Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Az Bilinen Koylar | Keşfedilmeyi Bekleyen En Güzel Koylar

Türkiye’de Az Bilinen Koylar | Keşfedilmeyi Bekleyen En Güzel Koylar

Korona virüs sonrası uzun süre evlerde kalınca hepimiz yaz tatilini iple çekmeye başladık. Yurt dışı planlarımızı erteledik, iç turizme yöneldik. Hem doğa hem deniz tatili hayali kuranlar için ülkemiz adeta bir cennet. Özellikle Ege ve Akdeniz keşfetmesini bilene muhteşem güzellikler sunuyor. Siz de kalabalıktan uzak, daha izole bir tatil düşlüyorsanız bu liste tam size göre! Özellikle araç kiralama ve kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak sizde bu listedeki bütün koyları keyifli bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Türkiye’de Az Bilinen Koylar

  • Hurma Koyu, Bodrum

Bodrum’un kalabalık plajlarından sıkıldıysanız rotanızı bir saat uzaklıktaki Mazı Köyü’ne çevirmeye ne dersiniz? Hurma Koyu Mazı’nın en güzel koylarından biri. Burası aslında tam bir inziva köşesi. Kuş seslerinin dalga seslerine karıştığı Hurma Koyu’nda kitabınızı alıp tüm gün keyif yapabilirsiniz. Denizi hafif taşlık bu nedenle deniz ayakkabınızı yanınıza almanızı öneririm. Dilerseniz sahildeki pansiyonlarda konaklayabilir, denize girerek güne başlayabilirsiniz.

Muğla Bodrum araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Çökertme Koyu, Milas

Muğla’nın eşsiz güzellikteki koyları saymakla bitmez. Onlardan biri de Milas ilçesindeki Çökertme Koyu. Pırıl pırıl, sakin denizi ile ziyaretçilerini büyüleyen Çökertme Koyu kampseverler için de ideal adreslerden biri. Birkaç gün sessizliğin tadını çıkarmak isterseniz butik otel ve pansiyonlar da mevcut. Bu yaz yolunuz Bodrum’a düşerse araba ile ortalama bir saat uzaklıktaki Çökertme’ye mutlaka uğrayın derim.

Muğla araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Albay Koyu, Akyaka

Gökova’nın en güzel tatil beldelerinden biri olan Akyaka tatilcilerin de son yıllardaki gözdesi. Kendine has mimarisi ile ünlü evleri, buz gibi suyu ile girenlerde adeta şok etkisi yaratan Azmak Nehri ve kitesurf imkanları ile Akyaka turizm potansiyelini gün geçtikçe yükseltiyor. Sadece müdavimlerinin bildiği Albay Koyu ise Akyaka’nın adeta huzur noktası. Akyaka Orman Kampı’nın ilerisindeki Albay Koyu’na ulaşım biraz zahmetli, merdivenle inmeniz gerekiyor. Kayalıkların arasında denize girebileceğiniz, küçücük bir koy olan Albay Koyu’na sabah erken saatlerde giderseniz sizden başka kimse olmaması muhtemel.

Akyaka gezi rehberi için tıklayınız.

Keşfedilmeyi Bekleyen En Güzel Koylar

  • Sulubahçe, Bozcaada

Bozcaada denince akla ilk Ayazma Plajı gelse de yanı başındaki Sulubahçe Koyu nispeten az biliniyor. Şezlong ve şemsiye imkanı bulunmuyor. Koya gelmeden önce aracınızın bagajına katlanır sandalye ile birlikte şemsiye koymanızı öneririm. Yanınıza yiyecek içecek de almayı unutmayın. Deniz hem kum ve de oldukça sığ. Çocuklu aileler rahatlıkla tercih edebilir. Sulubahçe Koyu Bozcaada merkeze yaklaşık 7 kilometre mesafede.

Çanakkale merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Ekincik, Köyceğiz
Kaynak: http://koycegiz.bel.tr/

Köyceğiz’e yaklaşık yarım saat uzaklıktaki Ekincik yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını gözler önüne seriyor. Geniş bir kumsala ve cam gibi bir denize sahip Ekincik Koyu. Makul bir ücret karşılığında şezlong ve şemsiye kiralayabilir, dilerseniz tekneye binip Dalyan turuna katılabilirsiniz. Koy çevresinde pansiyon ve butik oteller mevcut ama doğa ile baş başa bir tatil düşlüyorsanız kamp alanı da bulunuyor. Dönüşte Ekincik Köyü’ne uğrayıp bal ve zeytinyağı gibi birbirinden lezzetli doğal ürünlerden almayı unutmayın.

  • Sazak Koyu, Antalya
Kaynak: https://tr.wikiloc.com/

Türkiye’de az bilinen koylar listemizin son sırasında Antalya’nın gizli cenneti olarak adlandırılan Sazak Koyu bulunuyor. Burası Adrasan ve Olimpos arasında yer alıyor. Koya ulaşım ise biraz zahmetli, fazla bilinmemesi de bu yüzden. Adrasan’dan yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Sazak Koyu’nun yolu dar ve oldukça bozuk. Bu nedenle dikkatli olmanızda fayda var. Sazak Koyu’na en rahat ulaşım seçeneği ise tur tekneleri. İster Olimpos’tan, isterseniz Adrasan’dan hareket eden tur tekneleri ile koya zahmetsiz bir şekilde ulaşmanız mümkün. Koy etrafında herhangi bir işletme yok. Bu nedenle yiyecek ve içeceklerinizi yanınızda götürmelisiniz. Koy kampseverlerin de gözde adreslerinden biri.

 Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle