Yolcu360 Blog
Yeni Toyota Corolla sedan
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Toyota Corolla Sedan İncelemesi | Toyota Corolla Sedan Özellikleri

Toyota Corolla Sedan İncelemesi | Toyota Corolla Sedan Özellikleri

Toyota Corolla Sedan testi mi arıyorsunuz? Toyota Corolla Sedan incelemesi ile aracın tüm özelliklerine baktık. Toyota Corolla Sedan 2019 modeli hakkında detaylı bir araştırma yaptık. Sedan Corolla hakkında verilerle aracın özelliklerini değerlendirdik. Yeni Toyota Corolla Sedan teknik özellikleri, fiyatı, tasarımı ve yeni Toyota Corolla Sedan yorumları için okumaya devam edin… Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Toyota marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Toyota Corolla Sedan İncelemesi

Türkiye’deki Toyota fabrikasında üretiliyor olması da onunla ayrıca yakınlık kurmamıza neden değil mi. Biraz olsun yerli malı hissi vermiyor mu? Marka da yerli olsa keşke ama “o da olur be”, deyip konumuza dönelim…

Hibrit Toyota Corolla

Türkiye’deki fabrikasında Türk mühendislerle geliştirilen ve buradan dünyaya satılan Corrolla 2019 sedan, artık hibrit motor seçeneği de sunuyor. Yeni Corolla’nın en önemli özelliği de bu hybrit motor eklentisi. Bu şekilde yani hibrit Toyota Corrolla sedan olarak satış adetlerinde, Türkiye pazarında henüz değilse de Avrupa pazarında ilk üçe oynar.

2019 Toyota Corrolla Sedan

Toyota markasının üstüne titrediği modeli Corolla, üretildiği her yıl satışları katlayarak çoğalttı. Maralaya hem maddi olarak hem de kalıcı bir kitle edinme açısından büyük değer kattı. İlk kez 1966 yılında üretilen Corolla, “dünyanın en çok tercih edilen otomobili” olmasıyla da ünlü.

Yeni Corolla Sedan

Üç farklı gövde seçeneği, hibrit motor seçeneği ve bol dijital entegrasyonla sunulan yeni Corolla, çok daha fazla çekici hale gelmiş. Corolla 2019 modeli üç farklı gövde seçeneğiyle üretiliyor. Sedan, HB ve Touring Sports şeklinde. TNGA platformunda üretilen model, HB versiyonda dinamik ve sportifken sedan versiyonda biraz iş dünyasını hedefler gibi.

Toyota’nın TNGA Platformu

TNGA Platformu, markanın yeni geliştirdiği bir üretim platformu. Marka, bu, TNGA yapısını daha fonksiyonel ve esneklik tanıyan bir üretim aşaması için tasarladı. Arkasında çok uzun süren bir mühendislik araştırması gizli. Yeni Toyota üretim platformunun en önemli özelliği ise hibrit motor sistemlerinin kullanılmasına olanak tanıması olarak özetleniyor.

Toyota E-Care Özellikleri için tıklayınız.

Yeni Corolla Sedan İç Mekan

İç mekanda dijitalleşme oldukça başarılı. 10 inç genişliğindeki HUD yani Head Up Display ekran sürüş sırasında sürücüye destek oluyor. Neredeyse gerçek bir asistan gibi çalışıyor. Ayrıca 7 inçlik bir gösterge ekranı da var. Konsolun ortasında da 8 inçlik bir ekran daha var. Kablosuz şarj, bağlanabilirlik, küçük eşya gözleri çok keyifli bir seyahat sunuyor.

Yeni Corolla sedanın iç mekan genişliği de sıradan bir kompakt sedanın çok ötesinde.

2021 | Toyota Yaris Cross Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

2019 Corolla Sedan Sürüş Testi

Biz, araçla teste çıkamadık ama farklı otomobil dergilerindeki testleri inceledik. Bu testlerin hemen hepsinde Yeni Corolla sedan kullananlar dinamik sürüş modunu epeyce övmüş. Araçta normal, eco ve dinamik modlar var. Sürüş modları, direksiyon ve gaz pedalı hassasiyetine etki ediyor. Ancak sertliği ayarlanabilir süspansiyon ve çok bağlantılı süspansiyon sayesinde hemen her koşulda çok dengeli bir sürüş sunuyor.

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT İncelemesi için tıklayınız.

2019 Toyota Corolla Sedan Güvenlik Konusunda Nasıl?

Toyota’nın Safety Sence olarak adlandırdığı güvenlik sistemi, tüm dünyada çok başarılı bulunuyor. Güvenlik sistemleri ile kompakt sedan kategorisinde üstün sayılabilecek özellikler sunuyor. Gece sürüşünde yaya tanıma, gündüz sürüşlerinde bisiklet tanıma, geliştirilmiş şerit takip sistemi, adaptif cruise control gibi detaylar da önemli.

2019 Toyota Yaris İncelemesi için tıklayınız.

2019 Sedan Corolla Teknik Özellikler
  • Motor: 4 silindirli, benzinli+elektrikli motor.
  • Motor hacmi: 1798cc
  • Sistem gücü: 122HO-5200 d/d
  • Maksimum Tork: 142Nm- 3600 d/d
  • Elektrik Motor Torku: 163 Nm
  • Güç aktarımı: Önden çekişli e-CVT otomatik şanzıman
  • Maksimum Hız: 180km/s
Yeni Toyota Corolla Sedan Boyutlar
  • Uzunluk: 4630mm
  • Yükseklik: 1780mm
  • Genişlik: 1435mm
  • Boş ağırlık: 1310kg
  • Bagaj Hacmi: 471 litre
Kiralık Toyota Corolla Fiyatları

Kiralık Corolla arayışı çok yaygın. Ülkemizde de dünya genelinde araç kiralama alanında belki de en popüler model, Toyota Corolla sedan. Kiralık Toyota Corolla sedan arayışında uygun fiyatlar için yolcu360.com üzerinden karşılaştırma yapabilirsiniz. yolcu360.com ile fiyatları karşılaştırabilir, hızlı ve kolay bir biçimde aradığınız sonuca ulaşabilirsiniz. yolcu360.com sistemi, ülke genelinde çok sayıda araç kiralama firması ile işbirliği yaparak, aynı anda birden fazla rent a car firmasındaki kiralık Corolla fiyatlarını görüntülemenizi sağlar. Tek web sitesi üzerinden Toyota Corolla kiralama için en fazla sonucu görüntüleyebilir, fiyatları karşılaştırabilirsiniz.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle