Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Provence Gezilecek Yerler / Güney Fransa Gezi Rehberi

Provence Gezilecek Yerler / Güney Fransa Gezi Rehberi

Güney Fransa’da güzeller güzeli bir bölge olan Provence için tatil planı yapmaya ne dersiniz? Tarih kokan şehirleri, lavanta bahçeleri ve sanat galerileri gibi birbirinden farklı imkanlara sahip olan bölge, adeta film sahnelerinden fırlamış gibi. Gerçi a good year filminin de bazı sahneleri burada çekilmişti. Her neyse, burası bir masal diyarı gibi. Provence gezisi için buraya geldiğinizde bambaşka bir atmosferle çevreleniyorsunuz ve kendi masalınızın başrolü gibi hissediyorsunuz. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, bu güzel bölgeyi köşe bucak gezmeye ne dersiniz? Güney Fransa gezi rehberi kapsamında Provence’de nerede kalınır?, Provence’e nasıl gidilir? gibi bilgilerinde yer aldığı Provence gezilecek yerler yazısını, yazarımız Raşit Tosun sizler için gezdi gördü ve yazdı.

Provence gezisi

Güney Fransa’da bulunan Provence bölgesi, Akdeniz mavisi ve Alplerin yeşilini bir arada sunuyor. Turistlerin en büyük tutkuları arasında yer alan bölge ile hem Fransa’nın güzelliklerini hem de Fransa mutfağının eşsiz tadını doyasıya yaşayabilirsiniz.

Güney Fransa’da Akdeniz’in masmavi suları ile Alpler arasında uzanan Provence-Alpes-Cote d’Azur, sadece Fransa’nın değil dünyanın da en gözde turistik bölgelerinden biri. Bölgenin Akdeniz sahil şeridindeki kısmında turkuaz bakir koylardan jet sosyetenin buluşma adreslerine, dünyaca ünlü tatil noktaları birbirinin peşi sıra dizilmiş. Her yıl 30 milyon turist bölgeyi ziyaret etse de henüz bu turistlerin sadece 60 bini Türkiye’den.

Bölgenin ziyaretçilerine vaatleri oldukça geniş. Renkli gece hayatı, tarihin farklı dönemlerini yansıtan mimari dokusuna, aromalar ve renkler üzerine kurulu zengin mutfağından bölgenin simgesi lavanta tarlalarına, nereye gitsem diye düşünenlerin aklını çelecek pek çok etmen var. Gastronomi tutkunları için yeme içme sahnesini keşfetmek şüphesiz başlı başına bir seyahat nedeni. Provence mutfağı, İtalya Mutfağı ile Fransa Mutfağının kültürel kesişiminin en güzel yansımalarından.

Bölge mutfağına dair keşfedecek çok şey var elbette ancak gastronomi sahnesini sadece bununla sınırlandırmak mümkün değil. Dünya mutfağından özel spesiyaller ve Michelin yıldızlı restoranlar da bölgeye damgasını vuran değerlerden.

Provence gezilecek yerler

UNESCO Dünya Mirası Listesi‘nde yer alan, Avrupa’da Roma döneminden kalan ve en iyi korunmuş tiyatro olan Orange Antik Tiyatrosu’nu ziyaret edin. Avignon’da yaz aylarında düzenlenen ünlü Tiyatro Festivali’ne katılın.

Marsilya’da, eski limanda muhteşem bir mimari yapıda konuşlanmış, bölgenin zengin tarihini ortaya koyan eserleri barındıran Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Ulusal Müzesi – MUCEM’i gezin.

Fransız mutfağının vazgeçilmezi ratatouille’yi. Fransa’nın geleneksel meyveli şekerleri calisson’u ve bölgenin en özgün lezzetlerinden lavanta balını mutlaka deneyin. Yerel atölyelerde verilen yemek kurslarına katılın.

Provence’e nasıl gidilir?

Bölge, Marsilya’ya 30 kilometre uzaklıkta. İstanbul-Marsilya arasında haftanın her günü aktarmasız uçuş mevcut. 3 saatlik uçuş sonrası Marsilya Havalimanı’ndan Yolcu360 ile araç kiralayabilir, bir yandan Marsilya gezi rehberi listesi için tur düzenleyebilir, bir yandan da burayı rahatlıkla gezebilirsiniz.

Marignane – Marseille Provence Havaalanı araç kiralama seçeneklerine göz atarak, Marsilya araç kiralama fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Böylece Provence gezi rehberi için alternatif bir ulaşım seçeneği tercih etmiş olursunuz.

Provence’de nerede kalınır?

Provence konaklama için size birçok imkan ve fırsat sunmakta. Provence turu için tatiliniz sırasında kalabileceğiniz birkaç Provence otel önerisi:

  • Renaissance Aix-en-Provence Hotel
  • Hôtel Le Pigonnet
  • Hôtel Aquabella
  • Grand Hotel Roi René Aix en Provence Centre MGallery By Sofi
  • Aparthotel Adagio 
  • Château de Saint-Girons
  • Château de la Pioline Hotel 4 étoiles 
  • Hôtel Saint Christophe – Centre Ville
Güney Fransa gezilecek yerler
  • Nice

Güney Fransa’nın en güzel yerlerinden biri olan Fransız Rivierası’nın başkenti, hem Fransızlar için hem de turistler için favori bir tatil beldesi… Uzun sahil şeridi ve mavinin 50 tonunu bir arada görebileceğiniz denizi ile Nice bir tatilden daha çok huzur ve güzellik vadediyor. 🙂

Özellikle yaz aylarında Nice cıvıl cıvıl sokaklarıyla öne çıkarken sonbahar ve kış aylarında ise dingin bir tatil arayanlara hitap ediyor. Nice’e nasıl gidilir? Şehir merkezi, Nice Havalimanı üzerinden araç ile yaklaşık on dakikalık bir uzaklıkta. Nice Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Nice geziniz için konforlu bir ulaşım tercih edebilirsiniz.

  • Èze köyü

Cote d’Azur olarak da bilinen Eze köyü, Fransız Rivierası‘nda gezmeniz gereken önemli yerlerden biri. Eze köyü, Güney Fransa’nın kartal yuvası olarak bilinmekte.

Burada her sokak başında bir sanat galerisine rastlamanız mümkün. Tarih kokan bu güzel yer de sanat galerine rastlamamak zaten ilginç olurdu. Denizden 500 metre yükseklikte kurulmuş bir Ortaçağ köyü olan Eze köyüne, Provence geziniz sonrasında uğramaya ne dersiniz?

 

Yorum ekle