Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Nice gezilecek yerler / Nice gezi rehberi / Fransa

Nice gezilecek yerler / Nice gezi rehberi / Fransa

Nice gezilecek yerler son dönemde yolu Fransa‘dan geçen herkesin ilgi odağı. Orta Avrupa’nın yükselen şehirlerinden olan Nice’i sizin için Instagramı’ın sevilen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya gezdi gördü ve yazdı. İşte keyifle okuyacağınız Nice gezi rehberi…

Nice gezi rehberi

Güney Fransa’nın incisi, Fransız Rivierası’nın başkenti, jet sosyetenin favori tatil beldesi… Kilometreler boyunca uzanan sahil şeridi ve mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz denizi ile Nice bir tatilden çok daha fazlasını vadediyor. Özellikle yaz aylarında sadece Avrupa’dan değil dünyanın pek çok noktasından misafirlerini ağırlayan Nice cıvıl cıvıl sokaklarıyla öne çıkarken sonbahar ve kış aylarında şehir sakinlik ve huzur arayanlara hitap ediyor.

Nice ’e Nasıl Gidilir?

Fransa’nın önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Nice aynı zamanda ülkenin beşinci büyük şehri. Güney Fransa turu yapmak isteyenlerin uğrak durakları arasında yer alan Nice’e İstanbul’dan yaklaşık üç saatlik bir uçak yolculuğu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Havalimanından Yolcu360 ile araç kiralayarak gezinizi daha konforlu hale getirmeniz mümkün. Nice Havalimanı ülkenin en işlek üçüncü havalimanı olarak biliniyor. Şehir merkezine oldukça yakın olan havalimanından araç kiralarsanız on dakika gibi kısa bir sürede merkeze ulaşabilirsiniz. Nice Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirmeden gezinizi planlamayın.

Fransa Nice Havalimanı

Nice Gezilecek Yerler

Bu şehirde gezi listenize ekleyebileceğiniz ilk durak yedi kilometre uzunluğu ile şehrin en canlı yerlerinden biri olan İngiliz Bulvarı. (Promenade des Anglias) Bir yanınızda palmiyeler, bir yanınızda turkuaz renkli denizi ile Akdeniz’in sıcak havası sarıp sarmalıyor sizi.

Yürüyüş yapanlar, bisiklete binenler, kaykayla yanınızdan hızla geçip gidenlerle günün her saati fazlasıyla işlek. Seyahatiniz yaz aylarındaysa havlunuzu kumsala serip deniz ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Şehrin manzarasını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri hiç şüphesiz Nice Kalesi. Eski kent merkezinin ara sokaklarından ilerleyerek ulaşabileceğiniz gibi asansörle de çıkabileceğiniz Nice Kalesi’nin seyir terasında fotoğraf çekmeye doyamayacaksınız. Sanat galerileri, kafeler, restoranlar ve renkli evlerle çevrili Eski kent sokaklarını (Vieille Ville) dolaşmak oldukça keyifli. Eğer seyahatiniz Pazartesi gününe denk geliyorsa Cours Saleya’da kurulan bit pazarına uğramayı sakın unutmayın.

Siyah-beyaz taşlarla süslenmiş Massena Meydanı şık mağazalar ve otellerin yer aldığı şehrin en kalabalık yerlerinden biri. Dünyadaki yedi kıtayı temsil eden yedi adet oturan adam heykeli buraya gündüz ayrı gece ayrı bir hava katıyor. Farklı renklerde ışıklarla aydınlatılan heykeller bir hayli ilgi çekici. Sokak sanatçılarının performanslarıyla her daim ilgiyi üzerinde toplayan Massena Meydanı’na yürüyüş mesafesindeki Jardin Albert I keyifli mola duraklarından biri.

Yaz aylarında fıskiye şovlarıyla büyük-küçük herkesin eğlenceli dakikalar geçirdiği Jardin Albert I Haziran-Eylül arasındaki dönemde pek çok konsere de ev sahipliği yapıyor. Sanata düşkün olanların Matisse Müzesi ve MAMAC’ı görmeden bu güzel kentten ayrılmamalarını öneririm.

Gündüz plajları, gece barlarıyla günün yirmi dört saati dolu dolu bir şehir olan Nice’i seyahat rotanıza mutlaka ekleyin. Bir sonraki seyahat rotasında buluşmak dileğiyle…

Yorum ekle