Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Oylat Şelalesi gezi rehberi : İnegöl’ün can suyu / Bursa

Oylat Şelalesi gezi rehberi : İnegöl’ün can suyu / Bursa

Oylat Şelalesi tabiatın Marmara Bölgesi’ne bir armağanı adeta. İnegöl’e can veren bu eşsiz doğa harikasını Bursa‘dan yolunuz geçiyorsa mutlaka ziyaret edin.

Oylat Şelalesi nerede ve nasıl gidilir?

Bursa şehir girişindeki göbekten sola Ankara istikametine doğru dönün, yaklaşık yarım saatlik bir yolun sonunda İnegöl’ e ulaşacaksınız, yolunuz üzerinde göreceğiniz alt gecitten itibaren 6.5 km daha devam edin sağ tarafta oylat sapağını  göreceksiniz, oylat sapağına döndükten sonra 18 km boyunca tabelalara dikkat ederek devam edin, zaten oylat yoluna girince yemyeşil bu yolda tatiliniz başlamış olacak. Araç kiralayarak hem daha çok yer gezebilmek hem de zamandan tasarruf etmek isteyenler Yolcu360 tan araç kiralama seçeneklerine bakabilirler. Bursa merkez araç kiralama fiyatlarına göz atmadan yola çıkmayın.

 

Oylat

Şelalelere gelecek olursak; İnegöl’ün Hilmiye Mahallesi’nin Oylat Caddesi’ndedir. Şelaleye 3km uzunlukta patikadan oluşan yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Patika genelde dik yokuş şeklinde ve çamurludur. Oylat merkezin sonuna doğru bir park ve otelin arasında bulunan arnavut kaldırımı yürüyüş parkurunun başlangıcıdır. Navigasyonda yürüyüş yolu 400 metre göstermekte fakat gerçekte 3 km yürüyüş yolu bulunmaktadır. Navigasyona aldanmayınız. Küçük çocuklar ve sağlık engeli bulunan kişiler için yorucu ve tehlikeli bir yoldur. Eğer giderseniz terlik giymeniz önerilmez. Çünkü yerler ıslak olduğu içim kaygandır. Yolun bazı kısımlarında kayaların üzerinden atlamak gerekmektedir. yolun bazı yerlerinde ahşap yürüyüş yolu ve ahşap köprüler bulunmaktadır.

İlk ahşap köprüden karşıya geçmeniz ve sonrasında insanların gidip gelerek oluşturduğu patika yolu takip etmelisiniz. zaman zaman yol bitiyormuş ya da başka bir yola sapıyormuş gibi gelebilir. Akarsuyun yanından yürümeye devam edin ormanın içine girmeyin.

Fotoğraftaki şelaleden sonra zaten çıkmaz yol gözükecektir. Yolun sonuna gelmiş bulunmaktasınız. Şelalenin serin havası daha yürüyüş yolunun başında kendini hissettirmeye başlayacaktır. Şelaleye ulaştığınızda ise bu serinlik on katına çıkmaktadır. Yürürken hava serin olacağından bunaltıcı bir yürüyüş olmayacaktır. Özellikle yaz ayında sıcaklardan bunalanlar için harika bir yürüyüş ve keşif rotasıdır. Kış ve sonbahar aylarında gelenler için Oylat kaplıcaları mevcuttur. İsterseniz burada kemiklerinize kadar  ısınıp şifa bulabilirsiniz. Bir de meşhur  Oylat Mağaraları da buraya çok yakın mesafededir. Gelmişken gezebileceğiniz üç harika keşif noktası buradadır. Ayrıca Bursa’nın meşhur İnegöl köftesinin de mutlaka tadına bakmalısınız. Oylat merkez de kurulmuş pazar yerinde halk kendi mahsüllerini satmaktadır. İsteyenler organik ürünlere de göz atabilirler. Konaklamak isteyenler için çok fazla otel mevcuttur.

Şelaleye giriş, ücretsizdir. İsteyenler, kamp kurabileceği düzlük bulabileceği takdirde kamp yapabilirler. Yalnız çok serin ve yürüyüş parkurunun zorlayıcı olduğunu hatırlatmam gerekmektedir. Keyifli rotalarınız olsun…

Bursa çevresinde keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle