Yolcu360 Blog
akyaka (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akyaka: Tatilcilerin Gözbebeği – Muğla Azmak Nehri

Akyaka: Tatilcilerin Gözbebeği – Muğla Azmak Nehri

Akyaka tatil denince akla gelen ilk yerlerden biri. Muğla‘nın bu güzel beldesi özellikle yaz aylarında tatilcilerin akınına uğruyor. Akyaka’ya bir kez gelenler ise ilk fırsatta yeniden ziyaret etmek için bahar aylarında da yollara düşüyor.

Yemyeşil doğası, cam gibi koyları, huzur veren havası ile Akyaka tatilden beklentisi sakinlik olanlar için en ideal seçeneklerden biri. Gökova Körfezi’ne hakim konumu ile misafirlerine seyrine doyulmaz manzaralar sunan Akyaka şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler için adeta bir kaçış noktası.

Akyaka Nerede ve Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı olan Akyaka Marmaris ile Muğla’nın arasında yer alıyor. Marmaris’e 30 kilometre, Muğla’ya 17 kilometre uzaklıkta yer alan belde, Gökova Körfezi’nin doğu ucunda bulunuyor. Akyaka’ya Yolcu360’tan bir araç kiralayıp İstanbul’dan yaklaşık 10 saatte ulaşabilirsiniz. Bu sebeple İstanbul araç kiralama fiyatlarına bakmakta fayda var. Ankara’dan da 9 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara araç kiralama fiyatlarına yine Yolcu360’tan bakabilirsiniz.

Havayolu ile gelmek isteyenler için ise Muğla Dalaman Havalimanı  araç kiralama  mantıklı bir tercih olabilir. Çünkü havalimanı beldeye sadece bir saat uzaklıkta. Yolda Sakartepe’de mola verip nefis Gökova manzarasını fotoğraflamayı sakın unutmayın.

Akyaka’da Gezilecek Yerler

Ege’nin önde gelen tatil beldelerinden biri olan Akyaka’da gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken ilk yer hiç şüphesiz Azmak Nehri’dir. Buz gibi suyu ile yaz sıcağında serinleyebileceğiniz gibi nehir çevresinde yürüyüş yapabilir, tekne turuna katılarak sazlıklar arasında rüya gibi bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Dilerseniz kano kiralayabilir, Azmak Nehri’nin sularında eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.

Azmak Nehri’nin kıyısında birçok restoran yer alıyor. Gün batımına karşı sevdiklerinizle keyifle yemek yiyebilir, dingin atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Çevrede denize girebileceğiniz en ideal adresler ise Akyaka Plajı ve Çınar Plajı. Yaz döneminde bu plajlarda yoğunluk olabileceği için sakinlik arayışı içerisinde olanlar Akbük Koyu, Değirmenbükü, Küfre Koyu’nu da tercih edebilirler.

Akyaka son yıllarda kitesurf (rüzgar sörfü) denince akla ilk gelen yerler arasında yer alıyor. Eğer siz de tatilinize farklı bir macera eklemeyi düşünüyorsanız rotanızı Akçapınar Plajı’na çevirebilir ve kendinizi rüzgarın kollarına bırakabilirsiniz.

Eğer daha önce kitesurf yapmadıysanız burada yer alan kitesurf okullarından ders alabilir, malzeme kiralayabilirsiniz. Akçapınar’a gelmişken buranın meşhur tostunu ve buz gibi bol köpüklü ayranını denemeden sakın dönmeyin!

Akyaka’da Gece Hayatı Nasıl?

Akyaka’dan Marmaris veya Antalya gibi çılgın bir gece hayatı beklentiniz olmasın. Bu güzel belde 2011 yılından bu yana Citta Slow (yavaş şehir) üyesi olduğu için burada gece hayatı yerini dinginliğe bırakıyor. Müziğin sesi 00.00’da sona eren Akyaka’da yazın en popüler mekanları ise No 22 Riders, Deli Memet ve Poison Pub.

Barların yanı sıra arkadaşlarınızla rakı-balık keyfi yapabileceğiniz restoranları tercih edebilir, Ege mutfağının damak çatlatan lezzetlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Bir sonraki seyahat rotasında buluşmak üzere…

Yorum ekle