Yolcu360 Blog
Tesla Model3 testi

Tesla Model 3 Testi

Tesla Model 3 testi arayanlar için Hauke Schrieber’in izlenimlerini paylaşıyoruz. Bakalım Tesla Model 3 test sürüşü hakkında neler söylüyor?

Tesla Model 3 Testi

Tesla Model 3 testi yapacak kadar şanslı değiliz maalesef. Zira, otomobil, ülkemize gelmedi bile. Ama içimiz otomobil tutkusuyla dolup taşıyor ve Tesla markası, müthiş derecede ilham verici. Hem de her açıdan. Biz de bu yeni tesla modelini deneyen var mı baktık, bulduk efendim. Hauke Schrieber, Brooklyn’de Tesla Model 3 test sürüşü yapmış ve AutoShow Dergisine yazmış. Oradan yararlanarak yazdık: Tesla Model 3 Testi…

Tesla Model 3 testi

Tesla Model 3 Fiyatı Yakıyor: 75 bin Euro Etiket mi Olur?

En hızlı ve en büyük Tesla modeli olarak lanse edilen araç, Avrupa’da Mart ayında piyasaya sürüldü. Büyük bir akü, 4X4 sistem, 3 saniyede 100km hızlanma ve Tesla Model 3 fiyatı da 75 bin Euro’dan başlıyor….

Tesla Model3’ün İçine Bakalım mı?

İç mekanda düğmesiz, karmaşasız, beyaz koltuklu tam anlamıyla minimal bir hava var. Detaylar şöyle…

Tesla Model 3 Kokpit

İki adet çevirmeli ve bastırmalı düğme dışında hiç düğme ya da buton gibi bir şey yok. Diğer her komut sadece dokunmatik ekrandan veriliyor. Hauke Schrieber, ekranları kullanmanın da çok kolay olduğunu ve Appel telefon arayüzüne çok benzediğini belirtmiş. Zaten Tesla modelleri için “tekerlekli iPhone” diyorlar ya :))

Tesla Model 3 İç Mekanda Beğenilmeyenler

Hauke Schrieber, beğenmediği detayları da şöyle özetlemiş:

  • Kapı kolları çok sert.
  • Islak zeminde güç aktarımı nispeten zayıf
  • Seyir halindeyken kapı kollarından tıkırtı geliyor.
  • Dar bagaj ağzı ve yüksek bagaj hizası biraz konforsuz.
  • Ön cam çok eğimli ve yağmursa su biriktiriyor.
  • Arka camlar tamamen açılamıyor (bu, çocuklar için güvenli bir detay da olabilir tabi)

Bembeyaz Araba Koltuğu Olur mu?

Tesla Model 3 testi Tesla, farklı olmayı seviyor. Ayrışmak, çizgi,den çıkmak ve şaşırtmak istiyor. “Eee 75 bin Euro’yu veriyorsa, koltukları da temizletir” diye düşünmüş olabilir tabi…Ama Tesla Model3’ün koltukları bembeyaz.

Şarj Meselesi Çözülmeden Olamıyor İşte…

Dünya genelinde müthiş bir Tesla hayranlığı yaratıldı. Araç, hayran olunmayacak gibi de değil. Evet, pazarlama dehalarının biraz fazl şişirdiği fiyat etiketine rağmen Tesla, geleceğin otomobili. Ancak Hauke Schrieber’in Tesla’yı Amerika’da test etmesine rağmen şarj istasyonu sorunu yaşamış olması çok dikkat çekici. Bakın ne diyor?

“Aracı Broklyn’de bile şarj etmek kolay olmadı. Şehrin 2,6 milyon nüfusu olan bir bölgesindeydim ve 2 tane de super şarj noktası vardı ama ama bunların dışında halka açık şarj istasyonu bulamadım. Bir supermarketin arkasında çok ama çok yavaş bir şekilde aracı şarj etmeye çalıştım. Şehir merkezindeki şarj noktalarında da saatine 16 dolar vermek gerekti”.

Kiralık Tesla Fiyatları

Kiralık Tesla mı arıyorsunuz? Tesla kiralama seçenekleri ABD’de yaygınlaşmaya başladı. Ancak henüz ülkemizde Tesla araç kiralama seçeneği yok. Tesla modelleri yaygınlaştıkça, Türkiye Tesla ofisi de açıldıktan sonra muhakkak rent a car firmalarının bu konuda bir girişimi olacaktır. Ancak bugün için Tesla araba kiralama seçeneği bulmak ya da günlük Tesla kiralamak mümkün değil. Tesla kullanmayı çok istiyor ve tesla test sürüşü yapmak istiyorsanız Zorlu Center önünde bir Tesla modeli var ve randevu alarak deneyimleyebilirsiniz.

 

Yorum ekle