Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Èze köyü gezi rehberi / Fransız Rivierası – Cote d’Azur / Fransa

Èze köyü gezi rehberi / Fransız Rivierası – Cote d’Azur / Fransa

Eze köyü Fransız Rivierası‘nda mutlaka görmeniz gereken gezi rotalarından biri.

Eze köyü gezi rehberi

Cote d’Azur sahillerinin nefes kesen manzarasına bir de tepeden bakmaya ne dersiniz? Güney Fransa’nın kartal yuvası olarak bilinen Eze köyünde geçmişe doğru büyülü bir yolculuğa çıkmaya hazır olun! Arnavut kaldırımlı sokakları, yüzyıllar öncesinden günümüze gelmeyi başaran taş evleri ve galerileri ile burası aynı zamanda ayrılmak istemeyeceğiniz bir sanat köyü. Hadi gelin, bu güzeller güzeli köyü birlikte keşfedelim.

Eze Köyü nerede ve nasıl gidilir? 

Denizden 500 metre yüksekte kurulmuş bir Ortaçağ köyü olan Eze’e en kolay Nice’ten ulaşım sağlayabilirsiniz. Köye toplu ulaşım kullanarak gelmek zahmetli olduğu için araç kiralamanızı tavsiye ederim. Nice’ten Eze’e yarım saatlik keyifli bir yolculuk sonrası ulaşabilirsiniz. Yeşillikler arasında tepeye doğru kıvrılan yollar arasında ilerlerken manzaranın güzelliğine kapılmamak elde değil. Yolcu360‘tan Nice Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirmeden gezinizi planlamayın.

 

Güney Fransa’nın Kartal Yuvası

Eze köyüne ulaştığınızda dolambaçlı sokaklar arasında keyifli bir yürüyüş sizleri bekliyor. Adım başı sanat galerileri ile karşılaşacağınız köyde hediyelik eşya dükkanları ve butiklerin sayısı da bir hayli fazla. Tarih kokan sokaklar arasında ilerlerken fotoğraf çekmeye doyamayacağınız manzaralar çıkıyor karşınıza.

Taş merdivenli sokaklardan tepeye doğru çıktığınızda 18. yüzyıldan kalma Notre Dame Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Yanı başındaki mezarlık ise hayli ilgi çekici. Çiçeklerle süslenmiş mezarlıkta Fransa’nın tanınan simalarının mezarlarına rastlamak mümkün. Eze köyünün tepesinde yer alan Le Jardin Exotique d’Eze farklı kaktüs ve bitki çeşitleriyle süslenmiş eşsiz bir botanik bahçesi. Cote d’Azur manzarası da eklenince ayrılmanın epey zor olduğu botanik bahçesine giriş ücreti kişi başı 6 euro.

Karnınız acıktığında butik restoran ve kafelerde lezzetli bir yemek molası verebileceğiniz Eze köyü Ortaçağ döneminden günümüze kadar son derece iyi şekilde korunarak gelebilmiş. Köyü ziyaret etmeye değer kılan özelliklerinden bir diğeri ise ünlü filozof Nietzsche’nin de bir zamanlar yaşamını burada sürdürmüş olması. Köyde ünlü filozofun izini takip etmek isterseniz sahilden tepeye doğru tırmanan Nietzsche Yolu’nu yürüyebilirsiniz.

Eze’e gelmişken ünlü Fransız parfüm markaları olan Galimard ve Fragonard’ın üretim merkezlerini ziyaret edebilirsiniz. Farklı çeşitlerdeki parfümler, esanslar ve sabunlar arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz, benden söylemesi. Zamanınız varsa köyün girişinde yer alan Galimard’ın parfüm müzesini gezebilir, yüzyıllar öncesinde parfümün nasıl üretildiğine yakından tanık olabilirsiniz. Eğer buraya yaz aylarında yolunuz düşerse gününüzün diğer yarısını Eze-sur mer’in turkuaz sularında geçirmek yorgunluğunuzu atmanıza yardımcı olabilir.

Yorum ekle