Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT İncelemesi

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT İncelemesi

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT hakkında en yeni bilgiler için detaylı bir araştırma yaptık. 2020 Toyota Corolla hibrid modeli hakkında bilgi edinmek ve Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT incelemesi için okumaya devam edin.

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT 

Yeni Toyota Corolla HB karoser hakkında tasarımsal ve iç mekan kalitesi için pek çok farklılık söz konusu. Diğer yandan Hibrid Corolla HB, donanım ve motor konusunda özel bir seçenek oluşturuyor. Peki, yeni Corolla yorumları nasıl ve hibrid Corolla ne kadar yakıyor? 2020 Corolla HB tasarımı, iç mekan özellikleri ve diğer detaylara tek tek bakalım…

Yeni Toyota Corolla HB Tasarım Özellikleri

Toyota kompakt sedan ve hatchback modellerinde yeniden Corolla adı ile ilerlemeye başladı. Corolla HB, sedana göre daha hareketli ve cesur çizgilerle sunuluyor. Yeni Corolla HB modelinde ilk dikkatimizi çeken detay farlarda gözleniyor. İnce yapılı farların içine doğru tampon detayları girinti yapmış. Ön farlar LED teknolojisine sahip. Arka tampondaki parlak siyah detaylar ise sportif etkiyi artırıyor. Tampondaki ütü izleri de çok havalı bir etki yaratıyor. Kompakt sınıfın belki de en detaycı tasarım anlayışını yeni Toyota Corolla HB modelinde görüyoruz. 


2020 Toyota Corolla İç Mekan Özellikleri

Yeni Corolla’nın içine geçtiğimizde hem malzeme hem de işçilik kalitesi açısından çok iyi bir yaklaşımla karşılaşıyoruz. Ön koltuk tasarımı ve desteklerin yapısı oldukça sportif. Koltukların tasarımında ergonomi hedeflenmiş. HB karoser için baş ve diz mesafesi de oldukça iyi. Ancak epeyce geniş alan isteniyorsa yeni Corolla’nın sedan karoseri tercih edilebilir. Açılabilir panoramik cam tavan, iç mekanda ferahlık sağlamada etkili. Yeni Corolla HB yorumlarına baktığımızda gördüğümüz olumsuz az sayıdaki detaydan biri ise bagaj yapısıyla ilgili. Bagaj kapağı içinin aşağıda ama eşiğinin yukarıda olması ağır eşyaları bagaja koyma ve alma konusunda biraz konforsuz olmuş. 

Yeni Corolla’nın kokpitindeki pek çok detayı kişiselleştirebilirsiniz. 


2020 Model Toyota Corolla Donanım Paketleri

Donanım konusunda başarılı olan Corolla, üst donanım paketinde gelen ön camdaki 10 inçlik bilgi ekranı önemli bir ayrıntı. Diğer yandan şerit takip asistanı, yaya ve bisiklet algılama sistemi, çarpışma önleyici, otomatik yanan uzun farlar ve adaptif hız sabitleyici gibi detaylar da önemli. 7 inçlik TFT gösterge ekranı ve 8 inçlik dokunmatik ekran da standart pakette sunuluyor. Burada eğer üç boyutlu ekran isteniyorsa üst donanım paketlerine yönelmek gerekiyor. Ancak 2020 model Toyota Corolla standart donanım paketi de çok yeterli. Sınıfın üstünde zengin paket sunuyor. Ayrıca 17 inçlik jantlar da standart pakette sunuluyor. 

Yeni Corolla Corolla Motor Özellikleri

Corolla HB almak istiyorsanız iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Corola sedan modelinden farklı olarak 1,2 litrelik turbo benzinli motora sahip olan HB’teki hibrid seçeneği önemli. Kompakt HB sınıfında hibrit motor seçeneği sunuyor olması epeyce fark yaratıyor. 


Toyota Corolla Hibrit motorunun
amacı, yakıt ekonomisi. 1,8 litrelik içten yanmalı atmosferik motor ve elektrikli motor birlikte 120 Hp güç üretiyor. e-CVT şanzıman ve önden çekişli aktarma ile ilerleyen otomobilin sakin bir hızlanma yapısı var.

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT Süspansiyon Sistemi

Otomobilin süspansiyon sisteminin sert yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Ön ve arkada bağımsız süspansiyon yapısı sürüş güvenliği ve konforu anlamına geliyor. Direksiyon sisteminin sürücü bilgilendirme konusundaki başarısı da çok iyi. Kolay yönlendirilebilen otomobil, sürücüye güven veriyor. 

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT Teknik Özellikleri

Motor Tipi ev Konumu: Hibrit Önde ve enlemesine konumlanan motor.

Yakıt Tipi: Benzin ve elektrik 

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1798cc

Toplam Sistem Gücü: 122HP

Elektrikli Motorun Maksimum Gücü: 53kW

Benzinli Motorun Maksimum Gücü: 72kW/98HP 5200 d/d

Elektrikli Tork: 163Nm

Benzinli Tork: 142Nm 3600d/d

Süspansiyon Sistemi: Önden McPherson süspansiyonu – Arkada çok kollu bağlantılar – önde ve arkada gazlı amortisörler

Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT Hızlanma Verileri

0-50km/s Hızlanma: 4,0 sn

0-80km/s Hızlanma: 7,8 sn

0-100km/s Hızlanma: 11,4 sn

0-120km/s Hızlanma: 16,0 sn

0-130km/s Hızlanma: 18,9 sn

0-400m: 18,1 sn

Maksimum Hızlanma: 180km/s


Toyota Corolla HB 1.8 Hybrid e-CVT Gürültü Ölçümleri

Rölantide:47 dB(A)

50 km/s (D’de) 60 dB(A)

100km/s (D’de) 65 dB(A)

120km/s (D’de) 69 dB(A)

Hibrit Toyota Corolla Yakıt Tüketimi Ortalaması

Şehir İçinde: 3,5 litre

Şehir Dışında: 3,8 litre

Ortalama: 3,6 litre

Depo Kapasitesi: 43 litre

Emisyon C02 Oranı: 83 g/km

Menzil: 977 km. 

HB Hibrid Toyota Corolla Fiyat Listesi

2020 Toyota Corolla fiyat listesinde yer alan Toyota Corolla Hibrid’in fiyatı 193.300TL’den başlıyor (Nisan 2020). Standart donanım paketi epeyce zengin olmasına karşın üst donanım paketlerini tercih edecekler için de yeni Corolla HB fiyatı 224 bin bandına geliyor. Özetle sıfır km Hb Corolla fiyatı için 200 bin Tl bandını zorlamak gerek. 

Toyota Corolla Bakım Maliyeti

Yeni bir araba almayı düşünenler için hem sedan hem de HB karoser tipinde bir Corolla almak, oldukça güçlü bir seçenek. Toyota markasının özellikle Corolla ile dünya genelinde kullanıcı memnuniyeti oranları en yüksek çıkan model olma başarısını yakaladığının da altını çizelim. 

Kiralık Toyota Corolla 

Yeni bir araba alırken bakım masrafları da mutlaka göz önüne alınmalı. Aslında bakım maliyeti, sigorta gibi konular göz önüne alındığında kısa vadeli araç ihtiyacı için kiralık araçlar daha cazip olabiliyor. Bu amaçla uzun dönem araç kiralama veya aylık araç kiralama seçeneklerine bakmanızı öneriyoruz. Toyota Corolla bakım aralıkları ve bakım maliyetleri için durum aşağıdaki gibi…

  • Bakım aralıkları: 15 bin km
  • Bakım Maliyeti: 1 yıllık bakım maliyeti ortalama 2 bin TL
  • Garanti: 

-Mekanikte: 3 yıl

-Boyada: 3 yıl

-Korozyonda: 12 yıl

Kiralık Toyota Corolla ve Kiralık Hibrid Araç Fiyatları

Kiralık Toyota Corolla fiyatlarına yolcu360.com ile bakabilirsiniz. Sistem üzerinden belirli bir bölgedeki en uygun kiralık Toyota Corolla seçeneğini hemen bulabilirsiniz. Toyota Corolla kiralamak için online ödeme yapabilir, kredi kartına 9 taksitle ödeme sağlayabilirsiniz. Kiralık hibrid araç arıyorsanız yine en cazip seçeneğin hangi rent a car firmasında olduğunu bulmak üzere yolcu360.com uygulamasını deneyimleyebilirsiniz. 

Yeni Toyota Corolla HB Hibrid Yorumları Nasıl?

Malzeme ve işçilik kalitesi beğenilenler arasında. Boyutların ve aracın genel şeklinin manevra yapmayı kolay kılması da genel olarak sevilenler arasında. Dijital gösterge grubunun kullanımının kolay olması, ekonomik yakıt tüketimi, dizel otomobil seçeneklerine göre makul fiyat avantajı da beğenilenler arasında. Ancak 1 yıllık MTV diliminde yüksek çıtada olması, hızlanma performansının çok iyi olmaması, arka koltuklarda biraz kısıtlı yaşam alanı olması ve bagaj hacminin yeterli olmasına karşın bagaj eşiğinin yüksek olması eleştirilen detaylar arasında…

Yeni Toyota Corolla HB Boyutları

  • Uzunluk:4370mm
  • Dingil Mesafesi: 2640mm
  • Genişlik: 1790mm
  • Yükseklik: 1455mm
  • Boş Ağırlık: 1360kg

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle