Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adana Tarihi Yerler / Adana Gezilecek Yerler

Adana Tarihi Yerler / Adana Gezilecek Yerler

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana, Akdeniz bölgesinde yer alır. Mersin, Osmaniye, Kayseri, Niğde ve Hatay illerine yakın olan Adana doğal güzellikler açısından da oldukça zengin. Adana gezilecek yerler konusunun yanı sıra mutfağı ile de adından sıkça söz ettiriyor. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Adana için rota oluşturmaya ne dersiniz? Hazırsanız Adana tarihi yerler / Adana’da gezilecek yerler / Adana turistik yerler için gezisi yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Siz de araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Adana gezilecek noktalar için yola çıkmaya ne dersiniz? 🙂

Adana Tarihi Yerler

Adana ilçelerinin her biri ayrı ayrı tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Adana; Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan,‎ Pozantı,‎ Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan ve Tufanbeyli‎ gibi toplam 15  ilçeden oluşmakta.1882 yılında yapılan ve şehrin sembollerinden biri olan 32 metre uzunluğundaki Büyük Saat Kulesi ile Adana turumuza başlayabiliriz. Şehir merkezinde bulunan Büyük Saat, kare prizma şeklindeki mimarisi ile ilgi çekmektedir. İlk durağımız olan Saat Kulesi’ni gezdiyseniz, Adana tarihi yerleri listemiz için diğer duraklara göz atalım…

  • Adana Ulu Camii 

Seyhan ilçesi’nin Ulucami Mahallesi’nde bulunan Adana Ulu Cami 1998 yılına kadar Adana’nın en büyük camisi olma ünvanını taşıyordu. Eski adı Ramazanoğulları Camii olan Ulu Cami’nin yapımına 1509 yılında başlanmış ve 1541 yılında tamamlanmıştır. Hala ibadete açık olan cami Adana gezi rehberi içerisindeki Adana tarihi yerler durağınızdan biri olmalı.

  • Bebekli Kilise

Adana tarihi yerler arasında bulunan bir diğer yapı, asıl adı Aziz Pavlus Kilisesi olan bir İtalyan Katolik kilisesidir. Yapının tepesinde bulunan Meryem Ana heykeli bebeğe benzetildiği için bebekli kilise olarak anılmaktadır.

  • Adana Taş Köprü

Adana tarihi yerler arasında gezilmesi gereken başka bir yapı ise Taş köprü. Adana tarihi yerler arasındaki  köprü 4. yüzyılda yapılmıştır. Ayrıca Evliya Çelebi tarafından belirtildiğine göre 50 adım uzunluktan oluşmaktadır. Adana tarihi yerleri gezerken rahat bir ulaşım seçeneği tercih etmek istiyorsanız, Adana araç kiralama imkanlarına bakabilirsiniz.

Adana Gezi Rehberi

  • Anavarza Kalesi ve Antik Kenti

Milattan önce yapılması dışında pek bir bilgiye sahip olamadığımız bu tarihi yer hakkında Likaonia, İsauria ve Kilikya gibi bölgeler için gelişmiş şehir merkezi niteliğinde olduğunu bilmekteyiz. Adana tarihi yerler listesinde yerini alan çeşitli medeniyetleri barındıran bu antik kenti görmeden turunuzu sonlandırmayın. Adana Ceyhan araç kiralama veya Adana Kozan araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Ceyhan ve Kozan kesişiminde bulunan Antik Kent’e ve kaleye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Varda Köprüsü

Hacıkırı köyü içerisinde bulunan ve 1912 yılında yaptırılan Varda Köprüsü, Adana tarihi yerleri listenizde yer almasa dahi mutlaka gidilmesi gereken bir yer. James Bond film serisinde de kullanılmıştı. 99 metre yüksekliği ve 200 metre uzunluğu ile Toros dağları’nın eşsiz manzarasını ayağınıza getiriyor.

Adana Doğal Güzellikleri

  • Aladağ Küp Şelalesi

Kuşların ve şelalenin birleşen sesini dinlerken, yeşilliğin size verdiği huzur dolu anın tadını çıkarmamak imkansız. Adana Aladağ araç kiralama olanaklarını araştırıp, konforlu bir şekilde şelaleye ulaşabilir.

  • Karpuz Başı Şelalesi

Dünya’nın en büyük ikinci şelalesi niteliğindedir. Şelalenin manzarası karşısında nutkunuz tutulabilir.

Adana Gezilecek Yerler
  • Seyhan Baraj Gölü

Adana ilçeleri arasında yer alan Seyhan’ı gezip, keşfettikten sonra Seyhan Baraj Gölü etrafında dinlenip, yürüyebilirsiniz. Çevresindeki restorantlar ise Adana yemeklerini denemek için ideal seçenekler sunuyor. Yemekten sonra Adana Seyhan araç kiralama hizmetlerine göz atıp, rotanızı başka bir yöne çevirebilirsiniz.

Adana Arkeoloji Müzesi

Adana tarihi yerler seyahat planınıza Adana Arkeoloji Müzesini de eklemenizi öneririm.

Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin suladığı bereketli topraklar üzerinde yer alan ve aynı zamanda tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için kültürel anlamda da zengin olan Adana tarihi yerler kadar arkeolojik açıdan da çok çeşitli ve değerli kalıntılar barındırıyor.

1924 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun hemen ardından açılmış Adana Müzesi ülkemizin en eski müzeleri arasındadır. Adana ve Çukurova bölgesine ait Hitit dönemininden günümüze gelen Kapı Arslanı, Augustus heykelleri, zengin çelenkli lahitler, yazıtlar, lahitler, sikkeler, ilginç işlemeli mezar taşları gibi eserler sergileniyor. Zira benim en ilgimi çeken Hitit Fırtına Tanrısı Tarhunda’ya ait taş heykeli, Medusalı Lahiti ve resmen insan boyutunda olan Karataş heykelini görmenizi öneririm.

Adana’nın en eski sanayi kuruluşlarından biri olan ünlü yazar Orhan Kemal’in de bir dönem bekçi olarak çalıştığı tarihi Milli Mensucat Fabrikası’nın yerine inşa edilen müze kompleksi içinde; Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi bulunuyor. Şu an yalnıza Arkeoloji müzesinde Adana tarihi yerlere ait 17.000 eser yer alıyor.

Eskiden Adana Merkez Camii yanında yer alan müze şu anda daha büyük ve modern bir binada kent merkezindeki Fuzili caddesinde bulunuyor. Müzeyi pazartesi günleri hariç her gün 08:30-17:00 saatleri arasında 5 TL ücret karşılığında veya müzekart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Müzede yer alan barkovizyonlardan yapılan anlatımlarla Çukurova ve bölgesindeki tarihi daha iyi anlayıp analiz etmenize yardımcı olacaktır. Adana Havalimanı araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak, şehri konforlu bir şekilde gezebilirsiniz.

Adana Yemekleri Ve Festivalleri

Adana tarihi yerleri kadar mutfağıyla da göz doldurmaktadır. Size “Adanalıyık” dedirtecek Adana’dan 4 lezzet durağı dışında birçok lezzet ve restorant mevcut. Analı kızlı, Yüksük Çorbası, Sıkma, Mahluta Çorbası ve Kısır gibi birbirinden lezzetli yemekler ön plana çıkmaktadır. Adana yerel yemekleri içerisinde acı, yeşillik, ekşi ve narenciye gibi değişik sos ve baharatların kullanılması yemeklere ayrı bir tat vermektedir. Eğer et lezzetine düşkünseniz Kaburgacı Yaşar Usta‘ya uğramanızı tavsiye ederiz.  Bir lezzet şehri olan Adana, ancak tüm dünyanın bildiği en ünlü lezzeti Adana Kebap. Adana kebap nasıl yapılır? sorusunun en doğru cevabını Adana’ya gitmeden bulmak neredeyse imkansız. Çünkü Adana Kebabı, Adana’nın kendine has baharatları ile kendine özgü yerinde bambaşka bir lezzete sahip. Mutfağı ile ön plana çıkan bir şehirde, festivallerinde yemekle ilişkili olması kaçınılmazdır. Adana’ya gitmişken, 6-8 Ekim aralığında üç gün süren Adana Lezzet Festivali veya aralık ayının ikinci cumartesi gerçekleştirilen Adana Kebap ve Şalgam Festivali’ne katılmak sizler için bir şölen gibi geçebilir. Bunlar dışındaki bazı festivaller:

  • Portakal Çiçeği Karnavalı
  • Uluslararası Adana Film Festivali
  • Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali
Adana’ya Nasıl Gidilir? 

Adana tarihi yerleri keşfetmek için karayolu ile şehre kolaylıkla ulaşım sağlanabilir.

İstanbul Adana arası kaç km?  İki şehir arası mesafe 935,7 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak, O-4 ve D750/E90 üzerinden 9 saat 50 dakika’da Adana’ya varılabilir. Özellikle Akdeniz turu yapmak isteyenler için araç kiralama ideal bir seçenek.

Ankara Adana kaç km? Ankara ve Adana arasındaki mesafe 487,9 kilometre. Ankara’dan Adana için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D750/E90 üzerinden 5 saat 13 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Antalya Adana arası kaç km? Antalya ve Adana arası mesafe 611,3 kilometre. Antalya araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak D330 üzerinden 7 saat 21 dakika içerisinde şehre ulaşabilirsiniz.

Adana'da mutlaka uğramanız gereken yerler

1 yorum

  • Adana’da yapmadan dönme diyeceğim 8 şey
    Ortadoğunun ve ülkemizin 3’cü büyüğü olan Sabancı camini görmelisin.
    Adana Kebabı yemek için Kebapçı Mesut’u denemelisin
    Kazım Büfenin muzlu sütüyle tostunu yemelisin.
    Ciğerci Bedo’da ciğer yemelisin.
    Şalgamcı Doktoruma uğramalısın.
    Adana’nın portakal lokumu ve kolonyasını almalısın.
    Adana kalmayı düşünüyorsanız Saydam Oteli bulmalısın.
    Vakit tutarsa Portakal çiçeği festivaline katılmalısın.
    Keşfetmeniz dileğiyle..