Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Gençlik Filmleri Önerileri

En İyi Gençlik Filmleri Önerileri

En iyi gençlik filmleri neler? Mutlaka izlemeniz gereken gençlik filmleri listesinde neler var? En güzel gençlik filmleri hangileri? İçinizi ısıtacak en iyi gençlik filmleri önerileri oyuncu Ziya Çiçek’ten geliyor, iyi seyirler!

En İyi Gençlik Filmleri

Merhaba sevgili okur. Yaz aylarının yaklaştığı şu dönemde, içimizi sımsıkı ısıtacak, romantik, zaman zaman eğlenceli ve komik gençlik filmlerinin tam sırası. Listemize eğlenceli bir yol filmi ile başlıyoruz. Iyi okumalar ve iyi seyirler.

Little Miss Sunshine / Küçük Gün Işığım (2006)

  • LİTTLE MİSS SUNSİNE HAKKINDA

2006 yılı komedi-dram türünde ABD yapımı filmdir. Yönetmen koltuğunda, Jonathan Dayton ve Valerie Varis oturmaktadır. Başrollerinde, Greg Kinnear, Toni Collette, Steve Carell, Abigail Breslin, Alan Arkin ve Paul Dano yer almaktadır. 79. Akademi ödüllerinde 4 dalda aday olup, 2 Oscar’ı almıştır.

  • LİTTLE MİSS SUNSİNE NE ANLATIYOR

Sıradan Amerikan ailelerinden olan Hoover ailesinin küçük kızları Olive’in hayali, California’da düzenlenen güzellik yarışmasına katılmak istediği için, eski bir minibüsle yola çıkarlar. Bu üç günlük yolculuk sürpriz ile biter. Çıktıkları yolda bir ailenin ne demek olduğunu anlayacaklardır. 

https://www.imdb.com/title/tt0449059/

La Grande Bellezza / Muhteşem Güzellik (2013)                                        

  • LA GRANDE BELLEZZA FİLMİ HAKKINDA

Senaryosunu ve yönetmenliğini Paolo Sorrentino’nun yaptığı 2013 yapımı İtalyan filmdir. Başrollerinde, Toni Servillo, Carlo Verdone ve Sabrina Ferilli bulunmaktadır. 86. Akademi ödüllerinde ‘En iyi yabancı film’ Oscarını almıştır. Bafta ve Altın Küre’de de ‘En iyi yabancı film’ ödülleri almıştır. 

  • LA GRANDE BELLEZZA FİLMİNİN KONUSU NE

65 yaşına gelmiş olan Jep Gamberdella, gençliğinde yaşadığı büyüleyici Roma hayatından sonra o günleri özlemeye başlayan bir yazardır. Gençlik dönemlerinde yazdığı ‘The Human Camera’ adlı kitabı ile büyük bir başarı yakalamış ve Roma sosyetesine kabul edilip muhteşem bir yaşam sürmüştür. Hayatında hep başarı yakalayan yazarımız, gençliğinde beri tanıdığı insanların değişimlerini ve nasıl kirlendiklerini görünce, hayatında tek temiz kalan şeyin gençlik aşkı olduğunu anlar ve tekrar yazmanın zamanı geldiğine karar verir.

https://www.imdb.com/title/tt2358891/

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız.

Rebel Without A Cause / Asi Gençlik (1955)
  • ASİ GENÇLİK FİLM EKİBİ

Yönetmen koltuğunda Nicholas Ray’in oturduğu 1955 yapımı ABD filmidir. Başrolünde gençlik filmlerinden izlediğimiz 20. Yüzyılın en önemli Amerikalı oyuncularından James Dean bulunmaktadır. James Dean’e, Natalie Wood eşlik etmektedir. 1990 yılında Kongre Kütüphanesi tarafından ‘tarihi ve estetik olarak önemli’ filmler arasında seçilerek ABD ulusal film arşivinde muhafaza edilmesine karar verilmiştir. James Dean aynı yıl içerisinde 24 yaşında hayata veda etmiştir.

  • ASİ GENÇLİK NE ANLATIYOR

17 yaşında ailesi ile birlikte Los Angels’a taşınan Jim, okul hayatına Dawson Lisesinde devam edecektir. Jim, sorunları olan yaramaz asi bir gençtir. Toplum içinde içki içme yaşına uygun olmamasına rağmen bu kuralı çiğneyip tutuklanır. Jim’in ailesini karakola geldiklerinde yavaş yavaş tanımaya başlarız. Sık sık kavga eden bu aile, yaşananlardan dolayı Jim’i suçlamaktadır. Amerikan aile yapısını ve kuşak çatışmasını irdeleyen film, dönemin Amerikan gençliğini incelemektedir.

https://www.imdb.com/title/tt0048545/

Tıp Biliminin Önemini Gözler Önüne Seren Filmler yazısı için tıklayınız.

American Grafitti / Gençlik Yılları (1973)
  • AMERİCAN GRAFFİTİ HAKKINDA

1973 yılı ABD yapımı filmdir. Oldukça düşük bütçeye çekilmiş filmimizin yönetmen koltuğunda ünlü yapımcı ve yönetmen George Lucas oturmaktadır. Başrollerinde, Richard Dreyfuss, Harrison Ford, Cindy Williams, Ron Howard ve Paul Le Mat yer almaktadır. Filmin tüm soundtracklerinde Rock and Roll müzikleri kullanılmıştır. 

  • AMERİCAN GRAFFİTİ KONUSU NE

Hikayemiz 1962 yılının yaz ayında geçmektedir. Okuldan mezun olmak üzere olan bir grup lise öğrencesi, birlikte son kez güzel bir gece geçirmek isterler. Curt ve Steve için üniversite hayatı süreci başlayacaktır. Curt üniversiteye gitme konusunda çok emin değildir, Steve ise gitmenin en doğru karar olduğunu düşünüp Curt’u ikna etmeye çabalar. Steve’in kız arkadaşı Lourie ise, erkek arkadaşının üniversiteye gitme olayından dolayı çok mutlu değildir. Araba tutkunu John ise sürekli yarışlara katılır bu sefer karşısında Bob Falfa çıkar. Yetişkinliğe girmeden önceki son çılgınlıkların işlendiği muhteşem bir Amerikan komedisi sizi bekliyor.

https://www.imdb.com/title/tt0069704/

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

Youth / Gençlik (2015)
  • GENÇLİK FİLMİ HAKKINDA

Gençlik filmlerimize yine bir Paolo Sorrentino filmi ile son vermeyi düşündüm. Sorrentino’nun yazdığı ve yönettiği 2015 yapımı filmdir. Başrollerinde, Michael Caine, Harvey Keitel ve Rachel Weisz yer almaktadır.

  • GENÇLİK FİLMİ NE ANLATIYOR

İki kafadar eski arkadaş olan Fred ve Mick, çok kez yaptıkları gibi Alplerin kalbinde bulunan bir kaplıca otelinde biraraya gelirler. Fred emekli olmuş bir müzisyen, Mick ise son filmini projelendirmeye çalışan bir yönetmendir. Karmaşık düzenden kaçtıkları bu otelde, hem kendi çocukları hem de yeni nesilin eğilimlerine dair bakış açılarını tazelerler. Mick otelde tanıştığı yeni insanları da filme dahil etme peşindedir. Bir yandan da Fred’in müziğe geri dönüş yapmasını beklemektedir. 

https://www.imdb.com/title/tt3312830/

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle