Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Güvercinada Kalesi Nerede? | Güvercinada Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Güvercinada Kalesi Nerede? | Güvercinada Kalesi’ne Nasıl Gidilir?

Türkiye‘nin her köşesi gerçekten cennet. Hem kültürel açıdan hem de doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir ülkeyiz. Karadeniz’den Ege’ye Doğu Anadolu’dan Akdeniz’e her bölgemiz birbirinden güzel yerlere sahip. Hem yaz tatili için hem de kış tatili için birbirinden güzel fırsatlara sahibiz. Bunlardan biri de Güvercinada Kalesi. Bu yıl ülkemizin en güzel yerlerinden biri daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine eklendi. Sizde bu yaz tatili için araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak Güvercinada’yı ziyaret etmeye ne dersiniz? Güvercinada Kalesi nerede, nasıl gidilir yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Şimdiden keyifli okumalar ve gezmeler! 🙂

Güvercinada Kalesi Nerede?

Güvercinada Kalesi adres: Hacıfeyzullah, 09400 Kuşadası/Aydın

Kiralık araba seçeneklerinden faydalanarak, Aydın merkezden İzmir-Aydın Otoyolu/O-31/E87 ve İzmir Aydın Yolu/D550 üzerinden 57 dakika içerisinde buraya gelebilirsiniz. Aydın merkez ve Güvercinada arasındaki mesafe ise 61,6 kilometre.

Aydın Kuşadası araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Güvercinada Kalesi Gezi Rehberi

Ada içerisindeki kale Cenevizliler tarafından inşa ettirilmiş. Ancak Güvercinada Kalesi’nin iç kale ve şehir cephaneliği kısmını ünlü denizci Barbaros Hayreddin Paşa tarafından yaptırılmış. 1671 yılında  Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi’de burayı ziyaret ederek hayran kalmış. Bu hayranlığını ise Seyahatnamesinde şu şekilde dile getirmiş:

”Ve liman içinde küçük bir adacık vardır. Yuvarlak şekilli bir yalçın kaya üzerine oturmuş olan adanın sağlam bir kaleciği vardır. Adanın etrafı 100 adımdır. 40 yeniçerisi ve 10 balyemez topu ile adada kale komutanı  ile ayrı bir birlik vardır. Ki bunlar dört bir çevresini kuş uçurtmaz bir şekilde limanı korurlar. Bu ada Kuşadası’nın mendirek kalesidir. Her gece kentteki kaleden (kervansaray’dan-Kurşunlu handan ) tüfeklerini ve silahlarını kuşanmış gösterişli ve silahlı 10 yiğit yeniçeri buraya nöbete gelirler. Ve bu şehre Kuşadası denilmesinin sebebi bu adacıktır. Ki her yıl bu küçük adaya bir çok kez yüzbinlerce kuş gelir, konmadan, burayı ziyaret etmeden gitmezler. Tılsımlı ve büyülü bir adacıktır.”

Buraya Güvercinada isminin verilmesinin sebebi ise çok daha eskiye dayanıyor. Eskiden burada birçok kuş türü ve güvercin yaşıyormuş. Büyük ihtimalle de bu yüzden adına Güvercinada denmiş. Özellikle Kuşadası gezilecek yerler için ilçeye geldiyseniz burayı da mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Zira ada 2020 UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi‘ne dahil edilmiş, çok güzel bir yer.

Kuşadası gezi rehberi için tıklayınız.

Kuşadası Otelleri

Özellikle tatil için bir yerlere kaçıyorsak en temiz ve güzel yerlerde kalmak isteriz. Kuşadası’nda da konaklama konusunda hem otel hem de pansiyon imkanları mevcut. Burada her bütçeye uygun konaklama yeri bulabilirsiniz. Bizde sizler için en çok tercih edilen yerleri derledik. 🙂

  • Villa Konak Hotel
  • Ladonia Hotels Adakule
  • Blue Sea Hotel & Spa
  • PapillonAda Hotel
  • DoubleTree by Hilton Hotel Kusadasi
Kuşadası’na Nasıl Gidilir?

Aydın Kuşadası kaç km? Aydın merkez ve Kuşadası arası yaklaşık 59,6 kilometre. D550 üzerinden 1 saat 3 dakika içerisinde Kuşadası’na gidebilirsiniz.

İstanbul Kuşadası kaç km? İki şehir arası mesafe 565 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak 0-5 üzerinden 6 saat 22 dakikada Kuşadası’na varılabilir.

Ankara Kuşadası kaç km? Ankara ve Kuşadası arasındaki mesafe 658 kilometre. Ankara’dan Kuşadası gezilecek yerler ve Güvercinada için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D260/E96 üzerinden 8 saat 16 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

İzmir Kuşadası kaç km? Araç ile İzmir’den Kuşadası gezilecek yerler için yola çıkmak isteyenler, E87 üzerinden 1 saat 16 dakika içerisinde varılabilir. İzmir araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 99,5  kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirler.

Antalya Kuşadası kaç km? Antalya ve Kuşadası arasındaki yol E87 üzerinden yaklaşık 412 kilometre. Antalya araç kiralama hizmetlerinden yararlanarak 5 saat 58 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle