Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adrasan Gezi Rehberi / Adrasan’a Nasıl Gidilir? / Adrasan’da Ne Yenir?

Adrasan Gezi Rehberi / Adrasan’a Nasıl Gidilir? / Adrasan’da Ne Yenir?

Antalya’nın saklı yeri olarak adlandırılan Adrasan, nemsiz ve serin havası ile yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Denizi ve doğası ile Adrasan, sessiz ve sakin bir tatil planlayanlar için ideal bir opsiyon. Güne kuş sesleri ve huzurun göbeğinde başlamak isteyenler için Adrasan gezi rehberi, Adrasan’a nasıl gidilir? ve Adrasan’da ne yenir? yazısı sizler için Yolcu360 tarafından hazırlandı.

Adrasan gezi rehberi

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan, Akdeniz mavisi ve yeşilin buluştuğu eşsiz bir yer.

  • Adrasan Plajı

Dalgasız ve sakin bir denizde siz yazın keyfini çıkarırken, rüzgar hafif hafif size doğru eserek, yazın kavurucu sıcaklığını uzaklaştırır. Adrasan Koyu’nun güney kısmı oldukça ince taneli kumlarla dolu ve sığken, kuzey kısmı taşlı bir kumsala sahip ve hemen derinleşiyor. Adrasan Plajı’nda duş, soyunma kabinleri, tuvalet, şezlong ve şemsiye hizmetleri de mevcut. Sahil boyunca yemek yiyebileceğiniz, kahve veya çay keyfi yapabileceğiniz kafe ve restoranlar da var.

  • Adrasan Deresi


Adrasan gezi rehberi listenizde mutlaka bulunması gereken ve Bey Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Adrasan deresi, Tahtalı Dağları’ndan doğup, Adrasan Koyu’na dökülür. Dere boyunca birçok otel ve restoran sıra sıra dizilmiş durumda. Kahvaltı ve akşam yemeğinizi harika bir manzara karşısında yiyebilir, hoş bir vakit geçirebilirsiniz. Adrasan’a Belek’ten ulaşım sağlayacaksanız, Antalya Belek araç kiralama hizmetlerine bakabilirsiniz.

  • Adrasan tekne turları


Adrasan gezi rehberi listenize tekne turlarını da ekleyebilirsiniz. Suluada koyu, Sazak koyu ve Ceneviz koyunu tekne turları ile gezebilir, dalış yapma fırsatını değerlendirebilirsiniz. Adrasan koyunda dalış eğitimi alabilirsiniz. Suluada koyuna gitmeden önce Suluada gezi rehberi için bilgi alabilir, tekne gezinize renk katabilirsiniz.

Adrasan’da ne yenir?

55 çeşit balık türünün yaşadığı Adrasan’da mutlaka deniz ürünlerini denemeniz gerekiyor. Her dönem en taze balıkların tadına bakabileceğiniz Adrasan, Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini, deniz mahsulleri ile buluşturuyor. Adem’in Yeri‘nde deniz mahsüllerini tadabilir, Adrasan Nimet Abla‘da en lezzetli otlu gözlemeleri yiyebilirsiniz.

Adrasan’a nasıl gidilir?

Antalya’ya otobüs ile ulaşım sağladıysanız, Antalya Otogarının yakınından kalkan Çiçek tur minibüsleri ile Adrasan’a ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Toplu taşıma tercih etmek istemiyorsanız,  Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatları hakkında bilgi alıp, Antalya Havalimanı araç kiralama olanaklarından faydalanabilirsiniz. Bu sayede Adrasan’a kolay ve rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplam 1 saat 37 dakikalık bir yolculuk ile havalimanı üzerinden Adrasan’a araç kiralayarak, gidebilirsiniz. Antalya’dan Kemer istikametinde Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova ve Ulupınar rotasını takip ederek, yolculuğunuza başlayın. Yol haritanızda solda Çıralı kavşağı ve daha sonra da Olympos kavşağı ile karşılaşacaksınız.  Buraları da geçip 5 dakika daha devam ettiğinizde sola kıvrılan Adrasan yoluna sapıp, 8 kilometre daha ilerlerseniz köy merkezine ulaşabilirsiniz. Burada bir çay içtikten sonra 4 kilometre daha devam ederseniz, Adrasan Koyu bütün güzellikleri ile sizi kucaklıyor olacak 🙂

Hazır yolunuz Antalya’ya düşmüşken…

Antalya’nın Mavi Cenneti:Tekirova‘ya gidebilir, Phaselis Antik Kenti ve Koyu ve Kleopatra Koyu‘nu keşfedebilirsiniz. Başka bir seçenek olarak, Antalya’nın En Güzel Tatil Yerleri arasında yer alan Üçağız Kekova‘da tekne turu ile karayolu ile ulaşımın olmadığı Kaleköy‘ü keşfedebilirsiniz. Tekirova ve Üçağız Kekova’ya Antalya kemer araç kiralama veya Antalya merkez araç kiralama ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Adrasan’a yakın bir konumda bulunan Çıralı Sahili : Tarih ve efsanelerin ortasında kalan kıyılar listesinde. Adrasan’a giderken mutlaka burayada uğramanızı tavsiye ederiz.


Ayrıca, Konyaaltı sahiline 16 km uzaklıkta bulunan Dev Salıncak : Antalya’da mutlaka gidip görmeniz gereken bir durakAntalya Konyaaltı araç kiralama fırsatlarından yararlanarak, keyifli ve eğlenceli bir an yaşamaya ne dersiniz? Aspendos Antik Kenti gezdikten sonra Antalya – Finike – Phoinikos ve Limyra Sahilleri‘ni gezerek hem denize girebilir hem de Finike sahilinde bulunan Phoinikos antik kenti ve Limyra antik kenti’ni keşfedebilirsiniz.

 

2 yorum