Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Mutlaka gitmeniz gereken kaplıcalar / Seyahat ve sağlığın kesiştiği rotalar

Mutlaka gitmeniz gereken kaplıcalar / Seyahat ve sağlığın kesiştiği rotalar

Kaplıcalar tabiatın bize sunduğu doğal tedavi merkezleri desek yanlış olmaz. Türkiye de kaplıcalar bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biri. Anadolu’nun pek çok noktasında kaplıca bulmak mümkün. Gezgin çiftimiz Merve ve Furkan İstanbul’da yaşayanların hafta sonu tatillerinde sıkça tercih ettikleri üç kaplıcayı sizler için gezdi gördü ve yazdı.

Mutlaka görmeniz gereken Kaplıcalar

Kış ayları yaklaştıkça, sıcağa duyulan özlem çığ gibi büyümeye başlıyor içimizde. Yaz aylarının tam tersine her şeyin sıcağı makbul oluveriyor birden. Duşta sıcak su, içeceklerin sıcak olanı, yatağın sıcak tarafı gibi örnekler elbette ki çoğaltılabilir. 🙂 İşte bu soğuk kış aylarında, tıpkı biraz önce saydıklarımız gibi, bünyelerimize çok iyi gelen bir şey daha var. O da kaplıcalar!

Kim istemez kışın ortasında sıcacık bir havuzda vakit geçirmeyi? Gireceksin sıcacık şifalı sulara, bütün kemiklerin ısınacak, pamuk gibi olacak vücudun. Yazarken bile nasıl hevesleniyorum gitmek için anlatamam.

Uzun lafın kısası, özellikle benim gibi sıcak yerlerde kedi gibi mayışmayı sevenler için kış aylarında yapılan termal tatillerin tadı bir başka oluyor. O yüzden, hazır kış da kapıya dayanmışken, metropol insanlarına bir güzellik yapıp İstanbul’a yakın 3 kaplıcayı yazalım dedik. Bunu yaparken de ince eleyip sık dokuduk. Çünkü, hafta sonu kaçıp 2 günlüğüne de olsa termal suların tadını çıkarabilmek için hijyenik olmasının yanında yaşadığımız şehre yakın olması da çok önemli bir özellik.

O zaman daha fazla vakit kaybetmeden, İstanbul’a yakın olan, sıcacık şifalı suların doya doya keyfini çıkarabileceğiniz üç güzel termal tesisi anlatmaya başlayalım.

Oylat Kaplıcaları

Bursa İnegöl’de yer alan ve oldukça meşhur olan bir kaplıca Oylat Kaplıcaları. Uludağ’ın sırtlarında yemyeşil bir vadinin içinde yer alan bu şifalı sular birçok hastalığa iyi gelmesiyle ünlü. Bu yüzden de sıklıkla tercih edilen termal tesisler arasında yer alıyor.

Ayrıca, Oylat Kaplıcaları yemyeşil bir doğanın içinde olduğu için sadece suyu ile değil, insanın ruhunu yenilemesiyle de meşhur. Yani Oylat Kaplıcaları’nda geçireceğiniz 2 gün bile insana fazlasıyla iyi geliyor. Hem bedeniniz hem de ruhunuz dinleniyor.

İstanbul’a oldukça yakın olması sebebiyle de tercih sebeplerinden biri olan Oylat Kaplıcaları, güzel bir hafta sonu rotası olabilir sizler için. Daha önce de gitmediyseniz eğer listenize mutlaka ekleyin deriz. Araç kiralama ile rahatlıkla İstanbul’dan yola çıkarak ulaşabilirsiniz.

Son olarak, yardımcı tedavi etkisi olan Oylat Kaplıcaları’nın romatizma, kadın hastalıkları, Böbrek rahatsızlıkları, eklem iltihaplanmaları, sinir ve kas ağrıları, tansiyon hastalıkları ve cilt rahatsızlıklarına iyi geldiğinin birçok yerde belirtildiğini de eklemeden geçmeyelim.

Armutlu Kaplıcaları

Armutlu’nun sadece yaz tatilleri için ziyaret edildiğini mi sanmıştınız? O zaman çok yanıldınız. Genelde yaz aylarında denize girmek için sıklıkla ziyaret edilen Armutlu aynı zamanda Türkiye’nin en önemli kaplıcalarına sahip olan bölgelerden biri. Yalova şehir merkezine 51 kilometre, İstanbul’a ise 107 kilometre mesafede bulunan Armutlu Termal Tesisleri’nin üniversiteler ve bazı kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalarda birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiş.

Ayrıca Armutlu Kaplıcaları’nın uzun yıllardır yapılan araştırmalar sonucunda en fazla radyo-aktiviteye sahip kaplıca olduğunun tespit edildiğini de belirtmek gerek. Hatta bu özelliği ile ülkemizde tek, dünyada ise ikinci sırada geliyormuş.

Armutlu Kaplıcaları’nın çevresinde otel, restoran, hamam, masaj salonları, jakuzi ve kapalı yüzme havuzu gibi faydalanabileceğiniz bir çok imkan bulunuyor. Kaplıca suyunun solunum sistemi hastalıkları, cilt hastalıkları, kas-iskelet sistemi hastalıkları, kalp dolaşım sistemi hastalıkları, mide ve bağırsak hastalıkları, böbrek ve idrar yolları hastalıkları ve kadın hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. İstanbul araç kiralama seçeneklerini değerlendirip yola çıkabilirsiniz.

Pamukkale Karahayıt Kaplıcaları

İstanbul’a çok yakın olmasa da yine de hafta sonu 2 gün kaçabileceğiniz termal tesislerden biri de Pamukkale’nin hemen yanıbaşında bulunan Karahayıt’ta yer alıyor. Dolayısıyla burası bir taşla iki kuş varabileceğiniz bir rota. Pamukkale’yi ziyaret ederek gözlerinizi, Karahayıt’ta kaplıcalara girerek bedeninizi iyileştirme imkanınız var burada. Denizli Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirip hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri’nin 5 kilometre uzağında bulunan Karahayıt Kaplıcaları oldukça meşhur olan kaplıcalardan biri. 3 ayrı kaynaktan çıkan suyunun sıcaklığı 60 derece, yani oldukça sıcak bir suyu var Karahayıt’ın.

Kırmızı renk akan suyuyla ayrıca bir üne de sahip olan Karahayıt Kaplıcaları, Ege Üniversitesi’nin raporuna göre çok fazla minerale sahip, dolayısı ile tam bir sağlık kaynağı. Romatizmal hastalıklar, ortopedik hastalıklar, dolaşım sistemi hastalıkları, kadın hastalıkları, cilt ve deri, mide ve yemek borusu hastalıkları, kemik erimesi gibi daha sayamadığımız birçok hastalığa iyi geliyor. Özellikle Pamukkale’iyle daha önce görmeyenlerin buraya bir hafta sonu planı yapmalarını ivedilikle tavsiye ederiz. 🙂

Keşfedebileceğiniz diğer rotalar

Yorum ekle