Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi gezi rehberi / Eskişehir gezilecek yerler

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi gezi rehberi / Eskişehir gezilecek yerler

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi şüphesiz Türkiye’de eşine az rastlanır türden bir şehircilik planlaması örneği. Eskişehir‘in bu en gözde ziyaret noktası sadece ülkemizin değil Avrupa ve dünyanın da büyük ilgisini çekiyor. Her sene yapılan “En yaşanılası yerler” listelerine Türkiye’den girebilen tek bölge olması sebebiyle Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi mutlaka gidip görmeniz gereken yerlerin başında. Eskişehir araç kiralama için araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için bu muhteşem gezi rotasını gezdi gördü ve yazdı…

Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi

Eskişehir, özellikle son dönemlerde, ülkemizde “güzel şehircilik anlayışı” denildiğinde akla gelen ilk kentlerden biri oldu. Sazova Parkı, Odunpazarı, bahçeleri, tertemiz sokakları… Kısacası içerisinde barındırdığı insanlara kolay yaşama imkanı sunmasıyla gerçekten de bir ömür geçirilebilecek yerlerden burası. Eskişehir gezi rehberi yazımızda size bu güzel şehrin tamamını anlatmıştır.

Nasıl Eskişehir bizim aklımızda böyle yer edindiyse, Eskişehir’in de simgesi haline gelen bir nokta var. Orası da Porsuk Çayı ile onun çevresinde bulunan ve Adalar Bölgesi olarak adlandırılan yer. Kenti tam ortasından ikiye bölmesiyle buraya ufak bir Venedik havası katan Porsuk Çayı, Sakarya Irmağı’nın en uzun kolu.

Adalar Bölgesi

Yani aslına bakarsanız Porsuk Çayı Eskişehir’in birçok bölgesinden geçiyor ama her yerde gördüğümüz o birbirinden güzel fotoğraflar, Adalar Bölgesi olarak isimlendirilen çevrede çekiliyor. Porsuk Çayı’yla, onun üzerinde gezen gondollarıyla, birbirinden güzel demir köprüleriyle ve etrafındaki cafelerle cıvıl cıvıl, oldukça hareketli bir turistik bölge burası.

Şehirleşirken yeşil ve düzenli kalmayı başarabilmiş olan bu kenti gezerken insan kendini Avrupa’da bir yerde geziyormuş gibi hissediyor. Yani bu çevre Eskişehir’de gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken bir nokta.

Porsuk Çayı nerede, nasıl gidilir?

Eskişehir’in tam orta noktasında yer alan Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi’ne kiralık araç ile çok rahat ve konforlu bir şekilde ulaşmanız mümkün. Yeni yapılan yol ile İstanbul’dan Eskişehir’e 3 saat 30 dakika gibi kısa bir sürede ulaşabilir hatta günübirlik bir gezi bile düzenleyebilirsiniz.

Ankara tarafından gelenler için yol daha kısa. 2 saat 45 dakika da Eskişehir’e ulaşmanız mümkün. Hem park sorunu yaşamamanız hem de bölgenin keyfini daha iyi çıkarabilmeniz için aracınızı bölgeye yakın bir otoparka bırakıp yürüyerek devam etmenizi öneririz.

İstanbul’dan yola çıkacaklar İstanbul araç kiralama seçeneklerini Ankara’dan yola çıkacaklar da Ankara araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler. Bunun dışında Eskişehir’e farklı yollardan ulaşıp yine de araçla gezmek isterseniz Eskişehir oto kiralama için Eskişehir merkez araç kiralama seçenekleri için Yolcu360‘a göz atmayı unutmayın.

Porsuk Çayı çevresindeki mekanlar

Porsuk Çayı boylu boyunca salınırken şehrin ortasından, onun iki tarafına kurulmuş cafelerde zaman oldukça keyifli akıyor bizden söylemesi. Eğer Eskişehir’e geldiyseniz gündüzü ayrı, akşamı ayrı güzel olan bu Adalar Bölgesi’ne uğramadan sakın gitmeyin.

İster Porsuk Çayı’na karşı keyifli bir kahvaltı yapıp çayınızı yudumlayın, sonrasında da yürüyüş yapın, isterseniz de akşamları öğrenci nüfusuyla daha da şenlenen, ışıl ışıl ve capcanlı olan bu bölgenin tadını çıkarın. Tercih sizin. Biz her haliyle beğendiğimizi belirtmeden geçemeyeceğiz.

Eskişehir’in bir öğrenci kenti olmasının getirdiği anlayışla fiyatların aşırı yüksek olmadığı ve hizmetin güler yüzle yapıldığını da buraya not etmiş olalım. Mesela biz iki kişi 35 TL’ye harika bir kahvaltı yapmıştık Porsuk Çayı’nın kenarında bulunan cafelerden birinde. Aynı kahvaltıyı İstanbul’da bırakın boğaz kenarında yapmayı, yapay havuzu bulunan bir işletmede yapsak 2 katı fiyat ödeyip çıkardık muhtemelen. 🙂

Yani burada hayat pahalılığı biraz daha düşük ve tabi ki bu da biz seyahat severlerin gittiği destinasyonlarda olmasını istediği şeylerin başında geliyor.

Porsuk Çayı’nda tekne turu

Buraya kadar gelmişken yapacağınız tek şey bir şeyler yiyip yürüyüş yapmakla kalmıyor elbette. Gezinize keyif katacak farklı aktiviteler de var. Dedik ya Eskişehir kentleşmeyi en güzel başaran yerlerden biri. Tabi bunu yaparken Porsuk Çayı gibi bir güzelliğin etinden sütünden faydalanıp turizme kazandırmayı ihmal etmemişler.

Uzun lafın kısası, Porsuk Çayı ve Adalar Bölgesi’nde zaman geçirirken keyfinize keyif katmak isterseniz eğer sizlere bir gondol gezintisi yapmanızı öneririz. En azından yakın zamanda Venedik’e gidip gondola binmeyecekseniz eğer, burada ağzınıza bir parmak bal çalabilirsiniz. 🙂

Şehrin neredeyse bir başından öbür başına uzanan Porsuk Çayı üzerinde esbot olarak isimlendirilen tekne seferleri hem turistik hem de ulaşım amaçlı olarak hizmet veriyor. Fiyatları yüksek değil, bunu değerlendirip mutlaka bu keyfi tadın deriz. Eskişehir rent a car kapsamında şehri keşfetmeye hazır olun. 🙂

Yorum ekle