapımı İkinci Görüşte Aşk, 117 dakika sürüyor. Filmin konusu epey ilginç. Liseden beri birlikte olan Raphael ve Olivia’nın ilişkisi, zamanla değişir. Raphael’in yazdığı romanın çok satması ile belki biraz havaya girmesi sonucu ikili ayrılır. Ama sonra tuhaf bir şey olur ve roller tersine döner. O tuhaf olay, aşk örgüsünde dantel gibi işlenmiş. 

Sevgilinizi, eşinizi alın yanınıza ve en rahat kanepeye oturun. Keyifli atıştırmalıklar eşliğinde romantik bir film keyfi ile anın tadını çıkarın. Sevgiliniz yoksa da arkadaşlarla bu filmlerden birini izleyebilirsiniz. 

 

Yorum ekle