Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Aix en Provence gezi rehberi : Bir sanat şehri / Fransa

Aix en Provence gezi rehberi : Bir sanat şehri / Fransa

Aix en Provence , Fransa’nın sanat şehri olarak bilinir.

Aix en Provence Güney Fransa’nın tarih kokan şehirlerinden biri. Sokakları gezerken kendinizi Cezanne’ın izini takip ediyormuş gibi hissedeceğiniz Aix en Provence ünlü sanatçının birçok tablosuna ilham kaynağı olmuş. Şehir küçük olmasına rağmen üç üniversiteye ev sahipliği yapmasıyla öğrenci nüfusu bir hayli fazla. 17. yüzyıldan kalma tarihi binaların baş döndürücü güzelliğine kapılacağınız Aix en Provence’ı günübirlik rahatlıkla gezebilirsiniz.

Aix en Provence nerede ve nasıl gidilir?

Fransa’nın güneyinde yer alan Aix en Provence Marsilya’ya 30 kilometre mesafede. İstanbul-Marsilya arasında haftanın her günü aktarmasız uçuş mevcut. 3 saatlik uçuş sonrası Marsilya Havalimanı’ndan Yolcu360 ile araç kiralayarak hem Marsilya’yı hem de Aix en Provence’ı rahatlıkla gezebilirsiniz.

Marignane – Marseille Provence Havaalanı araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın. Havalimanı şehir merkezine ortalama 25 dakika uzaklıkta. Marsilya araç kiralama fiyatlarını karşılaştırmadan yola çıkmayın.

Aix en Provence gezisi

Fransa’nın sanat şehri Aix en Provence gezinize La Rotonde Meydanı’ndan başlamanızı tavsiye ederim. Meydanın ortasında yer alan tarihi Rotonde Çeşmesi ile birlikte şehirde sayısı 200’ü aşkın çeşme bulunuyor. Geçmişte termal zenginlikleriyle öne çıkan Aix en Provence bu özelliği sayesinde çeşmelerle süslenmiş. Şehirde görülmeye değer yerlerden bir diğeri Albertas Meydanı. 1746 yılından günümüze gelmeyi başaran tarihi bina gençlerin buluşma noktalarından biri. Albertas Meydanı’na yürüyüş mesafesindeki Richelme Meydanı’nda kurulan semt pazarını gezmek oldukça keyifli. Sebze-meyveden kıyafete kadar aradığınız birçok şeyi bu pazarda bulmanız mümkün.

Cours Mirabeau Aix en Provence’ın en meşhur caddesi, birçok restoran ve kafenin yer aldığı caddede kısa bir dinlenme molası verebilirsiniz. 1792’den bu yana hizmet veren Les Deux Garçons şehrin en özel mekanları arasında. Zamanında Cezanne’ın da sıkça tercih ettiği mekan tarihi atmosferiyle insanı büyülüyor.

Cezanne’dan bu kadar bahsetmişken ünlü ressamın atölyesini ziyaret etmeden dönmek olmaz. Günümüzde müze olarak hizmet veren atölyede unutulmaz bir sanat yolculuğuna çıkabilir, Cezanne’ın sanatına ve eserlerine daha yakından tanık olabilirsiniz. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 5.5 euro.

Aix en Provence’tan ne alınır?

Aix en Provence demek lavanta demek! Mis gibi kokusuyla insanın içini açan lavantaların her türlüsünü burada bulmanız mümkün. Parfüm, oda kokusu, sabun, duş jeli gibi farklı çeşitleri bulunan lavanta alışverişi için Le Chatelard’ı tavsiye ederim. Farklı renk ve çeşitlere sahip Marsilya sabunlarını Aix en Provence’ta da bulmanız mümkün.

Yorum ekle