Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > İskender ve ötesi: Bursa’da nerede ne yenir? / Bursa gezi rehberi

İskender ve ötesi: Bursa’da nerede ne yenir? / Bursa gezi rehberi

Bursa denince şüphesiz akla hemen İskender gelir ancak Bursa‘da sizi bekleyen lezzetler elbette İskender ile sınırlı değil. Instagram’ın fenomen seyyahı Gezgininayakizleri hesabının yazarı Cüneyt Durhan sizin için çok güzel bir Bursa’da nerede ne yenir rehberi hazırladı…

Canım Bursa, tarihi ve doğasıyla beni çok etkileyen bu güzel şehir lezzetleriyle de kalbinizi fethedecek. Şehre geldiğinizde lezzetlerine de mutlaka zaman ayırın derim. Bursa’ya eğer araçsız geliyorsanız kesinlikle Yolcu360’tan Bursa araç kiralama seçeneklerine bakmanızda fayda var. Bu şehre gelip de aç kalmanız mümkün değil. Yeter ki sizi bir noktadan diğerine ulaştırabilecek bir kiralık araç altınızda olsun.

Eğer yerel bir esnaf lokantasında yemek isterseniz önerim Eski Garaj’daki, Hayat Lokantası olacak. Ayrıca size bambaşka bir çorba deneyemi yaşatacak Paçacı Hüsnü’yü de bir kenera not edin derim.

Balkanların enfes lezzeti kebapçeyi ya da bir sokak lezzeti olan kokoreçi denemek isterseniz Göçmen Bahtinur Usta doğru adres olacaktır. Ayrıca kasap köfte ve sucuk da denenmeli. Sokak lezzetçisi demişken İzmir yolu Metro market önündeki Sokak Lezzetçisi’nin enfes lezzetlerini de es geçmeyin derim. Önemli not bu lezzet durağı sadece geceleri açık oluyor. Artık pek çok şehirde ya da yol üstü mola noktalarında bulabilseniz de İznik’teki Köfteci Yusuf hala favorim. Kavaltıları hep çok sevmişimdir, mutlulukla bir ilgisi olduğuna ben de eminim 🙂 Bursa’da en iyi kahvaltıyı Cumalıkızık’ta Narlıbahçe ve Trilye’de Çamlı Kahve’de bulabilirsiniz. Bu arada meşhur Abdal Fırın’da simit çayı da ihmal etmeyin.

Bursa’da bunları kesinlikle tadın

Bursa Kebabı (İskender Kebap): Çok çok çok severim, Cemal Celal Usta bu işin piri, Eski Garaj şimdiki Kent Meydanı’nda hizmet veriyorlar. Hele bir de salatalık turşuları var ki efsane. Mutlaka deneyin, bana teşekkür edeceksiniz 🙂

Pideli Köfte: Adına kanıp basite almayın derim. Bursa’da bu lezzeti bir başka yapıyorlar. Altında pidesi, üstünde köftesi ve sosuyla, dilerseniz yoğurt ve tereyağı da ekletebilirsiniz.

İnegöl Köfte: Bizim Tekirdağ köftesine de benzettiğim bu lezzet en sevdiğim köftelerden birisidir. İnegöl’deki Besler ve Zeynel İnegöl Köftecisi’ni öneririm.

Cantık: Bursa’ya has bir lezzet olan cantık, pidenin özel hazırlanan iç malzemesi sayesinde bu lezzeti buluyor. Yeni tanıştığım bu lezzeti ben çok sevdim, siz de deneyin derim.

Bursa’nın Tarihi Kadar Lezzetleri De Güzel

Süt Helvası: Bursa’da tadana kadar süt helvasının bu kadar meşhur olduğunu bilmiyordum. Bugüne kadar yediğim en güzel hafif tatlı oldu. Süt ve irmikle yapılan tatlıyı genellikle köftecilerde bulabilirsiniz. Ben Kahan’daki Mert Pideli Köfte’de denedim ve çok beğendim.

Tahinli Pide: Yine Bursa’nın meşhur lezzetlerinden birisi olan tahinli pideyi hemen her pastahane ya da fırında bulabilirsiniz.

Cevizli Lokum: Farklı boyutlarda yapılabilen bu güzel lezzeti yine pastahane ve fırınlarda kolaylıkla bulabilirsiniz.

Kestane Şekeri: Şehrin markalarından olan ve geç tanıştığım bu lezzeti yemeye doyamıyorum. Sevdiklerinize hediyelik olarak da alabilirsiniz.

Ramazan Tatlısı: İrmiğin kızartılarak yapıldığı, Bursa’ya özgü olan bu tatlı sadece ramazan ayında yapılıyor. Ben yılların baklavacısı olan Ender’de deneme fırsatı buldum.

Kemalpaşa Tatlısı: Bursa’nın Kemalpaşa ilçesinden adını alan bu lezzete hemen her yerde rastlayabilirsiniz. Ayrıca kurusu alıp evde kendiniz de yapabilirsiniz.

 

Yorum ekle