Yolcu360 Blog

İnegöl Gezi Rehberi

Bursa İnegöl’de gezilip görülecek neler var? Bursa İnegöl’de ne yenir? İnegöl gezisinde neler yapabilirsiniz? İnegöl’ün nesi meşhur? İnegöl gezi rehberinde

İnegöl Gezi Rehberi

İnegöl, Türkiye’nin Marmara Bölgesi’nde Bursa ilinde bulunuyor. 2016 yılındaki sayıma göre, İnegöl ilçesi yaklaşık 255 bin kişilik nüfusuyla Bursa’nın merkezinden sonraki en kalabalık ilçesi. Ayrıca ilçe, Bursa’nın en büyük ve en yoğun sanayi merkezlerinden biri. Bu ilçe, Bursa’nın güneydoğusunda ve Bursa ilinin merkez ilçesine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Bursa-İnegöl-Haritada

Bursa Yenişehir Havalimanı İnegöl Arası Ulaşım

Bursa Yenişehir Havalimanı İnegöl arası yaklaşık olarak 30 kilometre. Bu mesafe ise yine yaklaşık olarak yarım saat kırk dakika civarında aşılabiliyor. Yolculuk için, turizm şirketlerinin sağladığı otobüslerden, taksilerden veya kiralayabileceğiniz hususi araçlardan faydalanabilirsiniz.

İnegöl’ün Nesi Meşhur?

İnegöl gezi rehberi içinde enfes tereyağlı İnegöl köftesinden bahsetmemek olmaz! İnegöl, köftesi, gelişmiş sanayisi, mobilyası ve Oylat kaplıcaları ile ünlüdür. Bunların yanı sıra, ilçenin tarihi dokusu da ilgi çeken yanlarından biri.

İnegöl Köftesi

İnegöl’de Ne Yenir?

İnegöl en ünlü lezzeti “İnegöl köftesi”dir. Bu köfte ile ilçe o kadar özdeşleşmiştir ki ilçenin girişine dev bir köfte heykeli yapılmıştır. İnegöl köftenin yanında, yine ilçe ile özdeşleşmiş olan İnegöl piyazı ve İnegöl şırası gelir. Ayrıca ilçede özellikle İnegöl köftesi ile birlikte tüketilen Kemalpaşa tatlısı ve Bursa şeftalisi de önemli bir yere sahiptir.

İnegöl’de Alışveriş Merkezi Bulunuyor Mu?

İnegöl ve alışveriş merkezi kelimelerini yan yana görünce akıllara doğrudan İnegöl Alışveriş Merkezi geliyor. Bu alışveriş merkezi ilçenin en büyük Bursa’nınsa ikinci en büyük alışveriş merkezi konumunda bulunuyor. Bunun yanı sıra Marmara Bölgesi’nin de, İstanbul hariç tutulduğunda en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Alışveriş Merkezi, İnegöl ilçe merkezinde Ahmet Akyollu Caddesi’nde bulunuyor. İçersinde kafeler, restoranlar, sinema salonları ve daha pek çok mağaza bulunuyor.

İnegöl’de Gezilecek Yerler

İlçenin en ünlü öğelerinden olan Oylat kaplıcalarını gezmenizi size öncelikli olarka tavsiye ediyoruz. Sonrasında, özellikle, doğa turizmi ile ilgiliyseniz Oylat Mağaralarına bir uğramanız şart. Bu mağara Oylat deresinin batı kıyısında bulunur. 665 metre uzunluğa ve 95 metre yüksekliğe saihptir. Mağaranın içinde yarasalar, binayaklılar, solucanlar, kelebekler ve guanobiler yaşıyor. Bu mağara Türkiye’nin en büyük üçüncü mağarasıdır ayrıca. Yine, doğa turizmi ile ilgilenenlerin görmesi elzem olan Oylat Şelalesi’ni gezmelerini öneriyoruz.

Şehrin kültür turizmine önemli katkıları olan İshak Paşa Külliyesi’ni anmada olmaz. İsmi, İkinci Murat, Fatih Sultan Mehmet ve İkinci Bayezit dönemlerinde sadrazamlık yapan İshak Paşa’dan gelen külliyenin yapım yılı 1468 olduğu biliniyor. Bunun yanısıra yine, kültür turizmi ile ilgilenenler İnegöl Kent Müzesi’ni gezebilirler.

İnegölün İsmi Hakkında

İnegöl ilçesinin ismi hakkında farklı rivayetler var. Bu rivayetlerin en güçlüsü ilçe isminin “İnek Göl”den geldiği yönünde. Bunun yanısıra, ismin zamanında tekfur kızının söylediği “Ey Ne Göl” ya da “İğne Göl” gibi kelime öbeklerinden geldiği iddiasınınsa bir efsane olduğu biliniyor. Son olarak ilçenin eski ismi Angelacoma’nın bozuk bir söylenişinden türediği iddia ediliyor.

İnegöl araç kiralama seçeneklerine yolcu360.com ile bakabilirsiniz.

 

Yorum ekle