Yolcu360 Blog

Süper Hızlı Uçak: Spaceliner

Bu aralar covid-19 nedeniyle havayolu ulaşımı pek de iyi bir seçenek değil. Zira, hem çok pahalı hem de öyle her yere bilet almakla iş bitmiyor. Bunu düşününce “eskiden dünyamız ne de konforlumuş” demeden edemiyoruz. Neyse, bu günler de geçer…Şimdi, sizi dünyanın en hızlı yolcu uçaklarından biri ile tanıştırmak istiyoruz: Süper hızlı uçak Spaceliner

Eeee hep otomobil haberleri olmaz, biraz da süper hızlı uçaklar ve dünyanın en ilginç tren yolları veya tarihe geçmiş gemilerden konuşalım… 

Süper Hızlı Uçak Spaceliner Hakkında

Londra’dan Sidney’e sadece 9 saatte gitmek, müthiş bir fikir değil mi? Alman Havacılık ve Uzay merkezi, bunu başardı. Yıllardır fizik mühendisleri ile akıl almaz bir çalışma içinde olan firma, süper hızlı uçak için hemen her detayı tamamladı.

Bu uçak, standart roket teknolojisini kullanıyor ama 80 km irtifaya ulaştığında itici roketleri ayrılıyor ve hızlanma başlıyor. Üstelik yer çekimi, rüzgar direnci veya diğer etkenler hızını asla etkileyemiyor. 


Hız Neden Gerekli?

Seferihisar’ın Sığacık kasabası hakkında bir haber yapmıştık. Yavaş Köy diye…Bahçede tarlada yetişenin satıldığı halden ürün gelmeyen pazarı ile ne de güzel bir kasabadır Sığacık. Yavaş olmak güzel ama hıza da ihtiyaç var. Düşünün ki dünyanın bir ucundaki hastaya gitmesi gereken bir organ için günlerce beklemek, ne demek…

Organ transferi için organ taşımak da onun işi olacak. Evet, bu kadar hassas ürünleri de taşıyacak özel alanları olan bu uçak, özellikle tüm malzemesinin geri dönüşüme uygun yapıda olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Süper Hızlı Uçak: Spaceliner’ın Daha 35 Yılı Var!

Almanlar, çok gerçekçi ve net insanlar. Bizim gibi sıcak kanlı değiller ve öyle hemen “hazır canıııım” demiyorlar. Bu muhteşem uçak projesinin tam anlamıyla kullanılması için daha 35 yıl var diyorlar. 

Bu arada yeni nesil uçaklarda dünya atmosferinin dışına çıkma projeleri üzerinde çalışılıyor. Böylece daha hızlı yol almak hedefleniyor. Ancak atmosferin üst seviyesindeki ısı ile başa çıkmak üzere henüz yeterince uygun malzeme bulunamıyor. İleride biz değilsek de bizim torunlarımız, dünyayı yukarıdan küre şeklinde görme fırsatı bulabilir. 

Rolls-Royce Elektrikli Uçak Yapıyor!

Concorde Uçaklar Yenileniyor!

Yorum ekle