Yolcu360 Blog
adana-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Adana Gezi Rehberi: Adana’da Görmeniz Gereken 11 Yer

Adana Gezi Rehberi: Adana’da Görmeniz Gereken 11 Yer

Adana, Türkiye’nin en sıcak illeri arasıcaklığı ile bilinen illeri arasında. Akdeniz bölgesinde olan Adana ilimiz Mersin, Osmaniye, Kayseri, Niğde ve Hatay illerine oldukça yakın bir bölgede. Tarihi MÖ 3000’li yıllara kadar uzanıyor. Hititler’den Osmanlı’ya birçok medeniyete ev sahipliği de yapıyor. Adana doğal güzellikler açısından da oldukça zengin bir şehir. Öyle ki giden ziyaretçileri mest etmeyi başarıyor. Adana gezilecek yerler konusunun yanı sıra mutfağı ile de adından sıkça söz ettiriyor. Türkiye’nin en kalabalık 6. şehri olan Adana, ticaret ve kültür merkezi olma özelliğe de sahiptir. 

Yolcu360 yola çıkacak herkesin yanında! Türkiye’nin güvenilir ve saygın araç kiralama platformu ve uçak biletinin güvenilir adresi Yolcu360 ile dünyanın dört bir yanına ucuz uçak bileti alabilir, 180 ülkede binlerce marka ve model arasından ideal aracınızı  uygun fiyatlarla kiralayabilirsiniz! Yolcu360’ın Adana ucuz kiralık araç seçenekleri arasından dilediğinizi seçerek, Antalya Manavgat’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Adana’da Görmeniz Gereken Yerler

Adana ilçelerinin her biri ayrı ayrı tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Adana; Aladağ, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan,‎ Pozantı,‎ Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan ve Tufanbeyli‎ gibi ilçelerden oluşuyor. Her birinin birbirinden güzel tarihi ve doğal yerleri bulunuyor. Adana’nın güzellikleri yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça dikkat çekiyor. Hadi bu güzelliklere birlikte göz atalım.

  • Ulu Camii

adana-1.jpg

Adana Ulu Camii, Adana’nın Seyhan ilçesinde. Bir diğer adıyla Ramazanoğulları Cami olarak da biliniyor. Adana’daki en eski tarihi yapılardan biri olma özelliği de taşıyor. Ulu Cami’nin yapımına 1509 yılında başlanıyor ve 1541 yılında tamamlanıyor. Mimarisinde; Selçuklu, Memluk ve Osmanlı dönemlerine ait izler taşıyor. Adana gezi rehberimizde yer verdiğimiz Ulu Camii tarihi yapısı ve mimarisi ile etkileyiciliğini koruyor.

  • Bebekli Kilise

adana-2.jpg

Adana Bebekli Kilise’nin bir diğer adı Aziz Pavlus Kilisesi. Yapının tepesinde bulunan Meryem Ana heykeli bebeğe benzetildiği için bebekli kilise olarak anılıyor. Tarihi 1880’li yıllara dayanıyor. Kilise, Adana’nın tarihi semtlerinden olan Tepebağ’da yer alıyor. St. Paul adına İtalyan Katolik Kilisesi olarak yapımına başlanıyor. Farklı kültürlere ev sahipliği yapan Adana’nın kültürel zenginliğini simgeleyen en önemli eserlerden biri olarak biliniyor.

  • Taş Köprü

adana-.jpg

Adana denince akla ilk gelen yerlerden biri de Adana Taş Köprü. Tarihi yerler gezinizde mutlaka yer vermenizi öneririz. Roma İmparatorluğu zamanında inşa ediliyor. Seyhan Nehri’nin üzerinde yer alıyor. Geçmişten günümüze Asya ve Avrupa arasında önemli bir bağlantı görevini üstleniyor. 319 metre uzunluğunda ve 13 metre yüksekliğinde olan Taş Köprü Evliya Çelebi tarafından belirtilene göre 50 adım uzunluktan oluşuyor. Keyifle ziyaret edeceğiniz bu köprüde manzara eşliğinde fotoğraflar çekebilirsiniz. Adana tarihi yerleri gezerken rahat bir ulaşım seçeneği tercih etmek istiyorsanız, Adana araç kiralama imkanlarına bakabilirsiniz.

  • Anavarza Kalesi ve Antik Kenti

adana-4.jpg

Anavarza Kalesi ve Anket Kenti Adana’ya 70 km uzaklıkta. Milattan önce yapıldığı biliniyor. Lykaonia, Isauria ve Kilikya gibi bölgeler için gelişmiş şehir merkezi olarak kullanılıyor. Adana tarihi yerler listesinde yerini alan çeşitli medeniyetleri barındıran bu antik kenti görmeden turunuzu sonlandırmayın deriz. Adana Ceyhan araç kiralama veya Adana Kozan araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak Ceyhan ve Kozan kesişiminde bulunan Antik Kent’e ve kaleye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • Varda Köprüsü

adana-5.jpg

Hacıkırı köyü içerisinde bulunan ve 1912 yılında yaptırılan Varda Köprüsü James Bond film serisinden de biliniyor. Tarihi yapısı ile oldukça önemli bir köprü. 99 metre yüksekliği ve 200 metre uzunluğu ile Toros Dağları’nın eşsiz manzarasını ayağınıza getiriyor.

  • Yılan Kalesi

adana-6.jpg

Türkiye’nin en görkemli kalelerinden biri olan Yılan Kalesi, İpek Yolu üzerinde inşa ediliyor. Mimarisi ile oldukça dikkat çekiyor. Kilikya Ermeni krallığı döneminde ya da Haçlı Seferi sırasında inşa edildiğine dair bilgiler bulunuyor. Bölgeye hakim konumda olan Yılan Kalesi, manzarası ile de beğeniliyor. Aynı zamanda  Şahmeran Kalesi olarak da biliniyor. 750 metre uzunluğunda büyük ve uzun surları bulunuyor. Kale içerisinde farklı mimarilere sahip; kilise, sarnıç ve avlu gibi farklı bölümler de mevcut. Yılan Kalesine toplu taşıma ya da özel araç ile ulaşabilirsiniz. Fakat bir noktada yola yürüyerek devam etmeniz gerekiyor.

  • Seyhan Nehri

adana-7.jpg

Adana’nın en popüler yerlerinden biri de Seyhan Nehri. 560 kilometre uzunluğa sahip Seyhan Nehri, birçok film ve diziye de konu oluyor. Akdeniz’e dökülen en büyük akarsu olarak da biliniyor. Nehrin çevresinde birçok park, mesire alanı, kır bahçesi, su parkları, kafe ve restoranlar bulunuyor. Turistik olarak hem yerli hem de yabancı turistler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Seyhan Nehri içerisinde yer alan Merkez Park hafta sonları oldukça hareketli. Seyhan Nehri’ne ulaşımı toplu taşıma araçları ya da özel araçlarınız ile ulaşabilirsiniz.

  • Adana Merkez Park

adana-8.jpg

Merkez Park Seyhan Nehri içerisinde yer alıyor. 50 hektarlık büyük bir yeşil alandan oluşuyor. Türkiye’nin en büyük şehir içi parkı konumunda. 2004 yılında tamamlanıyor ve ziyarete açılıyor. 40’tan fazla ağaç çeşidi ve 60’tan fazla çiçek çeşidi ile toplamda 400.000 kadar bitki bulunuyor. Doğal güzelliği ve havası ile ferah bir yer olduğunu söylemek mümkün. Merkez Park içerisinde gezerken durup soluklanabileceğiniz cafe ve dinlenme tesisleri, etkinlik alanları da bulunuyor.

  • Kapıkaya Kanyonu

adana

Adana’nın doğal güzellikleri arasında yer alan bir diğer yer ise Kapıkaya Kanyonu. Kapıkaya Kanyonu, doğa ve macera severler için oldukça keyif verici bir yer olabilir. Karaisalı ilçesinde yer alan ve merkezden 1 saatlik yolculuk ile ulaşılabilecek bir konumda yer alıyor. Bu kanyonda çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz. Dağ bisikleti turları, tırmanma, dağcılık ve kamp gibi aktiviteleri tatil planınıza ekleyebilirsiniz. 20 kilometre uzunluğa sahip Kapıkaya Kanyonu’nun yalnızca bir kısmı ziyarete açık.

  • Adana Arkeoloji Müzesi

adana-00

1924 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun hemen ardından açılmış Adana Müzesi ülkemizin en eski müzeleri arasında yer alıyor. Adana ve Çukurova bölgesine ait Hitit döneminden günümüze gelen Kapı Aslanı, Augustus heykelleri, zengin çelenkli lahitler, yazıtlar, lahitler, sikkeler, ilginç işlemeli mezar taşları gibi eserler sergileniyor. Adana’nın en eski sanayi kuruluşlarından biri olan ünlü yazar Orhan Kemal’in de bir dönem bekçi olarak çalıştığı tarihi Milli Mensucat Fabrikası’nın yerine inşa edilen müze kompleksi içinde; Arkeoloji Müzesi, Kent Müzesi, Tarım Müzesi, Sanayi Müzesi, Etnografya Müzesi, Çocuk Müzesi ve Mozaik Müzesi bulunuyor. Şu an yalnıza Arkeoloji müzesinde Adana tarihi yerlere ait 17.000 eser yer alıyor. Müzeyi pazartesi günleri hariç her gün 08:30-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Göksu Nehri

adana-11.jpg

Göksu Nehri, Seyhan Nehri’nin iki büyük kolundan biri. Göksu Nehri su sporları yapılması için en uygun yerler arasında bulunuyor. Balık çeşitliliği de oldukça fazla. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında uğramanızı tavsiye edebileceğimiz yerlerden biri. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz el değmemiş güzelliklerin harika fotoğraflarını çekerken doğası ve atmosferi ile de keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adana Yemekleri ve Festivalleri

adana.jpg

Adana tarihi yerleri kadar mutfağıyla da göz dolduruyor. Size “Adanalıyık” dedirtecek Adana’dan 4 lezzet durağı dışında birçok lezzet ve restorant mevcut. Analı kızlı, yüksük çorbası, sıkma, mahluta çorbası ve kısır gibi birbirinden lezzetli yemekler ön plana çıkıyor. Yöresel yemekler içerisinde acı, yeşillik, ekşi ve narenciye gibi değişik sos ve baharatların kullanılması yemeklere ayrı bir tat veriyor.

Eğer et lezzetine düşkünseniz Kaburgacı Yaşar Usta‘ya uğrayabilirsiniz.  Bir lezzet şehri olan Adana, ancak tüm dünyanın bildiği en ünlü lezzeti Adana Kebap. “Adana kebap nasıl yapılır?” sorusunun en doğru cevabını Adana’ya gitmeden bulmak neredeyse imkansız diyebiliriz. Çünkü Adana Kebabı, Adana’nın kendine has baharatları ile kendine özgü yerinde bambaşka bir lezzete sahip. Mutfağı ile ön plana çıkan bir şehirde, festivallerinde yemekle ilişkili olması kaçınılmazdır. Adana’ya gitmişken Adana Lezzet Festivali ya da aralık ayının ikinci cumartesi gerçekleştirilen Adana Kebap ve Şalgam Festivali’ne katılmak sizler için bir şölen gibi geçebilir. Bunlar dışında katılabileceğiniz bazı festivaller ise şu şekildedir: 

  • Portakal Çiçeği Karnavalı
  • Uluslararası Adana Film Festivali
  • Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali

Mina Araç

Merhaba! Benim adım Mina. Bilgisayar mühendisiyim ve yaklaşık 3 yıldır teknik alanda çalışıyorum. Aynı zamanda çeşitli alanlarda içerik yazarlığı yapmaktayım. İçerik yazmak benim için oldukça keyifli ve heyecan verici. Üniversite yıllarından bu yana sektöründe önde gelen birçok yerel ve global firma için SEO uyumlu ürün ve kategori içerikleri yazdım. Amacım, okurlara ilgili konu hakkında bilgi ve ilham vermek oluyor. Okurların hayatlarına değer katacak içerikler sunmak oldukça keyifli ve mutlu edici :)

1 yorum

  • Adana’da yapmadan dönme diyeceğim 8 şey
    Ortadoğunun ve ülkemizin 3’cü büyüğü olan Sabancı camini görmelisin.
    Adana Kebabı yemek için Kebapçı Mesut’u denemelisin
    Kazım Büfenin muzlu sütüyle tostunu yemelisin.
    Ciğerci Bedo’da ciğer yemelisin.
    Şalgamcı Doktoruma uğramalısın.
    Adana’nın portakal lokumu ve kolonyasını almalısın.
    Adana kalmayı düşünüyorsanız Saydam Oteli bulmalısın.
    Vakit tutarsa Portakal çiçeği festivaline katılmalısın.
    Keşfetmeniz dileğiyle..