Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Marsilya gezi rehberi / Marsilya’da görmeniz gereken yerler / Fransa

Marsilya gezi rehberi / Marsilya’da görmeniz gereken yerler / Fransa

Marsilya kuşkusuz Akdeniz’in en ünlü liman kentlerinden biri. Fransa’nın güneyinde yer alan bu muhteşem şehri sizler için Instagram’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya gezdi gördü ve yazdı…

Akdeniz’in ılıman havasını iliklerinize kadar hissedeceğiniz, farklı kültürlerin bir araya geldiği tarihi bir liman şehri Marsilya. Burada Paris’in bohem havasından eser yok. Afrika ve Arap kültürünün etkisi bolca hissediliyor. Geçmişten günümüze pek çok kültürün etkisinde kalan şehir zengin bir tarihi mirasa sahip. Siz de Fransa’nın farklı bir yüzüyle tanışmak istiyorsanız gelin bu güzel şehri hep birlikte keşfedelim!

Marsilya ’ya nasıl gidilir?

Fransa’nın güneyinde yer alan Marsilya ülkenin en büyük ikinci şehri olmasının yanı sıra Akdeniz’in en büyük liman kenti unvanına da sahip. İstanbul’dan  Marsilya’ya haftanın her günü hava yolu ile ulaşım sağlamak mümkün. Yolculuk yaklaşık üç saat sürüyor. Marignane – Marseille Provence Havaalanı araç kiralama seçeneklerine mutlaka göz atın. Havalimanı şehir merkezine ortalama 25 dakika uzaklıkta. Dilerseniz Yolcu360 ile havalimanından araç kiralayarak Cote d’Azur bölgesini baştan sona gezebilirsiniz. Marsilya araç kiralama fiyatlarını karşılaştırmadan yola çıkmayın.

Marsilya Havalimanı / Fransa

Marsilya gezilecek yerler

Alışılagelmiş Avrupa şehirlerinden sıkıldıysanız Marsilya tam size göre. Gezinize ilk olarak eski liman bölgesi olarak bilinen Vieux Port’tan başlayabilirsiniz. Burası her daim canlı ve oldukça kalabalık. Deniz kenarında keyifli bir yürüyüş sonrası Vieux Port’un ara sokaklarına dalabilir, renkli evleri fotoğraflayabilirsiniz. Marsilya’nın bohem semti Le Panier gezi listenize eklemenizi önerdiğim adreslerden biri. Daha çok göçmen ailelerin yaşadığı semt farklı dokusu ile öne çıkıyor. Graffitilerle süslü sokakları, renkli merdivenleri ve her köşe başında ayrı bir eğlencenin düzenlendiği Cours Julien turistlerin uğrak durakları arasında. Sokak sanatçılarının müzikleri eşliğinde eğlenebileceğiniz Cours Julien’de eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor.

Marsilya’ya gelip de Notre Dame Bazilikası’nı görmeden dönmek olmaz. Tüm şehri adeta tepeden selamlayan bazilikaya vardığınızda eşsiz şehir ve liman manzarası sizleri bekliyor. Bazilikaya giriş ücretsiz, tepesinde yer alan altın kaplamalı Meryem Ana heykeli nedeniyle burası sıkı güvenlik önemleriyle korunuyor. Bu yüzden etrafta eli silahlı askerler görürseniz şaşırmayın☺ Şehirde görülmeye değer dini yapılardan bir diğeri ise Marsilya Katedrali. 1893 yılında inşa edilmiş olan katedrali gezdikten sonra şehrin en önemli müzesi olan MuCem’e uğramanızı tavsiye ederim. Akdeniz kültürünü yakından tanıyabileceğiniz müze farklı mimarisi ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Müzeye giriş ücreti yetişkinler için 9.5 euro.

Marsilya’ya yaz aylarında geldiyseniz şehre yirmi dakika uzaklıktaki Calanques’e giderek denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, yarım saat uzaklıktaki Casis’te kendinizi turkuaz sulara bırakabilirsiniz. Alexandre Dumas’ın Monte Cristo Kontu kitabında yer verdiği If Kalesi de gezi listenize ekleyebileceğiniz adresler arasında yer alıyor. Marsilya’ya gelmişken deniz ürünlerinden hazırlanan şehrin meşhur çorbası Bouillabaisse’yi denemeyi ve rengarenk Marsilya sabunlarından almayı sakın unutmayın.

Yorum ekle