Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Yerli Aksiyon Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

En İyi Yerli Aksiyon Filmleri Arasından 5 Film Önerisi

Mutlaka izlenmesi gereken yerli aksiyon filmleri neler? Yerli aksiyon filmleri listesinde neler var? Hangi yerli aksiyon filmleri iyi? En iyi yerli aksiyon filmleri arasından 5 film önerisini oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

En İyi Yerli Aksiyon Filmleri

Yerli aksiyon filmlerimiz arasından rüzgâr gibi esen 5 filmden bahsedelim dedik. Gözlerimizi yaşartacak, yer yer güldürecek ve nefessiz kalmamızı sağlayacak yerli aksiyon filmlerimizi listeledik. Şimdi sizleri yerli aksiyon filmlerimizle baş başa bırakalım.

DAĞ

  • DAĞ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Alper Çağlar
Senaryo Alper Çağlar
Başroller Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu, Mesut Akusta, Cengiz Coşkun, Gözde Mutluer ve İpek Bağrıaçık
Yapım Yılı 2012 Türkiye
Türü Aksiyon – Dram
İmdb https://www.imdb.com/title/tt2471640/
  • DAĞ FİLMİNİN KONUSU

Oğuz, bedelli askerlik yapmak yerine vatani görevini kısa dönem olarak yapmayı tercih eder. Bedir ise ne komutanlarla ne de askerlerle geçinebilen arıza bir uzun dönem askerdir. Öyle ki yaptıklarından dolayı askerliği 2 yıla kadar uzamıştır. Oğuz geldikten sonra onunla uğraşmaya başlar ama günün birinde omuz omuza çatışmaya gireceğini hiç düşünmez. Bu bölükten bir ekip, iletişim anteni tamiri için görevlendirilir. Görev sırasında teröristler tarafından pusuya düşürülen ekipten, sadece Oğuz ile Bedir hayatta kalır. Aralarındaki sorunu bir kenara bırakıp, amansız bir şekilde düşmana karşı birlikte savaşırlar. Zorlu hava şartlarına rağmen vatanı korumak öncelikleri olacaktır. Yerli aksiyon filmleri arasında oldukça olumlu tepkiler alan Dağ filminin fragmanı aşağıdadır.

Kabadayı

  • KABADAYI FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Ömer Vargı
Senaryo Yavuz Turgul
Başroller Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, İsmail Hacıoğlu ve Rasim Öztekin
Yapım Yılı 2007 Türkiye
Türü Aksiyon – Dram
Ek Bilgi Yeşilçam Ödülleri’nde Şener Şen ‘En İyi Aktör’ ödülünü almıştır.
İmdb https://www.imdb.com/title/tt1051907/
  • KABADAYI FİLMİNİN KONUSU

Eski bir kabadayı olan Ali Osman, eski mesleğinden uzak bir yerde yaşamaktadır. Yıllar sonra haberdar olduğu oğlu Murat’ı ve Murat’ın uyuşturucu bağımlısı sevgilisi Karaca’yı, Devran denilen büyük bir mafya adamından korumaya çalışır. Her tarafa kolu uzanan Devran kendi patronunu bile öldürebilecek cesarete sahiptir. Karaca’ya âşık olan Devran onu Murat’a bırakmak istemez ama Ali Osman devreye girmiştir. Yavuz Turgul ve Şener Şen gibi iki ustanın buluştuğu yerli aksiyon filmlerinden ‘Kabadayı’ filminin fragmanı aşağıdadır.

Kemal Sunal Filmleri için tıklayınız. 
Soyguncular 
  • SOYGUNCULAR FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Türker İnanoğlu
Senaryo Fuat Özlüer, Erdoğan Tünaş
Başroller Ediz Hun, Filiz Akın, Ekrem Bora, Hulusi Kentmen, Nubar Terziyan, Kayhan Yıldızoğlu ve Bülent Kayabaş
Yapım Yılı 1973 Türkiye
Türü Aksiyon
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0429110/
  •  SOYGUNCULAR FİLMİNİN KONUSU

Bir fabrikada sekreter olarak çalışan Selma, patronun oğlu Erol ile evlenme planı yapmaktadır. Bir hırsızlık çetesinin üyesi olan Belma ise, Selma’nın tıpa tıp ikizidir ve Selma’nın çalıştığı fabrikanın kasasını soymak istemektir. Belma, Selma’nın yerine geçerek sekreterlik yapmaya başlar ve bu süreçte Erol’a da sevgilisi gibi davranmaya başlar. Zamanla Erol’dan hoşlanmaya başlayınca işler karışır. Yeşilçam döneminin yerli aksiyon filmlerinden olan ‘Soyguncular’ filminin fragmanı aşağıdadır.

https://www.youtube.com/watch?v=TaIqDgjFCFY

Tıp Biliminin Önemini Gözler Önüne Seren Filmler yazısı için tıklayınız. 
SON OSMANLI: YANDIM ALİ
  • SON OSMANLI: YANDIM ALİ FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Mustafa Şevki Doğan
Senaryo Suat Yalaz, Mustafa Şevki Doğan, Baykut Badem
Başroller Kenan İmirzalıoğlu, Cansu Dere, Engin Şenkan, Engin Yüksel, Levent Öktem, İstemi Beti, Emin Boztepe ve Öner Erkan
Yapım Yılı 2007 Türkiye
Türü Aksiyon – Komedi – Tarih
Ek Bilgi Suat Yalaz’ın aynı adlı çizgi romanından uyarlanmıştır
İmdb https://www.imdb.com/title/tt0845537/

 

  • SON OSMANLI: YANDIM ALİ FİLMİNİN KONUSU

İstanbul’un işgal altında olduğu yıllarda, Kurtuluş Savaşının farklı cephelerinde geçen farklı konumlarda bulunmuş iki kişinin hayatının anlatıldığı hikayedir. Biri, İstanbul’da demirlemiş düşman gemilerini görünce ‘Geldikleri gibi giderler’ diyen Mustafa Kemal Paşa, diğeri ise evli sevgilisini kaçırıp Viyana’ya gitme planları yapan donanmadan terhis edilmiş Yandım Ali. Bu iki insan bir gün karşılaştıklarında, Yandım Ali için hayat biraz daha farklı ilerlemeye başlar. Artık memleketin kurtuluşundan ümidini kesmiş biri değil, kurtuluş için mücadeleye başlayan bir savaşçı olmuştur. Kurtuluş savaşının farklı bir tarafını anlatan bu güzel hikayenin fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.
Kara Bela
  • KARA BELA FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen Burak Aksak
Senaryo Burak Aksak
Başroller Cengiz Bozkurt, Seda Bakan, Erkan Kolçak Köstendil, Cihan Ercan, Tarık Ünlüoğlu ve Hasibe Eren
Yapım Yılı 2015 Türkiye
Türü Aksiyon – Dram
Ek Bilgi Halka açık gala yaparak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiştir. 5 bin biletli seyirci ile Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda yapılmıştır
İmdb https://www.imdb.com/title/tt4974684/

 

  • KARA BELA FİLMİNİN KONUSU

Kudret, hayatı hep kurallarına göre yaşamıştır ve sürpriz olaylar bütün düzenini bozar. Bunun üzerine çok sevdiği arabasına binip Antep’e doğru yola çıkar. Yolculuk sırasında Kudret’in ve arabasının başına gelmeyenler kalmaz fakat yolun sonunda arkadaşlığın önemini keşfedecek ve kuralsız yaşamanın keyfini sürecektir. Sizi aksiyona ve eğlenceye doyuracak olan filmin fragmanı aşağıdadır.

Fransız Sineması Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle