Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Heybeliada gezi rehberi / İstanbul adalar / Heybeliada’da ne yapılır?

Heybeliada gezi rehberi / İstanbul adalar / Heybeliada’da ne yapılır?

Heybeliada İstanbul’da bahar aylarında piknik, yaz aylarında ise denize girmek için tercih edilen noktalardan. Adadolu Yakası açıklarında sizi bekleyen bu güzel gezi noktasını sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizin için gezdi gördü ve yazdı…

Heybeliada Gezi Rehberi

Prens Adaları’nın en yeşilidir Heybeliada. Vapurdan indiği anda huzura adım atmış gibi hissediyor insan. Yeşili, mavisi, köpeği, kedisi, Türk’ü, Rum’u, Ermeni’si hepsi bir arada Heybeliada’da. Büyükada’ya göre çok daha bakir, çok daha sakin olan bu ada, Uzaktan heybeye benzeyen görüntüsü nedeniyle bu ismi almış zamanında. Bol bol kafa dinlemelik, karış karış gezmelik harika bir günübirlik rota İstanbullular ve elbette İstanbul dışından gelen gezginler için.

Kış geliyor eve kapanacağız diye üzülenlere harika bir Heybeliada Gezi Rehberi çıkardık. Sakın tıkılmayın evlere. ☺

Heybeliada Gezilecek Yerler

Her yere olduğu gibi adaya da sabahın erken saatlerinde gelmenizi öneriyoruz. Kalabalık henüz oralara ulaşmamışken, daha rahat gezebilir, fotoğraf çekebilir ve çok daha fazla huzur bulabilirsiniz.

Vapurdan iner inmez karşınıza çıkacak olan pastaneden simit alıp, bisikletinizi kiralayın,  pedala kuvvet başlayın gezmeye. Bir yerde oturup her zaman kahvaltı edebileceğiniz için, bu sefer es geçin o faslı. Bisikletinizin sepetine atın simit-peynir ikilisini ve dalın yeşilliklere. Siz pedal çevirdikçe Heybeliada’da gezilecek yerler karşınıza çıkacak zaten bir bir.

-Fayton ile ada turu yapmak da bir seçenek elbette ancak biz kıyamıyoruz onlara. Elbette ki karar yine de sizin.-

Aya Yorgi Manastırı diğer adıyla Uçurum Manastırı, adının hakkını verircesine uçurumun kenarındaki konumu ile sizi mest edecek. 1500’lü yıllarda inşa edilmiş bu manastırı kendinize dinlenmek için bir durak yapıp mutlaka görün deriz.

Yine tarihi bir yapı olan Heybeliada Ruhban Okulu, Uçurum Manastırı’nın biraz ilerisinde bulunuyor. Din adamı yetiştirmek üzere 9.yy’da inşa edilmiş. Daha sonra kapatılmış ve o günden beri festival, konferans gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Beth Yaakov Sinagogu ve Aya Nikola Kilisesi de yine ziyaret edebileceğiniz tarihi yapılardan. Eski bir Rum yerleşkesi olması sebebiyle birçok kilise barındıran Heybeliada’da 1930’lu yıllardan kalma tarihi bir camii de bulunuyor.

Ada’nın en çok ilgi çeken ve ziyaret edilen noktalarından biri de İsmet İnönü Evi Müzesi. İsmet İnönü, geçirdiği rahatsızlık sonucu, ada havasının kendine iyi geleceğini düşünen doktorlarının tavsiyesi ile  Heybeliada’daki evinde inzivaya çekilmiş. Müze’de Atatürk’ün kendisine hediye ettiği mobilyalar, kullandığı eşyalar ve birçok fotoğraf sergileniyor.

İsmet İnönü Evi Müzesi benzeri bir müze de Hüseyin Rahmi Gürpınar Müzesi. Burada yazarın kişisel eşyaları ve arşivi sergileniyor.

Heybeliada’da tarihi yapılar ve müzeler dışında Değirmenburnu Mesire Yeri de görülmeye en çok değer olan alanlardan biri. Yemyeşil çamların içinde denize sıfır eski bir değirmen bulunuyor burada. Etrafta birçok tahta masa bulunan mesire alanı, tam kafa dinlemelik bir meditasyon yeri.

Eğer Ada’ya gidişiniz yaz aylarına rastlar ise adanın en güzel koylarından biri olan Alman Koyu’nda denize girmeyi de planlarınız arasına eklemelisiniz.

Heybeliada’ya Nasıl Gidilir?

Adaya tek ulaşım yolu elbette ki vapurlarla. İstanbul’un her iki yakasından seferler mevcut. Heybeliada’ya Bostancı’dan 25, Eminönü’nden 40 dakikada, Kabataş’tan ise yaklaşık 1 saatlik bir vapur sefası sonrasında ulaşabilirsiniz. Ada dönüşünde yorgun olacağınızı unutmayın ve iskeleye araç kiralayarak gidin. Dönüşte toplu taşıma sizi zorlayabilir. Bu sebeple Yolcu360‘tan İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atmanızda fayda var.

Yorum ekle