Yolcu360 Blog
Tenerife gezilecek yerler, tenerife plajı, sörf
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Tenerife Gezilecek Yerler: Kanarya Adaları’nda Tropik Rüya!

Tenerife Gezilecek Yerler: Kanarya Adaları’nda Tropik Rüya!

Tenerife gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. İspanya’ya bağlı ama özerk bir yönetime sahip Kanarya Adaları’nın en büyük adası olan Tenerife, yıl boyunca davetkar iklimi, tertemiz denizi, kültürel zenginlikleri ve harika doğasıyla insanı büyülüyor. Bunun yanı sıra su dalışı ve rüzgar sörfü gibi ekstrem sporları yapmak burada mümkün. 

Tenerife adası’nın merkezinin ismi, Santa de Cruz Tenerife. 22 yerel belediyeden oluşan bu ada, eski zamanlarda Kanarya Adaları’nın başkentiymiş. Günümüzde bu unvanı Las Palmas ile paylaşıyor. 

Santa de Cruz Tenerife Karnavalı ile ada dünyanın dört bir köşesinden gezginleri kendine çekiyor. Bununla birlikte bu adaya her yıl ortalama 5 milyon turist uğruyor. Yakın zamanda yolunuz buraya düşecek ise, umuyoruz ki Tenerife gezi rehberimiz size ilham verecek!

tenerife gezilecek yerler, gezi rehberiTenerife Nerede: Tenerife Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Tenerife Avrupa kıtasının güneybatısında. İspanya’ya bağlı yönetimler arasında yer alan Tenerife, İber Yarımadasında İspanya anakarasına 1.300 km uzaklıkta. Afrika sahillerine ise sadece 300 km uzaklıkta, tam da Fas’ın karşısında!

Tenerife’nin tarihi oldukça eskiye gidiyor. Burada bilinen ilk kültür, Guançeler. 15. yüzyılda İspanyollar adaya geliyor ve daha sonrasında ada günümüzdeki halini alıyor. 

  • Kanarya Adaları’nın en eski üniversitesi burada, ismi de La Laguna.
  • İspanya’nın ve Atlantik Okyanus adalarının en yüksek tepesi burada: Teide Yanardağı. Burası UNESCO Dünya Mirası listesinde.
  • Tenerife bölgesindeki bahçeler adeta nefes kesici! Bununla birlikte buradaki insanlar hem güleryüzlü hem de yardımsever.

Tenerife’ye Nasıl Gidilir?

Bir ada şehri olan Tenerife’ye hava yolu ve deniz yoluyla ulaşım mümkün. Şehre hava yoluyla gideceklerin inebileceği iki havalimanı var. Birincisi Los Cristianos kasabası yakınında bulunan Reine Sofia (Tenerife South-Tenerife Güney) Havalimanı, ikincisi ise La Laguna şehrinde yer alan Los Rodeos (Tenerife North-Tenerife Kuzey) Havalimanı. Tenerife Havalimanı’ndan araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Tenerife’de deniz yolunu ulaşımına gelelim. Öncelikle İspanya’dan kalkan cruise gemileri (yolculuk 2  gün kadar sürebiliyor) ile buraya varmak mümkün. Kanarya Adaları’ndaki diğer adalar üzerinden buraya feribot seferleri yapılıyor.

tenerife gezilecek yerlerTenerife’de Gezilecek Yerler: Mutlaka Görülmesi Gereken 6 Rota

Tenerife’de görebileceğiniz yerler listemize gelelim. Bu güzelim adada nereleri keşfetmeli, Tenerife’de nereye gitmeli? Tenerife gezisi için planlayabileyeceğiniz çok şey var. Şimdi seyahat severler tarafından en çok tercih edilen ilk beşine bir göz atalım. 

Tenerife Gezilecek Yerler: 1 – Teide Ulusal Parkı

İspanya’nın en yüksek dağı konumundaki Teide Yanardağı’na ev sahipliği yapan ulusal park, tam bir doğal cennet. UNESCO Dünya Mirası listesindeki doğal park, 19.000 hektarlık alana yayılıyor. Park daha çok turlarla ziyaret ediliyor, ayrıca trekking severler ve dağ bisikletçileri buradaki rotalarda buluşuyor.

tenerife gezilecek yerler3.718 metre yüksekliğe sahip Teide Yanardağı’na teleferikle çıkmak mümkün. Bu yolculukla dağın 2.400 metre yüksekliğine kadar çıkabiliyorsunuz. Buradaki dağın zirvesine ise sadece özel izinli dağcılar çıkabiliyor; çünkü yolculuk profesyonellik gerektiriyor. Ayrıca havanın açık olduğu günlerde teleferikle çıktığınız zirveden Gran Canaria ve La Gomera adalarını görmek mümkün. 

Tenerife Gezilecek Yerler: 2 – Playa de las Américas 

Tenerife’de klasik bir kum, güneş ve deniz tatili yaşamak istiyorsanız gitmeniz gereken yer, Playa de las Americas. Beyaz ince taneli kumlara sahip plajı, tertemiz denizi ve ayrıca mükemmel konaklama merkezleriyle burada beş yıldızlık bir tatil deneyimlemek mümkün. 

1960’lı yıllarda inşa edilen Playa de las Americas, birçok tatil köyünü içinde barındıran turistik bir bölge.Adada tatil yaparken eğer denk gelirseniz rüzgar sörfü ve yelken turnuvalarını izleyebilirsiniz. Burası aynı zamanda gece hayatıyla da pek popüler!

Tenerife Gezilecek Yerler: 3 – Siam Park

Tenerife’de kendine eğlence arayanlara önerimiz Siam Park’a mutlaka uğramalı. Taylandlılar tarafından inşa edilen Siam Park, buradaki farklı konseptli su kayaklarıyla çok eğlenceli. Tayland mimarisine göre inşa edilen yapılar, ejderha figürleri ve yemyeşil ağaçlarıyla burası insanı kesinlikle ferahlatıyor. 

Siam Park’a giriş ücretli. Bilet ücretlerini Siam Park internet sitesini ziyarete ederek öğrenebilirsiniz. Burada 3 metrelik dalgalar oluşturabilen yapay dalga havuzu var. Sörf meraklılarına duyuyoruz!

Parktaki en adrenalinli su kayağı ise the Dragon. Ayrıca 30 metreden suya dalmak isterseniz, the Tower of Power’a uğrayın. 

Tenerife Gezilecek Yerler: 4 – Loro Parque 

Devasa bir doğa ve hayvanat bahçesi olan Loro Parque, bir hayvanat bahçesinden çok daha fazlası. Buradaki yaşayan hayvanlar kendi tabiatlarına uygun geniş alanlarda vahşi hayatın tadını çıkarıyor.  Burayı “Hayvan Elçiliği” ismiyle de biliyoruz, çünkü vahşi yaşama katkıları sonsuz!

Loro Parque’da penguenlere özel buzlu bir yaşam alanı var. Tenerife’de penguen görebileceğiniz, hatta belki de İspanya’da, tek yer burası. Park aynı zamanda birçok bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Botanik ile ilgilenenler fotoğraf makinelerini şimdiden hazırlasın!

Loro Parque’a giriş ücretli. Güncel fiyat bilgileri için Loro Parque internet sitesine göz atabilirsiniz. 

tenerife gezilecek yerler, auditorio de tenerifeTenerife Gezilecek Yerler: 5 – Auditorio de Tenerife

Kanarya Adaları’nın sembolik yapılarından Auditorio de Tenerife, oditoryum ve sanat merkezi olarak kullanılıyor. İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından tasarlanan bu yapı, başkent Santa Cruz de Tenerife’nin güney kapısı konumunda. 

Sidney Opera binasına benzer şekilde geç modern mimarı tasarımlı bu yapıda ünlü sergilere denk gelebilirsiniz. Deniz kıyısında bulunan binanın ışıklandırması ise kesinlikle büyüleyici. Akşamları karanlıkta parlayan bir derin deniz canlısına benziyor. Tam fotoğraflık! 

Tenerife Gezilecek Yerler: 6 – Mercado de Nuestra Senora de Africa

Tenerife’de gezebileceğiniz yerler arasında en renkli olanı sona sakladık: Mercado de Nuestra Senora de Africa, yani Afrikalı Anamız Pazarı! Şehrin tam merkezindeki bu pazarda Afrika esintileri var. Pazarda her zaman taze meyve ve sebze bulabilirsiniz.

Hazır Tenerife’ye gelmişken ilginç tropik meyveleri tatmak istiyorsanız, birkaç saatinizi pazara ayırabilirsiniz. 

tenerife gezilecek yerler, doğa yürüyüşüTenerife’de Ne Yapılır: Mükemmel bir Tenerife Deneyimi İçin İpuçları

Tenerife’de gezip görebileceğiniz yerler hakkında konuştuk. Peki, burayı tam anlamıyla hissetmek için neleri deneyimlemeli? Tenerife gezinize heyecan ve keyif katmak istiyorsanız, şimdi aşağıdaki önerilerimize kulak verin. 

  • Tenerife gün batımında deniz manzarasına karşı yemek… Ayrıca deniz mahsullerini mutlaka deneyin!
  • Tenerife’ye şubat ayında giderseniz, Santa Cruz de Tenerife Karnavalı’na denk gelirsiniz. Bu karnaval Rio’dan sonra en renkli festivallerden biri olarak göze çarpıyor. 
  • Tenerife denizinde görebileceğiniz birçok enteresan canlı türü var. Burada mutlaka su dalışı yapın! Üstelik bu konuda bir fikriniz yoksa, temel eğitim veren yerler mevcut. Başlamak için harika!
  • Adanın güney tarafında sörf ve rüzgar sörfü yapılabiliyor. Ayrıca jet ski ve sürat teknesi deneyimi de yaşayabilirsiniz.
  • Tenerife tam bir trekking rotası. Buradaki doğa yürüyüşleri kesinlikle insanı yeniliyor. Uzun yürüyüşleri seviyorsanız, burada kolaydan zora her seviyede trekking rotası var. Örneğin yaklaşık 5 km uzunluğunda kolay bir seçenekten başlamak isterseniz, Tenerife Senderos – Anaga Chamorga rotasını keşfedin. 
  • Tenerife’de aynı zamanda dağ bisikleti rotaları var. Bu sporla ilgileniyorsanız, Tenerife parkurlarına bir göz atın deriz.

Tenerife’de Nerede Kalınır? 

Tenerife’de konaklama seçeneğiniz çok fazla. Bir Tenerife evinde tatilinizi geçirmek isterseniz, AirBnB Tenerife’ye göz atmanızı öneririz. Bunun yanı sıra tatil köylerinde kalarak her şey dahil tatilin tadını çıkarabilirsiniz. 

Adada ayrıca daha özel bir tatil deneyimi sunan butik oteller var. Tenerife’de otel konusunda da oldukça zengin seçenek var.

Tenerife Hangi Ülkede?

İspanya’ya bağlı bir özerk yönetim olan Tenerife, Avrupa kıtası sınırları içinde. 

Tenerife Hava Durumu Nasıl?

Ekvatoral çizgiye yakın bir konumda bulunan Tenerife’de sıcaklıklar yıl boyunca 18 ila 25 C derece arasında seyrediyor. Bunun yanı sıra şehir yılın en sıcak dönemlerini ağustos ayında yaşıyor. güneşin en çok gülümsediği bir dönem hayal ediyorsanız, bu ay ideal olur. Bunun yanı sıra ağustos ayı için farklı fikirlere ihtiyacınız varsa, sizi Ağustos Ayında Gezilecek Yerler yazımıza alalım. 

Tenerife’de Hangi Para Birimi Kullanılıyor?

Tenerife’de Avrupa Birliği’nin merkezi para birimi olan euro kullanılıyor. Şehir merkezinde döviz büroları mevcut. Bununla birlikte dolarla ödeme kabul eden bazı tatil merkezleri var. 

Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Yorum ekle