Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Sunroof kullanırken dikkat: Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir!

Sunroof kullanırken dikkat: Aklınıza gelmeyen başınıza gelebilir!

Sunroof pek çok sürücü için araç konusunda bir tercih sebebi. Sunroof’tan kafasını çıkartıp bir hava almak isteyenden tutun, futbol maçlarından sonra zafer kutlamaları için sunroof’tan bayrak sallayanlara kadar pek çok farklı amaç için ülkemizde sunroof kullanılıyor. Özellikle yaz aylarında tercih edilen sunroof’lu araçları kullanırken sizce başınıza gelebilecek en kötü şey nedir? Belki de üstünüzden geçen bir kuşun pislemesi moralinizi bozabilir. Peki ya sunroof’unuz açıkken üstünüzden bir uçak geçerse başınıza ne gelebileceğini hiç düşündünüz mü?

Uçaklarda tuvaletler daha uçak kalkmadan önce bile kullanılan alanlar. Kimisi meraktan kimisi gerçekten ihtiyacı olduğundan uçağa bindiğinde soluğu tuvalette alıyor. Peki uçakta tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra atıklara ne olduğunu hiç düşündünüz mü? Çoğu kişi uçaklarda biriken atıkların dondurularak gökyüzünden bırakıldığını bilir.

Uçağın altından sunroof ‘u açıp geçince…

Kanada’nın Britanya Kolumbiyası bölgesinde yaşayan Susan Allan da bu gerçeği biliyordu ancak başına geleceklerden habersizdi. 53 yaşındaki kadın, oğluyla arabada seyahat ettiği bir sırada sunroof’u açtı ve güzel havanın tadını çıkartmak istedi. Fakat bu sırada üstlerinden geçmekte olan bir uçağın onlara kötü bir sürpriz hazırladığını tahmin edemedi. Her şey göz açıp kapayıncaya kadar oldu ve bir anda aracın içi buz parçaları, atıklar ve kötü bir kokuyla kaplandı. Seken parçalardan birinin gözüne isabet ettiği Susan Allan şans eseri bu korkunç olayı sadece bir göz şişmesiyle atlattı. Fakat aracında büyük maddi hasar oluştu.

Uçaklarda bu tarz atıklar aslında inişlerden sonra özel cihazlarla çıkartılıp kanalizasyon sistemine karıştırılmakta. Ancak eski tip uçaklarda ve bu atıkları alçalırken sızıntı sebebiyle düşebilmekte. Kimi zaman donmuş kimi zaman sıvı formda sızıntıyla uçaktan düşen bu atıklar dünyanın pek çok bölgesinde ve ülkemizde benzer vakaların yaşanmasına yol açabiliyor. Bu sebeple havaalanı yakınlarında araç kullanırken biraz daha dikkatli olmakta fayda var. Özellikle araç kiralayan sürücüler teslim noktası olarak havaalanını seçtikleri için genelde uçakların iniş güzergahları üzerinde araç kullanmak zorunda kalabiliyorlar. Havaalanına yakın noktalarda bu tip sürprizlere hazırlıklı olmak, en azından sunroof’u kapalı tutmak sizi zarar görmekten koruyabilir…

Araba Kiralama İşlemini Yolcu360.com Üzerinden Nasıl Yaparsınız?

  • Öncelikli olarak yolcu360.com’a girin.
  • Ana Sayfa açıldığında nereden alacaksınız butonunu görüyorsunuz hemen altında ise farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğu bulunuyor. Öncelikle aracı nereden kiralamak istediğinizi girin. Eğer aynı yere aracı teslim edecekseniz bu adımda başka bir işlem yapmanıza gerek yok.
  • Eğer tek yön araç kiralama yapıp aracı farklı bir yere bırakmak istiyorsanız, hemen butonun aşağısındaki farklı yerde bırakmak istiyorum kutucuğuna tıklayın. Kutucuğa tıkladıktan sonra karşınıza nerede bırakacaksınız butonu çıkacaksınız. Bu kutuya aracınızı bırakmak istediğiniz lokasyonu girin.
  • En son olarak alış ve bırakış tarihlerini de yine aynı ana sayfa üzerinde belirledikten sonra en iyi fiyata bul butonuna tıklayın.
  • Sizin için en ideal araç ve rent a car firmaları işte karşınızda! 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle