Yolcu360 Blog
ispanyol-araba-markalari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > İspanyol Araba Markaları Hakkında Her Şey! 

İspanyol Araba Markaları Hakkında Her Şey! 

İspanya Akdeniz mutfağının lezzetli yemekleri, gezilip görülecek yerleri, sıcacık iklimi, güleryüzlü halkıyla bir turizm cenneti. Bunun yanı sıra otomotiv sektöründe de söz sahibi olan bir ülke. İspanya Avrupa’da Almanya’dan sonra en büyük ikinci otomotiv üreticisi ülke konumunda yer alıyor. Öyle ki İspanya için en önemli iki sektör var. Bunların da turizm ve otomotiv sektörü olduğu biliniyor. Peki İspanyol araba markaları hangileri?

İspanya için otomotiv sektörü oldukça önemli. İspanyol araba markaları haricinde birçok araba markasının otomobilleri üretiliyor. Ülkede Volkswagen Grubu, PSA Grubu, Renault, Ford gibi dünya markalarının fabrikaları mevcut. 

Formula 1 takvimlerinin en önemli pistlerinden biri İspanya’da. Barcelona’da bulunan İspanya Grand Prix pisti yani eski adıyla Circuit de Catalunya, 1991 yılında inşa ediliyor. O dönemden beri araba ve hız tutkunlarına hizmet ediyor. 

Sizler için İspanyol araba markalarını araştırdık. İspanyol araba markaları hakkında bir liste hazırladık. Gelin hep birlikte İspanyol markalar hangileri bir bakalım. 

Bir diğer Akdeniz ülkesi İtalya’nın araba markalarını incelediğimiz yazımız için tıklayın.

İspanyol Araba Markaları

ispanyol-araba-markalari-1

İspanya otomotiv sektöründe etkin ve oldukça başarılı bir ülke. Bu nedenle İspanyol marka arabalar da herkes tarafından merak edilen bir konu. Araba tutkunlarını daha fazla bekletmeden tüm dünyanın beğendiği İspanyol marka arabalara geçelim. 

Hispano – Suiza 

Hispano Suiza, 1904 yılında kurulan bir İspanyol otomotiv ve mühendislik şirketi olarak biliniyor. Şirket İspanyol ortaklar Damian Mateu, Franceso Seix ve İsviçreli Marc Birkigt tarafından kuruluyor. Birinci Dünya Savaşı ve İkinci Dünya Savaşı arasındaki dönemde lüks otomobiller üretmesi ile tanınan bir şirket. 

Başarılı şirket Hispano Suiza uçak motorları, lüks araba modelleri ve kamyonlar üreten bir kuruluştu. Hem İspanya’da hem de Fransa’da faaliyet gösteriyordu. Fakat şirket 1936 yılında otomobil üretimine son veriyor. 

Markanın İspanyol tarafı bütün otomotiv varlığını, İspanya ülkesine ait Enasa’ya satıyor. Şirketin Fransız kolu ise Hispano Suiza olarak bağımsız bir şekilde uçak motoru üretmeye devam ediyor. Ancak 1968 yılında Fransız Safran Group tarafından devralınıyor. 

İspanyol Mateu ailesinin markayı yeniden canlandırmak için girişimleri var. Peralada Group bünyesinde, Hispano Suiza Cars şirketi olarak 2019 yılında elektrikli bir araba modeli üretiliyorlar. Tamamen elektrikli olan araba, beğeni toplamaya devam ediyor. 

İspanyol Araba Markaları: Pegaso

Pegaso, nefis bir logoya sahip olan dünyaca ünlü otomotiv şirketi. İspanyol markası olan Pegaso, 1946 yılında Enasa bünyesi altında kuruluyor. Feshedilmiş olan bu İspanyol araba markası, döneminde inanılmaz beğeni topluyordu. 

İspanyol markası Pegaso kamyon, otobüs, traktör, otomobil, zırhlı araç ve spor araba üretimi yapan bir şirketti. Şirketin merkezi Barcelona’da yer alıyordu.

Çok beğenilen bir İspanyol araba markası olan Pegaso, döneminde hem Avrupa’da hem de Latin Amerika’da ilgi görüyordu. Hatta Mısır Silahlı Kuvvetleri ile 1970’li yıllarda, özel kamyonlar üretmek adına anlaşma imzalamış bir şirketti. 

Şirketin ana fabrikaları Barcelona, Madrid, Valladolid şehirlerindeydi. Dünya çapında bir şöhrete kavuştuktan sonra 1990 yılında Iveco isimli şirket tarafından satın alınıyor. Bunun ardından Pegaso isimli İspanyol araba markası piyasadan siliniyor. 

Bir İspanyol klasiği olan Pegaso isimli araba markasının çok beğenilen modellerini, sizler için listeledik:

  • Pegaso I
  • II Z 203
  • M3
  • Z 207
  • Z 201
  • Comet
  • T1
  • Tecno
  • Troner
  • Viberti Monotral
  • Siccar 5075
  • Bmr
  • Z 102
  • Z 103

Seat

Seat yani Sociedad Espanola de Automoviles de Turismo isimli şirket, İspanya merkezli bir otomotiv firması. Birçok kere logosu değişen ünlü İspanyol araba markası Seat, 1950 yılında kuruluyor. 

İspanyol araba markası olan Seat, günümüzde Volkswagen’in yan kuruluşu olan bir şirket. Seat isimli İspanyol markanın merkezi, Martorell’de. 

Seat günümüzde, kendi otomobillerini kendine ait tesislerde üretebilecek kapasitede olan tek İspanyol araba markası. İspanyol araba markası olan Seat, ürettiği arabaları yetmişten fazla ülkeye ihraç ediyor. 

İspanya’nın başarılı araba markası Seat daha çok genç, dinamik ve sportif bir profil çiziyor. Başarılı bir araba üreticisi olan şirket, araba modellerine isim verirken İspanyol kültürünü temel alıyor. Bundan dolayı Seat marka birçok araç, İspanya’nın önemli şehirlerinin isimlerini taşıyor. 

İspanyol araba markası olan Seat çevreci bir duruşa da sahip. Otomobillerini gelişmiş bir teknolojiyle üretiyor. Ayrıca elektrikli otomobil modelleri büyük beğeni topluyor. 

Takdir toplayan İspanyol marka Seat’ın birçok ayrı alanda ödülü var. Ayrıca her büyük marka gibi birçok oluşumun sponsoru oluyor. Shakira, David Guetta, Armin van Buuren gibi ünlü isimlerin destekçisi konumunda yer alıyor. 

İspanyol Araba Markaları: Tauro Sport Auto

Tauro Sport Auto, 2010 yılında kurulan İspanyol araba markası olarak tanınıyor. Aslında şirket İngiliz yarış arabaları üreten bir firmanın İspanyol iş ortaklarıyla bir araya gelmesi sonucu kuruluyor. 

İspanyol araba markası olan Tauro Sport Auto, spor arabalar üreten bir firma. Şirketin genel merkezi Valladolid’de yer alıyor. 

Spor arabalar üreten başarılı Tauro Sport Auto isimli şirketin ilham kaynağı, ünlü İspanyol araba markası olan Hispano Suiza oluyor. Şirket üretilen arabaları Avrupa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Amerika gibi birçok ülkeye satıyor. 

Başarılı İspanyol araba markası güçlü motorlara sahip spor arabalar üretiyor. Bunun yanı sıra kullanıcıya özel kişiselleştirilmiş otomobilleriyle de adından sıkça bahsettiriyor. 

Yolcu360 Otomotiv Dünyasının Her Alanında Yanınızda!

Binlerce araç, model ve lokasyon seçeneğiyle, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Araç kiralamak için ehliyetinizin en az 1 yıllık olması gerektiğini hatırlatalım. Detaylar için Araç Kiralamada Yaş Sınırı Var mı? yazımıza göz atabilirsiniz.

Yorum ekle