Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film

İngiliz filmleri arasında en iyileri hangiler? Mutlaka izlemeniz gereken İngiliz filmleri neler? İngiliz sineması içerisinde izlenecek hangi filmler var?

En İyi İngiliz Filmleri

Merhaba sevgili okur. İngiliz sinemasının Dünya sinema tarihi üzerindeki etkisi oldukça büyük. O yüzden en iyi İngiliz filmleri listesi yapmanın iyi bir karar olduğunu düşündük. Birbirinden başarılı yönetmenlere ve harika oyunculara sahip olan İngiliz sinemasını takip etmedim çok bilmem diyorsanız eğer, sizin için en iyi İngiliz filmlerinden yaptığımız listeyi incelemenizi tavsiye ederiz. Şimdi sizleri, hazırlamış olduğumuz en iyi İngiliz filmleri listemiz ile baş başa bırakıyoruz.

Trainspotting

  • TRAINSPOTTING FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Danny Boyle

Senaryo: John Hodge

Başroller: Ewan McGregor, Jonny Lee Miller, Robert Carlyle, Ewen Bremner, Kevin McKidd ve Kelly Macdonald

Yapım Yılı: 1996 İngiltere

Türü: Dram, Komedi, Suç

Ek Bilgi: Irvine Welsh’in aynı isimli romanından uyarlanmıştır. BAFTA Film Ödülü’nü almıştır. Işıl Kasapoğlu yönetmenliğinde, Semaver Kumpanya’da sahnelenmiştir.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0117951/

Touching The Void / Boşluğa Dokunmak

  • TRAINSPOTTING FİLMİNİN KONUSU

Mark Renton, uyuşturucudan başka yaşamı olmayan 20’li yaşlarında bir gençtir. Tek amaçları uyuşturucu almak, partilere katılmak ve gittikleri yerde sorun çıkartmak gibi sorunları olan bir arkadaş grubu vardır. Defalarca uyuşturucuyu bırakmaya çalışan Renton başaramamıştır ve bir gün tekrar bırakmayı denemesine rağmen tekrar başarısız olur. Sonrasında da altın vuruş denemesi yapar. Hastaneye kaldırılan Renton, artık başka biri olma yolunda ilerliyordur. Yer altı edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan ‘Trainspotting’ en iyi İngiliz filmi olarak da Dünya sinemasındaki yerini aldı. Fragmanı aşağıdadır.

  • BOŞLUĞA DOKUNMAK FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Kevin Macdonald

Senaryo: David Darlow

Başroller: Joe Simpson ve Simon Yates, Brendan Mackey, Nicholas Aaron ve Richard Hawking.

Yapım Yılı: 2003 İngiltere

Türü: Dram, Macera, Belgesel

Ek Bilgi: Joe Simpson’ın aynı isimli kitabından uyarlamadır. Film, gerçek hayatta yaşanmış bir hikâyeden yola çıkılarak çekilmiştir. Başrollerinde olayı yaşayanlar oynamaktadır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0379557/

  • BOŞLUĞA DOKUNMAK FİLMİNİN KONUSU

1985 yılında iki genç Joe Simpson ve Simon Yates, o tarihe kadar kimsenin tırmanmaya cesaret edemediği Peru’daki Siula Grande zirvesine çıkmaya çalışırlar. Günler süren tırmanıştan sonra zirveye ulaşırlar. Dönüş sırasında Joe bacağını kırar. Simon, yol arkadaşını yarıda bırak istemez ve 300 metrelik bir iple bağlayarak yola devam ederler. Tehlikeli bir noktada Joe aşağı düşer ve Simon’ın arkadaşının öleceğini bilmesine rağmen ipi kesmekten başka çaresi kalmaz ve ölümünü kabullenip yola tek devam eder. Fakat Joe ölmemiştir ve önünde uzun bir iniş vardır

Romantik Komedi Filmleri için tıklayınız.
Withnail And I / Withnail Ve Ben
  • WITHNAIL VE BEN FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Bruce Robinson

Senaryo: Bruce Robinson

Başroller: Richard E. Grant, Paul McGann, Richard Griffiths ve Daragh O’Malley

Yapım Yılı: 1987 İngiltere

Türü: Komedi, Dram

Ek Bilgi: Bruce Robinson’un ilk yönetmenlik deneyimidir. 1960 yılında Londra’da kendi başından geçen olaylara dayanarak yazmıştır.

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0094336/

  • WITHNAIL VE BEN FİLMİNİN KONUSU

Çok yakın arkadaş olan Withnail ve Marwood, oldukça tembel, keyif düşkünü ve alkolik aktörlük yapan iki işsiz gençtir. Kenar mahallelerden birinde yaşayan gençler, başlarındaki belalardan kurtulmak için bir süreliğine Withnail’in amcasının kır evine yerleşirler. Sefaletten kurtulacaklarını düşünen ikili, Monty amcasının müdahaleleri dahil olmak üzere çeşitli olaylar yaşarlar. En iyi İngiliz filmlerinden biri olan yapımı izlerken İngiliz komedisini en iyi şekilde hissedeceksiniz. En iyi İngiliz filmlerinden biri olan ‘Withnail ve ben’ filminin fragmanı aşağıdadır.

İspanyol Filmleri için tıklayınız.
Dead Man’s Shoes / Ölü Adamın Ayakkabıları
  • ÖLÜ ADAMIN AYAKKABILARI FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Shane Meadows

Senaryo: Paddy Considine, Paul Fraser, Shane Meadows

Başroller: Paddy Considine, Toby Kebbell, Gary Stretch ve Stuart Wolfenden

Yapım Yılı: 2004 İngiltere

Türü: Gerilim

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0419677/

  • ÖLÜ ADAMIN AYAKKABILARI FİLMİNİN KONUSU

Richard, orduda geçirdiği yıllardan sonra kasabasına geri döner. Geri dönmesinin nedeni ise zihinsel engelli kardeşine yapılanların intikamını almak. İlk başlarda korkutma amacı güden Richard, hepsine uyarı mesajları bırakır, fazla umursamamaları nedeniyle intikam planını büyütür. Richard, işi cinayet işlemeye kadar götürerek ne kadar kararlı olduğunu gösterecektir. Adamların ise kaçmaktan başka çareleri yoktur. En iyi İngiliz filmlerinden biri olan yapımın fragmanı aşağıdadır.

En İyi Komedi Filmleri için tıklayınız.
Lock, Stock And Two Smoking Barrels / Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana
  • ATEŞTEN KALBE, AKILDAN DUMANA FİLMİ HAKKINDA

Yönetmen: Guy Ritchie

Senaryo: Guy Ritchie

Başroller: Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Steven Mackintosh ve Sting

Yapım Yılı: 1998 İngiltere

Türü: Mafya, Aksiyon, Komedi

İmdb: https://www.imdb.com/title/tt0120735/

  • ATEŞTEN KALBE, AKILDAN DUMANA FİLMİNİN KONUSU

Uzun yıllardır tanışan Eddy, Bacon, Tom ve Soap farklı yeteneklere sahip farklı işler yapan bir grup arkadaşlardır. Bu arkadaş grubu dahice bir plan yapıp kumardan yüklü miktarda para kazanmak isterler. Her biri farklı yerde çalışan bu arkadaş grubu, Eddy’in kumardaki üstün yeteneğini fırsat bilerek 100 bin Paund para toplayıp Eddy’i önemli bir oyuna gönderirler. Masadaki en yetenkli oyuncunun Eddy olmasına rağmen işler düşünüldüğü gibi ilerlemez. Hile yapılmasından dolayı kaybeden Eddy, yüklü bir miktar mafyaya borçlanır. Akıllarıdaki tek şey ise bu parayı toparlamaktır. Soluksuz bir aksiyonun yaşandığı en iyi İngiliz filmlerinden biri olan ‘Ateşten Kalbe, Akıldan Dumana’ filminin fragmanı aşağıdadır.

 

Yorum ekle