Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yeni Toyota SUV | Toyota’nın Yeni e-TNGA Platformu

Yeni Toyota SUV | Toyota’nın Yeni e-TNGA Platformu

Yeni Toyota SUV geliyor. Bu yeni SUV ise Toyota e-TNGA platformunda üretilecek. Platform hakkında ve yeni Toyota SUV modeli hakkında haberin detayları şöyle…

Toyota, yeni platformu e-TNGA hakkında yeni bilgiler açıklamaya devam ediyor. Firma, yeni platformda üreteceği, tamamen elektrikle çalışan yeni orta boy SUV modelinin imalatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Toyota SUV Toyota e-TNGA platformunda Üretilecek

Elektrikli araç teknolojisinin rağbet gören isimlerinde olan Toyota, daha ileri adımlar atmaya hazırlanıyor. e-TNGA platformu mimarisiyle araçların uzunluğu, genişliği ve yerden yüksekliği gibi özelliklerde tasarıma esneklik sağlanacağını belirten Toyota’ya göre önden çekişli, arkadan çekişli ve dört çekişli sistemlerin hepsi mümkün hâle gelecek. Yeni platformun modellenmesinde hâlihazırdaki Toyota’nın Yeni Global Mimarisi (TNGA) baz alınarak elektrikli araçlara uygulanacak. Ortak parça bazlı e-TNGA platformunun getirisi olarak farklı araç varyasyonlarının geliştirme süreleri kısalarak farklı modellerin eş zamanlı üretimine imkân tanınacak.


Toyota  e-TNGA Platformu Genişletecek

Firma geneli üretilen araçların basitleştirilmesi maksadıyla geliştirilen TNGA, ilk defa 2015’te dördüncü nesil Prius araçlarda kullanıldı. Toyota’nın eski platformlarıyla karşılaştırıldığında üretim maliyeti %20 daha az olan TNGA platformlar, aynı zamanda şase sağlamlığını artırıyor ve düşük ağırlık merkezi sayesinde daha pürüzsüz bir sürüş sağlarken tasarımı sayesinde sürücüye daha iyi bir görüş açısı sunuyor. TNGA ile aynı temellere sahip olacak olan e-TNGA platformunun, ilerleyen zamanlarda daha fazla araca uygulanması Toyota’nın planları dahilinde.


Şimdilik Sadece Avrupa Pazarında

Toyota’nın açıklamalarına göre bu yeni platformu kendine baz alan ilk model geliştirildi. Aynı zamanda üretilmeye başlanan bu modelin geliştirilmesinde Subaru ile Toyota’nın birlikte çalıştığı bu elektrikli araçların montajı, Japonya’da Toyota’nın yalnızca elektrikli araçların üretimine tahsis ettiği bir fabrikada gerçekleştirilecek. Toyota, henüz küresel ölçekte satışa sunmayı planlamadığı bu ürünü, şimdilik yalnızca Avrupa pazarına sürmeyi hedefliyor.

Aynı Platformda 6 Farklı Model Üretilecek!

Toyota bunu takiben üç tipte araç üretmeyi planlıyor: Suzuki ve Daihatsu iş birliğinde geliştirilecek kompakt bir crossover aracın yansıra bir adet de orta boy crossover, bir sedan ve bir minivan. Bunlarla birlikte yeni platformu baz alan altı farklı model üretilmiş olacak.

2020 Toyota GR Supra 2.0 Özellikleri ve Fiyatı

2021 | Toyota Yaris Cross Özellikleri ve Fiyatı

Yorum ekle