Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En iyi Meryl Steep Filmleri | Oscar Ödüllü Yönetmen Meryl Streep Filmleri

En iyi Meryl Steep Filmleri | Oscar Ödüllü Yönetmen Meryl Streep Filmleri

En iyi Meryl Steep filmleri hangileri? Meryl Steep filmleri neler? Meryl Steep filmleri arasındaki en iyi yapıtlar hangileri? Mutlaka izlenmesi gereken Meryl Steep filmleri neler? Oscar ödüllü yönetmen Meryl Streep filmlerini oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

En İyi Meryl Steep Filmleri

Şimdi siz sevgili okurlarımıza Oscar’ın kraliçesini takdim ediyoruz. Meryl Streep! 71 yaşındaki usta oyuncu, modern zamanların en yetenekli ve saygıdeğer oyuncularından biri olarak gösterilmektedir. 1977 yılında ‘Julia’ filmiyle kamera karşısına geçen Streep, 1978 yılında ‘Avcı’ filmiyle Oscar’a aday gösterilmiş ve 1979 yılında Dustin Hoffman ile birlikte rol aldığı üçüncü filmi ‘Kramer Kramer’e Karşı’ filmiyle ilk Oscar’ını almıştır. Oscar’ın kraliçesi Meryl Streep filmleri ile 21 Oscar adaylığı alıp bunlardan 3 tanesini evine götürmeyi başarmıştır. Aynı zamanda Meryl Streep filmleriyle 28 kere Altın Küre’ye aday olmuş ve 8 tanesini almıştır. Meryl Streep filmleriyle aldığı ödüller say say bitmiyor. Şimdi sizi Oscar’ın kraliçesi Meryl Streep filmleri ile baş başa bırakıyoruz.

The Deer Hunter / Avcı

  • THE DEER HUNTER FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Michael Cimino
Senaryo Deric Washburn, Michael Cimino, Louis Garfinkle ve Quinn K. Redeker
Başroller Meryl Streep, Robert De Niro, Christopher Walken, John Cazale ve John Savage
Yapım Yılı 1978 ABD
Türü Savaş – Macera – Dram
Ek Bilgi 51. Akademi Ödülleri’nde Meryl Streep ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ dalında ilk kez Oscar’a aday olup alamamıştır. Film ise 9 dalda adaylık alıp ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Film’ ödülleri olmak üzere 5 Oscar almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0077416/

 

  • THE DEER HUNTER FİLMİNİN KONUSU

Michael, Steven ve Nick, birbirine çok yakın üç arkadaştır. Vietnam savaşı sırasında talihsiz bir şekilde birbirlerinden ayrı düşerler. Savaştan önce boş zamanlarını birlikte geçiren üç arkadaş, Steven’in evlenmesi ile birbirlerine veda ederler. Savaşın başlaması ile birlikte kendilerini, birbirleriyle oynamaya zorlandıkları Rus ruletinin içerisinde bulurlar. Bu üç eski dost, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının farkındadır. Meryl Streep filmleri listemizin ilkinde yer alan The Deer Hunter (Avcı) filminin fragmanı aşağıdadır.

 

Kramer Vs Kramer / Kramer Kramer’e Karşı

  • KRAMER KRAMER’E KARŞI FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Robert Benton
Senaryo Avery Corman, Robert Benton
Başroller Dustin Hoffman, Meryl Streep, Justin Henry ve Jane Alexander
Yapım Yılı 1979 ABD
Türü  Dram
Ek Bilgi Avery Corman’ın aynı adlı eserinden uyarlanmıştır. Meryl Streep 52. Akademi Ödülleri’nde ve Altın Küre Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödüllerini almıştır. Aynı zamanda film 52. Akademi Ödülleri’nde ‘En İyi Yönemen’ ve ‘En İyi Aktör’ (Dustin Hoffman) ödülleri olmak üzere toplamda 5 Oscar ödülü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0079417/

 

  • KRAMER KRAMER’E KARŞI FİLMİNİN KONUSU

Joanna Kramer ve Ted Kramer bir çocuk sahibi ailedir. Joanna, kendini bulma arayışında olmasını bahane ederek Ted’den ayrılır. Ted, büyük bir reklam şirketinde büyük bir proje üzerine çalışırken gerçekleşen ayrılık sonrası sarsılır. Ekstra olarak oğulları Bill’in sorumluluğu üstüne kalmıştır. Komşusu Margaret Ted’e yardımcı olurken, Ted’de bir yandan Joanna’nın ondan ayrılmasına neyin sebep olduğunu düşünmektedir. Ted işini, oğlunun gelişimi için ikinci plana atmıştır. Bir süre sonra Bill’i almak için başvuru yapan Joanna, Bill’in vesayetini alır ama Bill mutsuzdur ve ailesinin tekrar bir araya gelmesini ister. Meryl Streep filmleri arasında, Streep’in ilk Oscar ödülü aldığı filmin fragmanı aşağıdadır.

 

Sophie’s Choice / Sophie’nin Seçimi
  • SOPHİE’NİN SEÇİMİ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Alan J. Pakula
Senaryo Alan J. Pakula
Başroller Meryl Streep, Kevin Kline ve Peter MacNicol
Yapım Yılı 1982 ABD
Türü Dram
Ek Bilgi Akademi Ödülleri’nde Meryl Streep ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır. Altın Küre Ödülleri’nde de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0084707/

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

  • SOPHİE’NİN SEÇİMİ FİLMİNİN KONUSU

Sophie, Nazi kamplarından kurtulmuş, Nathan ile yaşamak için bir neden bulmuştur. 1947 yılında geçen hikâye, genç yazar Stingo tarafından anlatılıyor. Stingo, bu ilişkinin şahidi konumundadır. Sophie, kabuslar ve huzursuzluk veren hayaller görmektedir. Nathan ise soykırım yüzünden şizofreniye varan krizlerle uğraşmaktadır. Stingo, kadının kolunda damgalamış numarayı görünce yaşadıklarını öğrenmek ister. Sophie anlatmaya başladıkça, ilişkilerindeki sorunlarda ortaya çıkmaya başlar. Naziler, Sophie’de derin yaralar bırakacak karar almasına zorlamıştır. Meryl Streep filmlerinde Streep’in ikinci Oscar’ını almasını sağlayan film, Yahudi kamplarında yaşayan bir annenin çaresizliğini anlatmaktadır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

 

Out Of Afrika / Benim Afrikam
  • BENİM AFRİKAM FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Sydney Pollack
Senaryo Kurt Luedtke
Başroller Meryl Streep, Robert Redford ve Klaus Maria Brandaer
Yapım Yılı 1985 ABD
Türü Biyografi, Dram, Romantik
Ek Bilgi  11 dalda Oscar’a aday gösterilen film ‘En İyi Yönetmen’ ödülü olmak üzere 7 Oscar kazanmıştır. Meryl Streep ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülüne aday gösterilmiş ancak kazanamamıştır. Film, 3 BAFTA ve 3 Altın Küre ödülü de olmak üzere 22 ödül kazanmıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0089755/

 

  • BENİM AFRİKAM FİLMİNİN KONUSU

20. yüzyılın başlarında Danimarka’da yaşayan bekar ve varlıklı bir kadın olan Karen Dinesen, arkadaşı Bror’a onunla evlenmek istediğini söyler. Bror da Karen gibi aristokrat olsa da ekonomik problemler yaşadığı için bu güçlü kadının evlenme teklifini kabul eder. Çift evlendikten sonra Amerika’ya yerleşme planı yapar ve zamanı gelip taşındıkları zaman işler hiç istedikleri gibi gitmez. Meryl Streep filmlerinden Out Of Africa (Benim Afrikam) filmi, Isak Dinesen’in otobiyografik kitabından uyarlanmış özgür bir yapıttır. Fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

Iron Lady / Demir Leydi
  • DEMİR LEYDİ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Phyllida Lloyd
Senaryo Abi Morgan
Başroller Meryl Streep, Jim Broadbent, Anthony Head, Richard E. Grant, Iain Glen ve Olivia Colman
Yapım Yılı 2011 Birleşik Krallık- Fransa
Türü Biyografi
Ek Bilgi  84. Akademi Ödülleri’nde Meryl Streep ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü almıştır. Altın Küre ve BAFTA Ödülleri’nde de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödüllerini almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1007029/

 

  • DEMİR LEYDİ FİLMİNİN KONUSU

2 Nisan 1982 yılından Arjantin’in Falkland ve Güney Georgia Adalarını işgal etmesi ile başlayan ve 6 hafta süren Falkland Savaşı’nda yaşananları konu alıyor. İngiltere’nin başında olan Margaret Thatcher 20. Yüzyılın en etkin ve ünlü kadınlarından biridir. Güç için ödediği bedelleri bir yandan izlerken, bir yandan da erkek egemen Dünya’da, sınıf ve cinsiyet engellerini çökerten kadındır. Aldığı bazı kararlar yüzünden oldukça sert eleştirilere maruz kalmıştır. Meryl Streep’in filmleri listemizin son filminde, onun aldığı son ödülle karşımızda tekrar ne kadar usta bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Usta oyuncuyu izlemek isterseniz fragmanı aşağıdadır.

En İyi Gençlik Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle